Mustafa Cengiz: Paraları Leyla'ya bastıkları için...

Galatasaray ile Magdeburger Sigorta arasında sponsorluk anlaşması yapıldı. İmza törenine katılan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.08.2020 14:30 GÜNCELLEME 17.08.2020 16:12 Galatasaray
Mustafa Cengiz: Paraları Leyla'ya bastıkları için...
Mustafa Cengiz: Paraları Leyla'ya bastıkları için...

Galatasaray Kulübü ile Magdeburger Sigorta arasında yapılan futbol takımının forma sırt sponsorluğu anlaşmasının basın lansmanı, Başkan Mustafa Cengiz'in de katılımıyla gerçekleştirildi. 

"KOMBİNE SATIŞLARINA İZİN VERİLMİYOR"

"Kombinelerle ilgili satışa başlamak istiyoruz ama aracı olan kuruluşumuz maçlar oynanmadı takdirde iade talepleri olacağı için izin vermiyor. Bizim sözleşmemizde maçlar oynanmadığı zaman hiçbir hak talep etmeyeceğine dair taraftarlarımızın imzası var. Hukukiken hiçbir sorun çıkarmayacağını zaten kabul ediyor. Loca satışlarımızı yapıyoruz. Maçlar muhtemelen belirli oranda seyircili oynanacak. Buna rağmen taraftarlarımızın ilgisi çok büyük. Kendilerine çok teşekkür ediyorum."

 

 

FEGHOULI'NİN FIFA'YA ŞİKAYET İDDİASI

"Feghouli ile ilgili iddialar yanlış. Nisan ayından beri maaş ödememe gibi durum yok. Zaten öyle olsa fesih hakkı doğar. Cezayir basınının bu iddiayı yazması doğru olduğu anlamına gelmez. Ben sözleşmeli hiçbir futbolcumun aleyhine konuşmam. Sadece 4 futbolcu bizi yordu dedim, o kadar. Aktifimizdeki bütün sporcular değerlidir. Görüşmelerimiz sürüyor."

"MENSAH İÇİN TEKLİF YAPMADIK"

"Ben hiçbir transfere direkt dahil olmam. Bu konuda ilgili arkadaşlarımız var, onlar gereğini yapar. Mensah konusunda ben de şaşkınlık yaşadım. Bizi suçlamışlar. İzin almadan görüştüğümüzü söylemişler. Bir baktık tam tersi, futbolcu bizimkileri aramış. Bizim bir teklifimiz yok. Beşiktaş ile anlaşma yapmadık, sizden teklif bekliyoruz' dediler. 2,8 milyon euro ödenecek dediler, bir sürü para. Bizim sokağa atacak kuruşumuz yok. Başkaları parayı Leyla'ya bastığı için sonradan gelip 'limitizi artırın' diyorlar. Biz bugün 493 milyon TL harcama limitine sahipsek, 2 yılda uyguladığımız finansal yönetmelikler sayesinde bu oluştu. Bütün rakiplere saygı duyuyorum ama kimse bizi har vurup harman savurmaya alet edemez. Biz Galatasarayız. Biz, Mensah'a, sevgili Beşiktaş'ımıza ve Kayserispor'umuza başarılar diliyoruz. Biz hiçbir futbolcu için ne fiyat yükselttik ne de onların talip olduğu futbolculara teklif yaptık. Abdurrahim Bey aradı ve 'Beşiktaş ilgileniyorsa biz çekiliyoruz' dedik."

"LİGİN EN İYİ KALECİLERİNDEN BİRİNİ ALDIK"

"Bu yıl ligin en iyi 10 kalecisinden birini 400 bin euroya alıyoruz, 'beceriksiz' diyorlar. Böyle bir kırılganlık olur mu? 400 bin euro'ya kaleci alıyoruz, çarpıyorlar 8'le, parayı çöpe attınız diyorlar. Galatasaray ve Trabzonspor haricinde hiçbir kulüp yaptığı transferleri şeffaf şekilde açıklayabiliyor mu? Ondan sonra UEFA'dan ceza alınca 'bize kimse ceza veremez' diyorlar. Biz bir tane futbolcunun bilgisini eksik bildirelim, bizi ertesi gün indirirler. Satan söylemiyor, alan da açıklamıyor. Sonra yıl sonu bakıyorsun zarar. Deniz bitmiş. Biter tabii."

"4 FUTBOLCU BİZİMLE PAPAZ OLDU"

"4 futbolcu indirimi kabul etmedi, bizimle papaz oldular. Olabilir, biz de papaz olmasını biliriz. Her futbolcumuz değerli. Teknik kadromuz en iyi şekilde onları hazırlayarak bizi şampiyonluğa ulaştıracaktır."

"BÜTÜN FUTBOLCULAR ÖNCE GALATASARAY'A GELİR"

"Teknik ekibimizin transferle ilgili talepleri var. Lemina da gündemde. 40 milyon euro'luk bir hedefimiz var. Bunu tutturmaya çalıştırıyoruz ama en efektif kadroyu oluşturmayı çalıştıyoruz. Geçenlerdeki açıklamamda Lemina gündemimizde yoktu, bugün gündemimizde. Önemli olan Galatasaray'ın menfaatlerine uyması. Buna uygunsa her futbolcuyla görüşürüz. Bütün futbolcular önce Galatasaray'a gelir, Galatasaray anlaşmazsa başka takıma gider."

MEHMET EKİCİ GÜNDEMDE Mİ?

"Galatasaray önemli bir cazibe merkezi. Dünyanın sayılı kulüplerinden birisi. Elbette görüşmeler oluyor. Bizim özellikle aradığımız bir futbolcu yok. Galatasaray'ın çıkarları doğrultusunda ne gerekiyorsa yapılır. Ben isim veremem. İmza aşamasına gelen bir şey olursa zaten sizleri bilgilendiririz."

YORUMLAR 81 TÜMÜ
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Baskanın çok zoruna gitmiş anlaşılan, Ali Cengiz oyunlarına gerek yok başkan, anladın sen onu...
    Cevapla
  • Özkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu başkanda maşallah gündemden düşmemek için fb laf atmadan duramıyor ayıp ediyorsun başkan kendi takımına bak ayıptır ya yaşlı başlı adamsın ya
    Cevapla
  • Ronin 3 yıl önce Şikayet Et
    Saçmalamakta sınır tanımıyor
    Cevapla
  • Ultraslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ancak biz istemezse rakiplere giderler, Örnek.; emre belözoğlu, Okan buruk, Rodriguez, ndiaye, Mert Hakan, mensah..
    Cevapla
  • ferdibaba 3 yıl önce Şikayet Et
    yetiştirme parası vermemek için hala aciklamadiginiz transfer var başkan once onu açıkla başka kulübelere laf atarken 1905 lira bonservis ödeyen başkası degil sizsiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR