Bakan Yerlikaya açıkladı! 12 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Trabzonspor - Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili 12 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.03.2024 10:51 GÜNCELLEME 18.03.2024 11:27 Futbol
Bakan Yerlikaya açıkladı! 12 kişi gözaltına alındı
Bakan Yerlikaya açıkladı! 12 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Dün akşam oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig futbol karşılaşması sonrası meydana gelen olaylarla ilgili olarak ilk belirlemelere göre 12 kişi yakalanarak gözaltına alındı." dedi.

Bakan Yerlikaya'nın açıklamaları şöyle:

-Maç esnasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’a yabancı madde atan C.K. isimli şahıs, müsabaka esnasında tespit edilmiş, yakalanarak gözaltına alınmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

Müsabaka sonrası sahaya ilk atlayan H.Ç. adlı şahsın kaldığı otel tespit edilmiş, otelde yapılan araştırmada şahsın otelden ayrıldığı anlaşılmış, Rize istikametine gittiği bilgisinin alınması üzerine yapılan çalışmalar sonucu şahıs Yomra ilçesinde yakalanarak hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

-Müsabaka sonunda sahaya atlayıp korner bayrağını alarak futbolculara doğru koşan şahsın, stadyuma giriş yapmış olduğu passolig sahibinin C.Ç. olduğu tespit edilmiş, sahaya giren şahsın passolig sahibi olmadığı anlaşılmış, yapılan incelemelerde sahaya giren E.T. isimli şahıs Araklı ilçesinde yakalanmış ve gerekli soruşturma başlatılmıştır.

-Müsabaka sonunda sahaya girerek Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'i darp eden şahsın O.B. olduğu tespit edilmiş, şahıs Kalkınma Mahallesi'nde yakalanmış ve hakkında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

-Sosyal medyada paylaşım yaparak taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M. , O.O., E.T., ve A.A. isimli şahıslar yakalanarak haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır.

-Müsabaka sonrası yapılan kamera çalışmaları sonucunda sahaya girdiği tespit edilen A.S., B.T. isimli şahıslar yakalanarak, haklarında gerekli soruşturma başlatılmıştır. Şu ana kadar tespit edilen 12 şahıs ile ilgili adli ve idari işlemlere başlanmıştır. Yaşanan olaylarla ilgili inceleme ve soruşturma devam etmektedir.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 270 TÜMÜ
  • cengiz 1 ay önce Şikayet Et
    Gaçunn daa Ayiilar Celeyy....
    Cevapla
  • Haydo 1 ay önce Şikayet Et
    Ulan bu futbolcular niye ceza almıyor diyenler siz ne ayaksınız. Sizi dövmeye birileri gelse buyur abi döv bizi diye diz mi çökeceksiniz? İnsanlar kendini savunmasın mı? Gidin işinize be!
    Cevapla
  • Serdar 1 ay önce Şikayet Et
    Seyirciyi tahrik eden. Etkisiz hale getirilmiş seyircinin kafasına kramponla tekme atan futbolcuya ne yapacaksınız.. elini kolunu sallayıp gelecekmiş.. öldürme amaçlı bir tekme olduğu kesin ve net..BU adamı ne yapacaksınız..
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Unutma saldıran ve sahaya giren futbolcu değil Sahaya girip haydutluk yapan taraftar O yüzden umduğunu değil bulduğunu Yiyecek malesef taraftar
    Cevapla
  • Kuş Beyinli 1 ay önce Şikayet Et
    Herkes maç sonundaki olayları irdeliyor. Oysa daha ikinci yarıda TFF kurallarına göre ( atılan yabancı cisimlerden dolayı )maçın tatil edilmesi gerektiğini yetkililer niye söylemez? 2014 yılında hakem Bülent Yıldırım TS - FB maçını hemen tatil etmişti. Trabzonspora,sahaya giren taraftarlara ve tahrik eden FB'li oyunculara emsal nitelikte en ağır cezalar verilmeli.
    Cevapla
  • cerrah paşalı 1 ay önce Şikayet Et
    Tribünden sahaya atlayıp ta sağlam dayak yiyen ts li taraftarlara büyük geçmiş olsun..Bu rezillik bu acı size bir ömür yeter :-)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR