Ünal Aysal: Galatasaray, Avrupa Süper Ligi'nde olmalı

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı kulübün Avrupa Süper Ligi'nde olmasını gerektiğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.04.2021 18:36 GÜNCELLEME 19.04.2021 18:41 Galatasaray
Ünal Aysal: Galatasaray, Avrupa Süper Ligi'nde olmalı
Ünal Aysal: Galatasaray, Avrupa Süper Ligi'nde olmalı

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, Avrupa Süper Ligi hakkında Radyospor'da açıklamalarda bulundu.

Avrupa Süper Lig fikrinin ilk olarak kendisinden ortaya çıktığını dile getiren Ünal Aysal, "Avrupa Süper Ligi fikrini ilk ortaya atan benim. Bir İngiliz TV'sinde yayındaydık, Agnelli ile açık oturum yapıyorduk ve orada konuşuyorduk. O dönemde gruptan çıkan Galatasaray ve Juventus olarak Şampiyonlar Ligi'nden farklı paralar almıştık, Juventus bizim 4 misli bir para almıştı. İlerleyen dönemlerde düşük para alanlar ile yüksek para alanların bir şekilde organizasyondan ayrılacağını söylemiştim ama başta bana karşı çıkmışlardı" dedi.

Avrupa Süper Ligi'ni desteklediğini vurgulayan Aysal, "Avrupa Süper Ligi sistemini kesinlikle destekliyorum. Özellikle Galatasaray'ın bu sistemin içerisinde yer alması gerekiyor. UEFA ve FIFA'dan gelen tehditleri çok fazla önemsememek gerekir. Ben şu anda Galatasaray'da görevde olsaydım Galatasaray'ın da Avrupa Süper Ligi'nde olmasını isterdim." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın mutlaka Avrupa Süper Ligi'nde olması gerektiğinin de altını çizen Ünal Aysal, "Mustafa Cengiz'in "bize teklif gelirse değerlendiririz" yaklaşımı yanlış. Florentino Perez'den böyle bir teklif gelmez, Galatasaray'ın Avrupa Süper Ligi'nde yer almak için girişimde bulunması gerekir. Biz dostlarımızla gereken ilişkiyi kurarız yönetimimiz Avrupa Süper Ligi konusunda hamle yapmalı. Perez'den teklif gelmez, teklifin bizden gitmesi lazım." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 94 TÜMÜ
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    şimdiden dağıldılar
    Cevapla
  • Aslan GS 2 yıl önce Şikayet Et
    Fanatik ve holigan ca yorumlar a gerek yok kendi takımın iz istesede alınmayacak ya .yüklemin iki Avrupa kupali GS a...ciddi ciddi GS Avrupa ligi ile ilgileniyor.. umarım kabul ederler.. şikeli lig sizin olur ozaman.
    Cevapla
  • ABDULLAH 2 yıl önce Şikayet Et
    Şamar oğlanı olmak için mi?
    Cevapla
  • Komando 2 yıl önce Şikayet Et
    Ulan devlet olmasa vergi muafiyeti getirmese stadınızı yapmasa siz batak bitik hiç bir takımsınız gelmiş burada boş beleş laf atıyorsun ulan hakemler korumasa ülkem de maç alacak haliniz yok .
    Cevapla
  • Cnkmr 2 yıl önce Şikayet Et
    Fanatik hezeyanlarınızı anlayabiliyorum. Neden başka bir takım değil de Galatasaray konuşuluyor. Gayet haklısınız. Ben olsam ben de orta yerimden çatlardım.
    Cevapla
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    ya bunların futbol diye derdi yok keske gitsenizde ulke futbolu kurtulsa oraya averaj takimi lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR