Fatih Terim: Hayalim Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, beIN Sports'a verdiği röportajın ikinci bölümünde kritik açıklamalarda bulunuyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2020 19:40 GÜNCELLEME 16.10.2020 20:37 Galatasaray
Fatih Terim: Hayalim Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu
Fatih Terim: Hayalim Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, hayalinin UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olduğunu söyledi.

 

Fatih Terim'in tüm açıkları şöyle:

"HAYALİM ŞAMPİYONLAR LİGİ"

 

"Elbette, hayalim Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu. 20 sene evvel, ‘UEFA Şampiyonu olabiliriz, bu sene bütün kupaları alabiliriz.’ dediğim zaman, dünyada kulüp seviyesinde 1 numaraya çıktığımızda, ‘en iyi futbolu oynayan’ denildiğinde gülenler, inanmayanlar olmuştu. Biz dünyada 1 numaraya çıktık ve en iyi futbol oynayan takım ilan edildik ve UEFA Şampiyonu olduk. Kupa alındığında, böyle diyenlerle hep birlikte kutladık."

 

"MAKAS ÇOK AÇILDI"

"Şaka bir yana, makas çok açıldı, bunu da hep söylüyorum. Futbolu bilen ve takip eden herkesin katılacağı bir gerçek var: Avrupa kulüpleriyle aramızda finansal, idari, teknolojik, kurumsallık olarak, her başlıkta fark çok büyük. Bu farkı kapatacak ciddi projeler elbette var. Bu farklar sadece parayla ilgili olmayan şeyler ancak bugünü kurtarmaktan, geleceğe yatırım yapamaz durumdayız, maalesef... Hayalden vazgeçmiyoruz belki ama erteliyoruz mecburen."

"ÇOK GÖRÜŞLÜ DÜZEN DAHA SAĞLIKLI"

"Özellikle sahada bize hizmet etmiş arkadaşlarımızı, ofiste veya yine sahada emek vermeleri için hem idari hem teknik birtakım eklemeler yaptık. Futbolun içinde kalmaları için teşvik ediyoruz. Pek çok görüşün ve yorumun olduğu bir sistemde karar almak çok daha sağlıklı. Avrupa’da, dünyada uzmanlık her geçen gün artıyor ve futbol kulüplerimizde etkili oluyor."

 

"MESLEKTAŞLARIMDAN HABER BEKLİYORUM"

"Teknik adamların önemli olduğunu ifade eden, kendi aramızda bu diyaloğun olması ve gerektiğini düşünen bir adam olarak pandemi döneminde teknik direktörlerle görüştük. Bir sonrakini organize etmek için, o gün gönüllü olan arkadaşımdan haber bekliyorum."
 

"BİRÇOK KRİTER VAR"

"Elinizde büyük bir kavanoz var, oyuncu dolu diye düşünelim. İhtiyacınız olan mevkiye göre tercih yapacaksınız. Kulübün kültürüne, transfer politikasına uygun olacak, UEFA FFP kriterlerine, harcama limitine uygun olacak, takımın genel yapısı ve oyun stratejisine uygun olacak, takım için performans ve mali dengelere uygun olacak, yerli ve yabancı kontenjanlara uygun olacak, sağlık, yaş kriterlerine uygun olacak, ilk 11 ya da rotasyon dengesine uygun olacak ve kulübü de satışına ya da kiralamasına onay verecek. Bunlardan sonra ülkeye gelmek isteyecek mi, kabul edecek mi etmeyecek mi ve menajerler de var."

 

"HOCA OYUNCU ÖNERMEZ"

Bundan 8 sene evvel, dedim ki 'Arkadaşlar, teknik adam oyuncu önermez.' Dolayısıyla bir scout grubu kurduk ve başına da Emre kardeşimi getirdim. Dünyanın her tarafında da yabancı ve yerli arkadaşlarla müthiş bir ekip kurduk. Bunların görevi yetenek avı ve ihtiyaç analizi. Ya yatırım yapılacak oyuncu olacak ya da sahaya süreceğimiz. Geçen sezon, geleceğine yatırım yapmamız gereken oyuncular ile tecrübeli oyuncular olmalı diye bu yüzden söyledim.
 

"ÖZVERİLİ SÜREÇ BEKLİYORUM"

"Gönlümüzdekiyle gerçekler pek uyuşmayabiliyor ancak Galatasaray’ız biz. Karalar bağlayacak halimiz yok. Mevcut kadromuzu en iyi şekilde organize edip, en yüksek performansı almak için elimizden geleni yapacağız. Her oyuncuma güveniyorum. Sahaya 11 kişi çıkacağız. Diğer arkadaşlarımız da hazır. Biraz daha çalışıp, biraz daha özverili bir süreç bekliyorum. Bu süreçte sadece mevcut kadroyla gideceğimiz düşüncesi de çok doğru olmayabilir. Futbol çok dinamik bir oyun. Yarın sabah ne olacağını bilemezsiniz."
 

"YERLİ OYUNCUDA SEÇENEK OLMAYIZ"

"Transfer konularına çok girmek istemiyorum ama görüşümü hatırlatmakta yarar var. Yerli oyuncu piyasasında her ne olursa olsun, Galatasaray birden çok takım içinde seçenek olamaz. Tek tercih değilse, biz de o oyuncu için ısrarcı olamayız. Muhakkak ki kiralık oyuncu bir realite. Elbet olacak ama çok olursa her oyuncu için söylemiyorum, oyuncu performansını en çok etkileyen unsurların başında aidiyet gelir. Oraya ait olduğunu hissetmeyen, nasıl olsa gideceğini düşünen bir oyuncu, markayı ve armayı sahiplenme konusunda tereddüt yaşar."

"ARDA'NIN LİDERLİĞİNİ BEKLİYORUM"

"Arda'nın sahadaki liderliğinden beklentilerim var. İyi bir Galatasaraylı olduğunu biliyorum. Saha içindeki ve dışındaki liderliğinde, bu söylediğim cümle için ciddi çaba harcadığını görüyorum. Uzun zamandır oynamıyor, arayı kapatmak için mücadele ettiğini görüyorum ve çok da mutlu oluyorum. Bana göre çabası, yeteneği ile birleşinde kendi küllerinden doğacaktır Arda."
 

"FALCAO ÇABA HARCIYOR"

"Falcao tekniği ve becerisi iyi olan, kendine yatırım yapmasını bilen bir oyuncu. Kariyerine bakıldığında, doğal olarak gerçekleşenin beklentileri karşılamayacak düzeyde olmasını anlayabiliyorum. Çaba harcıyor, düzenli bir form grafiği ile  beklentileri karşılayacak bir performansı olur diye düşünüyorum."
 

"PARAYLA PULLA İŞİM YOK"

"Bugüne kadar kendi ücretimle ilgili bir gün bile gündem oluşturmadım. Parayla, pulla bireysel bir işim olmadı benim çok şükür Allah'a. Çocuk Esirgeme Kurumu'na tarihi bir bağış yaptım, bırakın plaket vermeyi, niye teşekkür etmediler diye bir tek kelime bile etmedim. Birçok başkan, yönetici için kendi kredimden harcadım bugüne kadar, helali hoş olsun, yine yaparım."

 

"EMRE BİZİM İÇİN ÜZÜNTÜ KAYNAĞI"

"Emre Akbaba önemli bir oyuncumuz. Maalesef, nasıl anlatmam lazım, onu da bilemiyorum. Şanssızlığa inanmayan bir adam olarak şanssızlık da demek istemiyorum. 2 defa ayak kırılması ve arkasından doğal olarak adale sakatlığı. Dönebilecek en kısa sürede döndü. Maalesef, hepimiz için bir üzüntü kaynağı. Emre önemli, karakterli bir oyuncu, bize de çok büyük yardımı olabilecek bir oyuncu. Maalesef bu süreci böyle yaşadık, İnşallah bundan sonra hayatını kazasız, belasız tamamlar ve bize faydası olur."
 

"LİSTEYE YAZDIK, BEKLENTİMİZ BÜYÜK"

"Muslera'yı zaten listeye yazdık, ona da bir teşvik olsun, beklentimizi bilsin diye yazdım. Uruguay'da, çalışıyor. Annesini kaybetti, Allah rahmet eylesin. Tarih olarak Ocak ayından önce hazır hale gelirse, çok mutlu oluruz. Muslera, Galatasaray için bir oyuncudan fazlasını ifade eder. Çok memnun olduğum, Galatasaraylıların da memnun olduğuna inandığımı, her şeyiyle sembol olmuş isimler arasına girdi. Takıma dönüşü inşallah erken olur ama olmazsa, Ocak ayını bekliyoruz, o da sevindirici bir haberdir. Muslera'nın ileride ekibimde olmasından büyük mutluluk duyarım, onunla da zaten bunu konuştum."
 

"BENİMLE ÇALIŞMAK HEM KOLAY HEM ZOR"

Bugüne kadar birçok isimle çalıştım, hala birçoğuyla dostluğum devam ediyor. Şimdi ben size bir itirafta bulunayım; ben birlikte çalışması hem kolay, hem de zor bir insanım. Kolaydır çünkü başkalarının hayatlarını kolaylaştırırım, emeğimi paylaşırım, çözüm üretirim, çok çalışırım, çünkü burası benim kulübüm. Diğer yandan zordur çalışmak benimle çünkü beklentilerim yüksektir. Beklentilerim de kendim için değil, kulüp içindir. Oyuncunun performansı kadar tesisin temizliği, düzeni... Ben Galatasaray değerlerini Metin Oktay’lardan, Selahattin Beyazıt’lardan, Turgay Şeren’lerden, Coşkun Özarı’lardan, Mustafa Pekin’lerden, sayacağım birçok isimden öğrendim. O nedenle Galatasaray’ın seçilmiş başkanına "ve yönetimine de yaklaşımım bu şekildedir."
 

"KURALIN ETKİSİNİ GÖRÜNCE SEVİNİYORUM"

"Milli Takım'da hem geniş bir kadromuz var, hem geniş bir havuzumuz var. Avrupa'nın büyük kulüplerinden, diğer kulüplerine kadar bir yelpazede oyuncularımız olduğunu görmekten mutluluk duyuyorum. Bir nebze de olsa kuralın da bunda etkili olduğunu görünce içimi de bir sevinç kaplıyor açıkçası."

 

"BU İLK SOYUNMA ODASINA GİDİŞİM DEĞİL"

"Soyunma odasına ilk defa 2-3-4 dakika önce gitmiyorum, daha önce de gittim. Ben ne kadar kötü oynarsam oynayayım, sahadaki yönetim adil olmalı. Onlara hesap verecek durumumuz yok, hesabı başkanımıza, yönetime, Galatasaray taraftarına, camiasına veririz. Maçın uzatmasıyla ilgili bir sıkıntı oldu, onu zaten söyledim. Daha önemlisi, sadece bana ve Galatasaray'a değil, kendilerine, yeteneklerine ve kapasitelerine haksızlık yapan, futbolun ruhuna ters düşen bir takım vardı sahada. Maçı bıraktım ben ayrıca, takımımı ve Galatasaray'ı değil."

"BEKLENTİMİN ALTINDAYDI"

Kasımpaşa, Rangers ve Fenerbahçe maçları oyun olarak beklentimin altında kaldı. Rotasyon yapmama rağmen fiziksel olarak kaldıramadık. Rotasyon oyuncuları da diğerleri kadar performans vermeli. Orada biraz sıkıntı oldu.

YORUMLAR 40 TÜMÜ
  • Dede 3 yıl önce Şikayet Et
    İşimiz yok senin saçma-larını dinleyelim. Ne büyük idealmiş vay vay vay. Böylece memleketi kurtaracak. Hadi işine haydi. Dünyada savaşlar, ülkede hainler. Seninle mi uğraşalım be !!!
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    EGsnin elindeki paraci oyunculari satip takima katki yapan oyunculari alirsaniz bu hayal gerçekleşebilir.
    Cevapla
  • Elazığlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Adam doğru söylemiş sadece hayali öyle hayal kurmak beleşşş
    Cevapla
  • Sporsever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bııııııımmmmmmmmmm
    Cevapla
  • Abdurrahman 3 yıl önce Şikayet Et
    UEFA tesaduf aldın, ömrün yetmez şampiyonlar ligi almaya fatih Terim. 10senedir sizi izliyoruz gelenden gidenden 5, 6 gol iyorsunuz
    Cevapla
  • abdu el kerim 3 yıl önce Şikayet Et
    kıskananlar çatlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR