Mariano: Falcao 22 maçta oynamadı!

Galatasaray'ın Brezilyalı sağ beki Mariano, ülkesinde röportaj verdi ve koronavirüs süreci sonrasında yaşadıklarını anlatırken, Fatih Terim'in kendisini yedek bırakmasına ve hedeflerine değindi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2020 19:02 GÜNCELLEME 18.07.2020 19:03 Galatasaray
Mariano: Falcao 22 maçta oynamadı!
Mariano: Falcao 22 maçta oynamadı!

İşte Mariano'nun sözleri...

 

 

Koronavirüs sürecinden sonra oynadığımız hiçbir maçı maalesef kazanamadık. Şampiyonluk yarışından da uzaklaşmak zorunda kaldık. Son 2 maçta ligde iyi bir yr kapmak için mücadele vereceğiz, Avrupa'yı istiyoruz. Bir anda 5. sıraya kadar düştük, hatalar yaptık. Avrupa için kalan maçları kazanmalıyız.

"FALCAO 22 MAÇTA OYNAMADI"

 

 

Kalecimizi kaybettik, bizim için bir modeldi. Koronavirüs sonrasında ilk maçta oldu bu. Sonra forvetimiz Andone sakatlandı, ciddi bir sakatlıktı. Falcao 22 maçta oynayamadı, sezonun son bölümünde de bizimle olamadı. Onyekuru'yu Monaco geri çağırdı, o da takımın önemli bir parçasıydı. Bu oyuncuların hepsi as oyuncular ve olmalaları konsantrasyonu da etkiledi. Evimizde taraftarların desteği de olmayınca düşüş yaşadık. Taraftarlar, sakatlıklar, saha dışı işler, bu düşüşün ana faktörlerinden.

"BAŞAKŞEHİR'İN TARAFTARI YOK"

Başakşehir'in 3-4 bin taraftarı varken, bizim her maçımızda en az 30 bin taraftarımız oluyordu. Burada 3. yılım ve üst üste 2 yıl şampiyon oldum ancak bu sene geride kaldık. Geçtiğimiz yıl önemli bir farktan geri gelmiştik. Burada kendimi geliştirdim, Şampiyonlar Ligi oyuncusu oldum. Sezon başında lige konsantre olmakta zorlandık. Pandemi ile taraftarlarımızı kaybettik. Hemen önceki maçta Beşiktaş ile 0-0 berabere kaldık. Başakşehir'in taraftarları olmadığı için de şanslı duruma düştüler.

"AVRUPA LİGİ BİLETİ ALMALIYIZ"

Trabzonspor'un bir ceza alma ihtimali var ve Avrupa'ya gidemeyebilirler. Sadece lider doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gidiyor. 3. ve 4. sıradaki Avrupa Ligi'ne gidecek normalde. Eğer bir boşluk açılırsa 3. sıradaki de Şampiyonlar Ligi'ne gidebilir. Bizim şu anda amacımız ligi Avrupa Ligi bileti alarak tamamlamak. Arkamızdaki takımlar da bize çok yakım. Umarım onlar da puan kaybederler.

"HOCA BENİ DIŞARIDA BIRAKABİLİYOR"

Fransa'da, İspanya'da oynadım. Rotasyona da girdiğim dönemler oldu ancak Türkiye'de sistem farklı. 4 maç oynuyorsun, sonra 4 maç oynamıyorsun. Oynayarak takıma yardım etmek istiyorum ama hoca bazen beni dışarıda bırakıyor. Bundan da bir şeyler öğrendim, Avrupa'da genelde bu oluyor. Hocanın kararlarına saygım var, takım için en iyisini düşünecek olan o.

KAYNAK : Sporx
YORUMLAR 3
  • AUBAMEYANG 3 yıl önce Şikayet Et
    saydın mı lan?
    Cevapla
  • SEBAT 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa ya gittin de ne oldu. Averaj takımı oldun. Kereste.
    Cevapla
  • Bozok Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Geldiğin yere dön
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR