Süper Lig maçında skandal hareket: Antalyasporlu futbolcu İsrail katliamına destek çıktı!

Süper Lig'in 20. haftasında evinde Trabzonspor'u ağırlayan Antalyaspor'da 1-1 biten maçın beraberlik golünü atan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel, gol sevinci sırasında İsrail ile dayanışma mesajı verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2024 00:06 GÜNCELLEME 15.01.2024 14:59 Futbol
Süper Lig maçında skandal hareket: Antalyasporlu futbolcu İsrail katliamına destek çıktı!
Süper Lig maçında skandal hareket: Antalyasporlu futbolcu İsrail katliamına destek çıktı!

Antalyaspor'un İsrailli futbolcusu Sagiv Jehezkel, bugün Antalya'da oynanan müsabakada Trabzonspor'a attığı gol sonrasında tepki çeken bir harekete imza attı.

Sagiv Jehezkel gol sevincinde üzerinde bandaj bulunan elini kaldırarak İsrail ile dayanışma mesajını paylaştı.

Bandajın üzerinde yazılı mesajda "100 days 7.10" (7 Ekim saldırısının 100'üncü günü) ifadesi ve bir Siyon yıldızı yer aldı.

Gol sevincinde İsrailli futbolcunun verdiği mesaj Antalyaspor'un sosyal medya hesabında da paylaşıldı.

ANTALYASPOR PAYLAŞIMI KALDIRIP KADRO DIŞI BIRAKILDIĞINI DUYURDU

Daha sonra Sagiv Jehezkel'in gol sevinci paylaşımını sosyal medya hesabı X'ten kaldıran Bitexen Antalyaspor Kulübü, İsrailli futbolcunun kadro dışı bırakıldığını duyurdu. 

Yapılan açıklamada "Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Antalyaspor'dan yapılan açıklama şu şekilde;

Kamuoyunun Dikkatine! Bugün Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın 68’inci dakikasında attığı golden sonra bileğindeki yazıyı paylaşarak ülkemizin milli değerlerine aykırı hareket ettiği görülen Sagiv Jehezkel’in yönetim kurulu kararı ile kadro dışı bırakılmasına karar verilmiştir. Yönetim Kurulumuz, sonunda şampiyonluk ya da kupa bile olsa, ülkemizin hassasiyetlerine karşı davranışlarda bulunulmasına asla müsaade etmeyecektir. Saygılarımızla.

BAŞKAN AÇIKLADI: SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK

Yaşanan olayların ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yaptığı açıklamada "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayıracağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe, yönetim kurulu kararıyla kadro dışı bırakılan İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'in, ülke hassasiyetlerine aykırı davranış içinde bulunduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile takip ettiğini belirtti.

Boztepe, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Bugün oynadığımız Trabzonspor karşılaşmasında, Sagiv Jehezkel'in, Antalya'mın, Antalyaspor'umuzun ve ülkemizin hassasiyetlerine aykırı bir davranış içinde bulunduğunu üzüntü ve şaşkınlık ile takip ettim. Kulübümüz resmi sosyal medya hesaplarında gol sonrası yapılan anlık paylaşım, konunun fark edilmesi ile birlikte anında kaldırılmıştır. Sonunda hangi büyük başarı gelecekse bile bu tür davranışlara benim başkan olduğum süre içinde müsaade etmeyeceğimi tüm kamuoyunun bilmesini isterim. Bizler sporun ve yeşil zeminin içinde kalmaya, futbolcularımızı din, dil, ırk ayrımı yapmadan sadece sporcu olarak görmeye devam ederken, spekülasyona neden olabilecek bu hareketi asla tasvip etmiyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da gereğini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın."

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU'NDAN JEHEZKEL'E KINAMA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trabzonspor'a attığı golün ardından yaptığı hareket nedeniyle tepki çeken ve Bitexen Antalyaspor tarafından kadro dışı bırakılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'i kınadı.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"​​​​​​​Trendyol Süper Lig'de oynanan Bitexen Antalyaspor-Trabzonspor maçında futbolcu Sagiv Jehezkel'in hiçbir şekilde kabul edilemez davranışını kınıyoruz. Bitexen Antalyaspor'un futbolcu ile ilgili aldığı kadro dışı bırakılma kararını yerinde buluyoruz. Sorumlular ile ilgili gerekli işlemler ve disiplin soruşturmaları ivedilikle başlatılmıştır. İnsanlık onurunu ve Türk toplumunun vicdanını rahatsız eden bu hareketin sorumluları ile ilgili gereğinin yapılacağından kamuoyunun şüphesi olmasın."

SPONSPORDAN AÇIKLAMA: GEREKEN YAPILMAZSA ÇEKİLİRİZ

Antalyaspor'un forma sponsoru olan Çağlayan Grup adına sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Çağlayan, Jehezkel’nin İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırıma destek mahiyetindeki şovun derinden üzdüğünü belirterek, "Sporun ve Antalyaspor’un bu iğrenç soykırıma destek mesajına alet edilmesi kabul edilemez." dedi.

Yaptığı paylaşımda Antalyaspor yönetiminin bu hadsizlik karşısında gerekli tepkiyi göstereceğini ve bu eylemi karşılıksız bırakmayacağını düşündüğünü ifade eden Çağlayan, Jehezkel'in kadro dışı bırakılmasının yeterli olmayacağını söyledi.

Soykırım sevincine imza atan Jehezkel'in sözleşmesinin feshedilerek sınır dışı edilmesi gerektiğini belirten Çağlayan, "Aksi takdirde Antalyasporumuza ve grup firmamıza da başka bir kararın yakışmayacağını, gerekli yaptırımın uygulanmadığı takdirde çok sevdiğimiz Antalyaspor’un sponsorluğundan çekileceğimizi kulüp yönetimine ilettik. Zulme alkış tutana sessiz kalma da zulümdür." dedi.

KAYNAK : HABER7
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 924 TÜMÜ
  • Tarkan 3 ay önce Şikayet Et
    Ülkeni destekleyebilirsin ama bize bunu göstermene gerek yoktu.
    Cevapla
  • gonyalı 3 ay önce Şikayet Et
    tipinde meymenet yok zaten..kafirler için yaşasın cehennem
    Cevapla
  • RAMO 3 ay önce Şikayet Et
    Attığı gol iptal edilmeli
    Cevapla
  • ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ve kktc de bulunan yabancı hocalar onlara dikkat çekmek istiyorum orda bulunan hocalar birer ajan olabilirler özelikle mersin Tarsus ta bulunan çağ üniversitesi alevi öğrencileri alıp abd de yetiştirip bize birer terörist olarak gönderiyorlar.tum yetkilleri dikkatli olması lazım
    Cevapla
  • ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Tüm spor camiasına sesleniyorum israili oyuncu ne demek yaa bizde nice genç delikanlı ve süper oyuncular varken gidip israilden oyuncu getiriyorsaniz yazıklar olsun size herşey hazır bekliyorsunuz seçme kabiliyetiniz bile kalmamış yahu arkadaş biraz etrafınıza bakın bu Anadolu gençlerini göreceksiniz ha derdiniz birilerine yalakalık yapacaksaniz halkın takdirine bırakıyorum
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR