Fatih Terim: Yaşananlarla ilgili konuşmayacağım

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Marsilya ile oynayacakları maç öncesi açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2021 16:34 GÜNCELLEME 24.11.2021 19:07 Galatasaray
Fatih Terim: Yaşananlarla ilgili konuşmayacağım
Fatih Terim: Yaşananlarla ilgili konuşmayacağım

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Marsilya maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Terim'in açıklamaları şu şekilde:

Pazar günü oynanan derbi maçıyla ilgili yorum yapmamı beklediğinizi biliyorum. Derbi heyecanları, yabancı kuralı veya hakem hataları gibi yaratılan illüzyonlardan kurtulmamız lazım. 100 yıldır birbirimizle oynuyoruz, yeniyoruz, yeniliyoruz... Galatasaray'ın lider olduğu, Rusya'dan gelecek habere göre gruptan çıkacağı bir ortamda bu tip illüzyonlarla uğraşacak vaktimiz yok. Marsilya maçının önüne herhangi bir şey geçirmek istemiyoruz. Fenerbahçe'ye yenildiğimiz için üzüldük elbette ama bizim için Marsilya maçı daha önemli. Birinin telafisi var ama diğerinin telafisi yok. Yüzlerce maç oynadım, kazandım... Çok lig şampiyonlukları gördüm. Yaşadığım şampiyonluklar daha çok.

"Ben tüm sorumlulukları alıyorum"

Bu yeni yapılanma döneminde bir şampiyonluktan daha önemli işlerim var bu süreçte. Bugün borç içinde olan kulübün kurtulması için çalışıyoruz. Başkanımız da beni bu yönde motive etti. Genç, oynadıkça gelişerek, ileride transfer olabilecek oyuncuların yanı sıra tecrübeli futbolcularla bir kadro kurduk. Zaman zaman gol kaçırıyorlar, hata yapıyorlar ama olsun. Daha çok gençler, zamanla olacak. Çok gol pozisyonuna girip az gol atıyoruz, az pozisyon verip gol yiyoruz. Bunları rakamlar söylüyor. Bu çocuklar benim evlatlarım ve ben tüm sorumlulukları alıyorum. Ne derbi, ne federasyon ne de yaşananlarla ilgili konuşmayacağım. Marsilya maçının önüne geçmesin hiçbir şey. Bu süreçle ilgili başkanımız ilgileniyor.

"Mohamed'le devam etme arzumuz var"

Bir gazetecinin Mostafa Mohamed'in bonservisini almayı düşünüyor musunuz sorusu üzerine Fatih Terim, şöyle konuştu:

Diagne, Mohamed, Halil bizim gol beklediğimiz oyuncularımız. Hepsine şans veriyoruz, atmaya başlarlarsa devam edecekler. Bazen ben de tercihlerimde başkalarına göre yanlış olabilirim. Hafta içi idmanda neler olduğunu biz biliyoruz. Mohamed ile ilgili daha zaman var. Mohamed'le devam etme arzumuz var ama neler olacak bakacağız. Golcülerimiz atmaya başlarlarsa çok başka yerlerde olabilirdik. İnanıyorum ki atacaklar.

"Marsilya çok zor takım, sert geçecek"

Sahaya çıktığımız her 11 bizim için idealdir. Marsilya takımının çok güçlü olduğunu orada gördük. Merkezi iyi kapatıp iyi savunma yapmıştık. Onlara fazla pozisyon vermemiştik. Yarın kontrolü elimize almalıyız. Marsilya çok zor takım, sert geçecek... Kazanmak çok anlamlı ancak beraberlik durumunda da diğer maçın sonucuna göre turu geçebiliriz. İsteğimiz maçı kazanıp oradan gelecek sonuca göre işi bitirmek. Grubu birinci sırada bitirmek çok önemli. Lider olursanız şubat değil martta oynuyorsunuz ve çok güçlü takımları kurada atlıyorsunuz.

"Bunlar bizim için gurur kaynağı"

"Barış, Kerem, Taylan, Halil, Berkan, Morutan, Cicaldau, Nelsson milli takıma gitti. Demek ki Galatasaray'a transfer, düzenli şans, milli takım ve daha sonra Avrupa yolu diye ilerliyor. Galatasaray'da oynamak esas olandır ama gidenler de bizim manevi elçilerimiz. Kerem, geldiği günden bu yana çok hızlı yükseldi. Barış'tan da Berkan'dan da memnunum. Halil de milli takımda oynadı. Bunlar bizim için gurur kaynağı."

"Oyuncularıma kaçan pozisyonları izlettiğimde üzülüyorlar"

"Oyuncularıma kaçan pozisyonları izlettiğimde üzülüyorlar. Ama üzülmelerini de istedim. Bu kulübün ne kadar büyük olduğu onlara sürekli hatırlatılıyor. Bunun altından kalkmak çok kolay değil ama bu problemleri çözüp onları mutlu etmeye çalışıyoruz. Kaybederken de alkışlanan bir takım mottomuz var. Galatasaray, bu zaten. Zaten bu şu demek olur; taraftarımız maçın analizini yapmış demektir. İyi oynayanı alkışlamak. Eğer taraftar bunu Fenerbahçe maçında yapıyorsa her maçta yapacak demektir. Çok güzel bir jest."

"Ne yaptığımızı bilen bir seyircimiz var. Giden maçları geri getirmişlerdir. Galatasaray seyircisinin, son yaptığı çok doğrudur, oyuncuların da buna ihtiyacı vardır. Biz, çok zafer kazandık, onların desteği olmadan tekrarı çok zor."

"Eleştirilerden hiçbir zaman gocunmadım"

"Eleştirilerden hiçbir zaman gocunmadım. Yeter ki dozunda, edeplice ve anlamaya çalışarak olsun. Muhakkak ki eleştiri oluyor, hatta yalnız oluyorsunuz bazen. Haksız davranışlarından dolayı özür dileyen görmedim. Ben de onları anlamaya çalışıyorum. Eleştirileceğiz. Bir gün gelirse ben de isim veririm. Onlar Fatih Terim diyor ya. Ben de isim veririm şu şu diye. Daha rahat adres bulur herkes."

"Takım olarak fena olmadığımızı düşünüyorum"

Florya Metin Oktay Tesisleri’nde açıklamalarda bulunan Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, "Bu sezon biraz değişiklikler oldu. Çok oyuncu geldi. Sistem aynı. Bir araya gelmek, bütün olmak zaman alıyor. Takım olarak fena olmadığımızı düşünüyorum. Avrupa Ligi’nde iyi şekilde devam ediyoruz. Ligde de daha iyi olacağız. Galatasaray’da çok mutluyum. Hocam ile çalışmaktan çok mutluyum. Arkadaşlarımı da çok seviyorum" diye konuştu.

Fenerbahçe derbisinin analizlerini yaptıklarını belirten Feghouli, "Analizin sonucunda çıkan sonuç, bu maçı kazanmamız gerektiğiydi. Arkadaşlarımızla konuştuğumuzda yarınki maçı kazanmak için motivasyonumuz yüksek. İyi bir şekilde bitireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Her maça ayrı ayrı hazırladıklarını belirten başarılı futbolcu, "3 günde bir maç oynamak kolay. Bu seviyede kolay değil. Yeni oyuncularımız var. Onlar için de kolay değil. Geçmişte son günde şampiyonluk kazandık. Lig uzun. Önümüzde uzun bir lig var. Avrupa Ligi’ndeki hedefimiz yarınki maçımız. Yarınki maçı kazanıp çıkmak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe derbisinde kendisini maç özelinde rahatsız eden bir şey olmadığını ifade ede 31 yaşındaki futbolcu, "Çok fırsat bulduk ama değerlendiremedik. Tekrar 10 maç oynasak 9’unu yeneriz. Ancak bu futbol. Bunu kenara bırakıp, yarın yapacağımız maç bakmamız gerekiyor. Marsilya maçı önemli. Marsilya maçını kazanıp çıkmak bizim için önemli" diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • İsmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Niye dilinimi yuttun Artis
    Cevapla
  • Konyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Terime laf eden diğer takımların ezik taraftarları, bu adam önüne gelen bütün kupaları kaldırırken sizin kuş familyasından takımlarınız çorap değiştirir gibi hoca değiştiriyordu. Haddinizi bilin yeğenleri...
    Cevapla
  • ismail66 2 yıl önce Şikayet Et
    Agla agla alistik hep baskalari suclu birde ben sucluyum desen
    Cevapla
  • Akif 2 yıl önce Şikayet Et
    İllizyonla bu mevzunun ne alakası var.Illizyonun anlamını bilmiyorsun.
    Cevapla
  • Hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne konuşacan ki? Konuşacak neyin var?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR