Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!

Kulüpler Birliği'nin TFF'nin erken seçime gitmesi için topladığı imzalarda sayı 140'a ulaştı. Bu sayı erken seçim kararı almak için yeterli. Kulüpler, yarın noter huzurunda toplanan ıslak imzaları basınla paylaşacak.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2024 16:08 GÜNCELLEME 01.05.2024 16:40 Futbol
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!
Büyükekşi'yi gönderecek imza sayısına ulaşıldı!

TFF ile Kulüpler Birliği arasında erken seçim talebi nedeniyle ipler koparken sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin erken seçim talebini reddetmesi ve 18 Temmuz tarihini yinelemesinin ardından harekete geçen kulüpler, imza toplama konusunda çok önemli mesafe kat etti. Kısa süre içinde pek çok isimden destek alan Kulüpler Birliği, imza sayısında da 140'a ulaştı.

BASINLA DA PAYLAŞILACAK

TFF'ye yakın kaynaklar, kulüplerin hedeflenen imza sayısından geride olduğunu ileri sürse de bu konuda yarın çok önemli bir toplantı da gerçekleşecek. 140 imzaya ulaşan kulüpler, yarın 15.30'da bir basın toplantısı düzenleyecek. Kulüpler Birliği, toplantıda noter huzurunda ıslak imzalı belgeleri basınla paylaşacak. Bu toplantı kulüplerin TFF ile yaşadıkları soğuk savaşta bir anlamda gövde gösterisi de olacak.

İPLER RİVA'DAKİ DİYALOG TOPLANTISINDA KOPMUŞTU

TFF ile kulüpler arasında erken seçim nedeniyle gerilen ipler, geçtiğimiz hafta diyalog heyetinin yaptığı son görüşmeyle kopmuştu. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek liderliğindeki heyette Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç ve Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım yer alırken gergin bir havada geçen görüşmede TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kulüplerin erken seçim ve bu konuda diyaloğun sürdürülmesine yönelik çağrısını kesin bir dille reddetmişti.

BİLDİRİYİ ÖNE SÜRDÜ, 20 DAKİKADA TERK ETTİ

Kulüpler Birliği'nin yayınladığı bildiriyi hedef alan Mehmet Büyükekşi, bu bildirinin yayınlanmasını ileri sürerek müzakere yolunu kapatırken toplantıyı da 20 dakika sonunda birdenbire bitirerek salonu terk etmişti. Bu tavırları oldukça yadırganan Mehmet Büyükekşi için kulüpler imza toplama çalışmalarını yeniden hızlandırdı.

İMZALARDA SON DURUM

Şu ana kadar Süper Lig'den Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Samsunspor, Fatih Karagümrük, Adana Demirspor, Pendikspor, Ankaragücü ve İstanbulspor'dan 7'şer imza gelirken Sivasspor ve Antalyaspor'da ise başkanlar imza verdi. Alt liglerde de sayı yükselmeye devam ediyor. İmza verenler arasında kulüplerin dışında TFF başkanlığına adaylığını açıklayan Servet Yardımcı, Abdullah Kiğılı, Ahmet Çakar ve bazı eski futbolcular da yer alıyor.

İMZA VERMEYEN KULÜPLER BELLİ OLDU

Süper Lig'de şu ana kadar imza vermeyen kulüpler ise Galatasaray, Başakşehir, Konyaspor, Trabzonspor, Gaziantep FK, Rizespor, Hatayspor, Kayserispor ve Alanyaspor oldu. 

KAYNAK : Habertürk
Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 133 TÜMÜ
  • BJK'li 1 hafta önce Şikayet Et
    Ekşiye kızmayın, o kendisinden istenilenleri yapan bir aciz sadece . hiç kendi fikri ve düşüncesiyle hareket etmez , otur derler oturur yat derler yatar.
    Cevapla
  • İdo 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsanlığa faydası olmayan şu kulupleri kapatın gitsin bizde rahatlıyım buda benim fikrim
    Cevapla
  • vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    5 yıl boyunca süper ligde yabancı hakem şart alttan gelenler elenerek nasıl geldikleri araştırılıp hakemliğe kazandırılacak şimdikilerin yüzde 80 nin hakemliği bitirilecek öyle bir sistem kurulacakki hakemler tarafsız olacak
    Cevapla
  • Milli Kartal 1 hafta önce Şikayet Et
    büyükekşi gs nin adamı zaten tabi ki de imza vermez, adamı istifaya davet ediyorlar istediklerini aldıktan sonra suspus oturuyorlar.
    Cevapla
  • Orhan 1 hafta önce Şikayet Et
    Lan zaten 18; temmuz seçim için tarih vermiş tff. Gidiyor zaten, bütün uğraşma sonucunda 60 günlük süreyi hesap edersen 3 temmuz olur imzalarla. 15 gün neyi değiştiriyor, derdiniz GS' ın şampiyonluğuna kulp takmak..
    Cevapla
  • fber 1 hafta önce Şikayet Et
    gs ekşi gitsin diyorsa neden imza vermiyor. yalancı gs....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR