TFF'den Oğulcan Çağlayan'a şok!

TFF tüm girişimlere karşın Oğulcan Çağlayan’a lisans vermedi. Galatasaray, PSV ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında futbolcusundan yararlanamayacak.

ABONE OL
GİRİŞ 16.07.2021 09:34 GÜNCELLEME 16.07.2021 13:21 Galatasaray
TFF'den Oğulcan Çağlayan'a şok!
TFF'den Oğulcan Çağlayan'a şok!

Geçen sezon Galatasaray'ın Çaykur Rizespor'dan kadrosuna kattığı Oğulcan Çağlayan'ın transferi ile ilgili dava devam ederken, TFF'den sarı-kırmızılı takım için kötü haber geldi.

Lisansı çıkmayan Oğulcan Çağlayan, Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda 21 Temmuz Çarşamba günü oynayacakları PSV müsabakasında forma giyemeyecek.

Sarı-kırmızılı takımın UEFA'ya gönderdiği listede yeni transferler Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk, Barış Alper Yılmaz yer alırken Oğulcan Çağlayan'ın ismi ise bulunmuyor.

Lisans çıkarmama talebi uygun görüldü

TFF'nin Oğulcan'ın lisansını çıkarmama sebebi ise Çaykur Rizespor'un usulsüz transfer sebebiyle yaptığı başvuru. Rizespor'un başvurusunun ardından TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Galatasaray'ın Rizespor'a 1 milyon 200 bin Euro ödemesini hükmederken, sarı-kırmızılılar da bu kararı Bölge Adliye Mahkemesi'ne taşımıştı.

Son olarak Rize temsilcisi TFF'ye Galatasaray'a transfer yasağı ve Oğulcan Çağlayan'ın lisansının vize edilmemesini talep etti ve TFF bu talebi uygun görerek, Çağlayan'ın lisansını çıkarmadı.

"TFF konuyu karara bağlamak için toplanmamaktadır"

Sabah Gazetesi'ne konuşan Galatasaray Başkan Yardımcısı Rezan Epözdemir konuyla ilgili, "Süreç devam ederken futbolcumuzun lisans işlemlerinin tamamlanabilmesi için TFF'ye başvurulmuştur. Ne yazık ki, dört gündür yapılan bütün görüşmelere rağmen TFF konuyu karara bağlamak için toplanmamaktadır. Bu durum, TFF Yönetim Kurulu tarafından alınacak olası bir menfi karara karşı, TFF Tahkim Kurulu nezdinde itiraz etme hakkımızı kullanmamıza engel olmakta ve konunun adeta sürüncemede bırakılmasına yol açmaktadır." dedi.

YORUMLAR 58 TÜMÜ
  • OynatmaOdaklıOl 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu işin adil tarafı dava sonuçlanıncaya dek cezanın ertelenmesidir. Dava 3 yıl sürse oyuncu 3 yıl oynamayacak mı? Dava sonucu para cezası olmalıdır. Genç bir futbolcunun en verimli zamanından çalamazsınız. Avrupa da uygulama bu şekilde. Malesef Türkiye de oynatma odaklı değil oynatmama odaklı düşünce hakim.
    Cevapla
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Spor mu nesporu
    Cevapla
  • Avşaroğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ey TFF sen ne yaptığını sanıyorsun, derhal o koltukları boşaltın. Türk futbolcusuna bu kadar da düşmanca yaklaşılmaz ki! Bir Türk futbolcu bu kadar da harcanmaz ki! Geçen yıl ki olayı bu seneye de taşıdınız. Bakın GS'nin yeni kulüp başkanı ne diyor: "Başkan Elmas, "Bizim bir oyuncumuzun (Oğulcan) transferi konusunda bir kulüple sorunumuz var. UEFA izin verdi ve çözdü ama TFF izin vermedi oynatmak için. Gerekçe ne? Gerekçe yok, neden?" Evet, cevap verin bakalım. Siz Türk Futboluna böyle mi hizmet edecek siniz? Siz görüntüde Rize, gerçekte FB'nin emir eri misiniz? Derhal kendinizi feshedin. Tarafsız, tüm kulüplere eşit uzaklıkta adil bir yönetim gelsin.
    Cevapla
  • HASAN 2 yıl önce Şikayet Et
    Fatih TERİM'le kişisel hesaplarını milyonlarca taraftarı olan bir kulübe ceza kesiyorlar. Neden şimdiye kadar neden ses çıkarılmadı. Türk futbolcusu böyle mi korunacak.
    Cevapla
  • fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    şike cezası alan bjk nin başkanı federasyon başkanı oldu yine şike cezası alan fb nin başkan yardımcısı federasyon başkanı oldu. Türk futbolu kadar iğrenç ilişkiler yumağına teslim ediliyor. Dur diyecek hiç bir güç yok. Geçmişi temiz, vizyonu sağlam spor insanı mı kalmadı memlekette.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR