Mario Lemina'dan Fatih Terim itirafı!

Bir dönem Galatasaray forması da giyen Gabonlu yıldız Mario Lemina, Fransız L'Equipe'e bomba itiraflarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 13.03.2022 12:08 GÜNCELLEME 13.03.2022 12:08 Galatasaray
Mario Lemina'dan Fatih Terim itirafı!
Mario Lemina'dan Fatih Terim itirafı!

İngiltere Premier lig ekibi Southampton'ın eski orta saha oyuncusu ve 2019-20 sezonunda Galatasaray'da kiralık olarak forma giyen Mario Lemina, Southampton'da geçirdiği süre boyunca çok fazla bireysel olduğunu kabul etti.

Gabonlı yıldız Mario Lemina, Ağustos 2017'de Juventus'tan 17 milyon sterlinlik bir anlaşma karşılığında Premier Lig ekibi Southampton'a transfer oldu ve burada beş yıl geçirdi. İlk iki yılında kulübün düzenli oyuncusuydu, ancak bu beş yılın çoğunu önce Galatasaray ve daha sonra da Fulham'da kiralık olarak geçirdi.

"SOUTHAMPTON'A GELDİĞİMDE FARKLI BİR BOYUT KAZANDIM"

L'Equipe'e verdiği demeçte, "Juventus'tan ayrılıp Southampton'a geldiğimde farklı bir boyut kazandığımı hissettim" dedi.

"Çok daha yüksek bir statüyle geliyorum; güçlü hissediyorum. Ama yine de, bireysel düzeyde, yetenekli bir oyuncu olduğum gerçeğine odaklanmaya devam ediyorum. Yeni geldiğimde takıma yardımcı olmak için neler yapabileceğimi tam olarak düşünemiyordum."

"G.SARAY'A GELDİĞİMDE ÇOK DEĞİŞTİM"

"Southampton'dan Galatasaray'a geçtiğimde bu durum değişiyor (2019 yazında). 25 yaşında Türkiye'ye gittiğinizde kendinize doğru seçimi yapıp yapmadığınızı soruyorsunuz."

LEMİNA'DAN FATİH TERİM İTİRAFI: "YETENEĞİNİ BİLİYORUZ"

"Ama sonunda, kariyerimin en iyi deneyimiydi. Orada bir teknik direktör Fatih Terim bana "Yeteneğini biliyoruz, kişiliğini bir kenara bırak, kendini takımın hizmetine ver" dedi.

"TERİM, OLDUĞUM OYUNCUYU DEĞİŞTİRDİ"

"Bu fikri kafama koydu ve tıkladı. Olduğum oyuncuyu tamamen değiştirdi. Daha önce, top sürmeyi veya topla çizgileri kırmaya çalışmayı daha çok düşündüm. Bugün, artık yapmak istediğim şey bu değil."

Mario Lemina, Galatasaray formasıyla 28 maça çıktı ve 1 gol kaydetti. 2019-20 sezonunda Galatasaray'a 1 milyon euro karşılığında kiralık olarak gelmişti.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR