Galatasaray'ın KAP açıklamasına büyük tepki! Paylaşım yeniden düzeltildi

Rams Global ile stat sponsorluğu için anlaşma imzalayan Galatasaray'ın KAP'a yaptığı açıklamada ENAG detayı dikkat çekti. Sarı-Kırmızılı takımın açıklamasında yer alan bu detay tepki topladı.

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2023 21:09 GÜNCELLEME 04.07.2023 10:31 Galatasaray
Galatasaray'ın KAP açıklamasına büyük tepki! Paylaşım yeniden düzeltildi
Galatasaray'ın KAP açıklamasına büyük tepki! Paylaşım yeniden düzeltildi

Galatasaray, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı özel durum açıklamasında sponsorluk anlaşmasında enflasyona göre artış oranı için TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) ve ENAG'ın (Enflasyon Araştırma Grubu) açıklayacağı oranların ortalamalarının alınacağını duyurdu. Ancak daha sonra "düzeltme" başlığıyla yapılan yeni açıklamada artış hesabında TÜİK ve ENAG detayı yer almadı.

Galatasaray, tarafından KAP'a yapılan bildirimde, Rams Global A.Ş. ile Galatasaray arasında 5 yıl için imzalanan stadyum isim hakkı ve sponsorluk bedeli için takip eden sezonlardaki enflasyon artış oranı için TÜİK ve ENAG'ın açıklayacağı oranların ortalamalarının alınacağı belirtildi.

Açıklamada "Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için geçerli olmak üzere yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanmıştır. 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000,00 TL + KDV (iki yüz on üç milyon altı yüz bin Türk lirası + kdv) olarak belirlenmiştir. Takip eden sezonlara ilişkin sözleşme bedelleri için, Türkiye İstatistik Kurumunun ve Enflasyon Araştırma Grubunun açıklayacağı ÜFE ve TÜFE oranlarının ortalaması alınarak artış oranı belirlenecektir. 2023-2024 Stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000-TL +KDV'nin % 36'sı, 77.420.000-TL+KDV Galatasaray Spor Kulübüne, %64'ü 136.180.000-TL+KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
 


AÇIKLAMA YENİDEN DÜZELTİLDİ

Öte yandan daha sonra KAP'ın sitesinde Galatasaray Spor Kulübü'nün bir düzeltme açıklaması yayımlandı. Bu açıklamada ise TÜİK ve ENAG detayı yer almadı.

Yapılan yeni açıklamada "Şirketimiz ve Galatasaray Spor Kulübü ile Rams Global İnşaat Sağlık Dış Ticaret Anonim Şirketi arasında 2023-2024 sezonundan başlamak üzere 5 sezon için geçerli olmak üzere yeni bir stadyum isim hakkı ve sponsorluk sözleşmesi imzalanmıştır. 2023-2024 Futbol Sezonu için stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000,00 TL + KDV (iki yüz on üç milyon altı yüz bin Türk lirası + kdv) olarak belirlenmiştir.

2023-2024 Stadyum isim ve sponsorluk bedeli 213.600.000-TL +KDV'nin % 36'sı, 77.420.000-TL+KDV Galatasaray Spor Kulübüne, %64'ü 136.180.000-TL+KDV şirketimize ödenecektir. Ayrıca sportif başarıya dayalı oluşturulan prim ve ödül sistemine uygun olarak şirketimize prim ödemesi yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur"  vurgusu yapıldı.


ENAG DETAYI NEDEN TEPKİ ÇEKTİ?

Bilindiği üzere ENAG; çeşitli verileri göz önüne alarak enflasyon için araştırmalar yapan, aylık ve yıllık bazda ekonomik analizlerde bulunan her ay da kendi hesapladığı enflasyon oranıyla kamuoyunun karşısına çıkan bir grup. Bu yüzden ENAG'ın açıkladığı gerçek dışı veriler ile TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranları arasında büyük farklar görülüyor.

Galatasaray'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği ilk paylaşım, TÜİK'in yanında ENAG'a da yer vermesi sebebiyle bazı sporseverlerin tepkisini çekti.

 

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • G.D. 9 ay önce Şikayet Et
    ENAGın verilerine "gerçek dışı" diyen YANDAŞ editör. Umarım işsiz kalırsında o verilerin gerçekliğini maddi olarak hissedersin. Gerçi genel olarak böyle yalama tipler işsiz kalmaz ya neyse... Haber7.com içeriklerini gösterme olarak işaretledim. Hadi selametle...
    Cevapla
  • Türkçe Sevdalısı 9 ay önce Şikayet Et
    "Yeniden düzeltildi" mi "Yeniden düzenlendi" mi? "Yeniden düzeltildi" ise, daha öncede mi düzeltildiydi? Ne zaman düzeltildiydi.
    Cevapla
  • Halk 9 ay önce Şikayet Et
    Bunu Fenerbahçe yapsaydı hükümet hatta Reis direkt açıklama yapardı şimdi görmedim duymadım bilmiyorum ::))
    Cevapla
  • İşçi 9 ay önce Şikayet Et
    Spora siyaseti karıştırmayan Galatasaraymış :)
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede TÜİK enflasyon rakamlarına inanan bir Allah kulu var mı?! Eğer bu doğru olsaydı, 2-3 senede herkes yarı yarıya fakirleşmezdi. İktidar göz göre göre millete yalan söyleyip, çalışanın hakkını yiyor, yazıklar olsun böyle düzene!
    Cevapla
  • Atatürk askeri 9 ay önce Şikayet Et
    Adam doğru söylüyor la Osmanlı torunu
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 ay önce Şikayet Et
    Yalan yazma !!!! iftira atma !!!
    Cevapla
  • Ligin kralı. 9 ay önce Şikayet Et
    İsim Hakkı sözleşmesi 5 yıl süreli ve 2023-2024 sezonu için ödenecek bedel 213.600.000+KDV devam eden sezonlar için şu an itibariyle sözleşme bedeli belli değil. Muhtemeldir ki devam edecek sezonlarda sözleşme bedeli ilk açıklanan katsayı dikkate aşınacaktır. Elbette kulüp lehine olan sonuçları dikkate alacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR