Serhat Akın'a saldırı iddianamesi! İşte istenen ceza

Eski milli futbolcu Serhat Akın, 26 Eylül’de Beykoz'da katıldığı program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin iddianame hazırlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2024 13:32 GÜNCELLEME 18.10.2024 13:50 Futbol
Serhat Akın'a saldırı iddianamesi! İşte istenen ceza
Serhat Akın'a saldırı iddianamesi! İşte istenen ceza

Saldırıya ilişkin 7 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Yardım etmek suretiyle tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs’ ve ‘Azmettirmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan iddianame hazırlandı.

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Fenerbahçe'nin ve A Milli Takım'ın eski futbolcusu Serhat Akın’ın 26 Eylül Perşembe günü saat 03.30 sıralarında Beykoz'da katıldığı program çıkışı silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonra yakalanan şüphelilerden 5'i 'tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken Muhammet A. isimli şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Hasan Ş. , Ozan D., Osman M. ve Eyüp Ü.’ye 25 Eylül’de müşteki Serhat AKIN'ı silahla vurmaları yönünde talimat verdi. Bunun üzerine şüpheliler, Serhat Akın’ın canlı yayın yaptığı Kavacık Mahallesi Şehit Teğmen Ali Yılmaz sokağına gelerek burada çıkacağı yeri, bineceği arabayı ve çıkış zamanını kontrol ederek eylem planını yaptıkları anlatıldı. Şüpheli Eyüp Ü.’nün yanında getirdiği maske ve tabancayı Osman M. ve Ozan D’ye verdiği aktarıldı. 26 Eylül saat 03.30 sularında şüpheli Ozan D. TV programından çıkış yapan Serhat AKIN'a yakın mesafeden üç el ateş etti. Akın sağ ayağına bir ve sol ayağına iki adet olmak üzere üç atış isabet etti.

Olay sonrası şüpheliler, hazırda bekleyen Osman M.'nin kullandığı motosiklet ile olay yerinden kaçtıkları belirlendi. Şüpheli İriş T. ile irtibat kuran Osman M. ve Ozan D.’nin İriş T.’nin yardımıyla 2 gün saklandıkları, olay esnasında şüpheli Ozan D’nin kullandığı kaskı Muhammet A.’nın temin ettiği, söz konusu eylemin azmettiricisi olan Hasan Ş.’nin 250 bin lira şüpheli Yunus G. aracılığı ile şüpheli Osman M. ve Ozan D.’ye verildiği aktarıldı.

Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, 3 şüpheli hakkında ‘Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’, 3’ü hakkında ‘Yardım Etmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ 1 şüpheli hakkında ise ‘Azmettirmek Suretiyle Tasarlayarak Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçlarından iddianame düzenlendi. İddianame İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesinde değerlendirme aşamasında.

"BİR DAHA YÜRÜYEBİLİR MİYİM BİLMİYORUM"

Silahlı saldırı sonrası ameliyat olacağını açıklayan Serhat Akın, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Akın, "Ameliyat saat 14:00’da. Anladığım kadarıyla uzun ve zor bir ameliyat olacak! Bir daha yürüyebilir miyim bilmiyorum.. Allah büyük o biliyor. Hastaneye gelmeyip, telefonla beni de aramadan, Serhat’a geçmiş olsun “ama” bizi çok eleştiriyordu diyen!!!! Vurulmadan 2 gün önce az kaldı diye mesaj atana benim bedduam belki tutmaz ama annem babamın iyi olmayan dilekleri tutar buna eminim. Allah’a emanet." ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Misafir1 3 saat önce Şikayet Et
    Ülkede gerçekten ne zaman adalet oldu da failler ortaya çıktı biz inanmıyoruz
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Hayırdır Ali Koç a ceza mı vermişler. Aaa pardon yanlışlıkla ağzımdan kaçtı.
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    devletin adaleti tecelli etmezse, Allah'ın cc adaleti ergeç tecelli edecektir
    Cevapla
  • misafir 3 saat önce Şikayet Et
    Bu işi yaptıranlar neden ceza almıyor neden herkese açık sçık söylenmrli içimizdeki mafyalar teröritler halk bilmeli iyice palazlanıyorlar yanlış ediyorsunuz ülke hainleri bilmeli
    Cevapla
  • ESKİL 3 saat önce Şikayet Et
    FB nin başında seversin, sevmessin seçilmiş legal bir başkan var senin neyine uğraşmak. Sen garip bir cingenesin, gümüş zurna neyine?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR