Wilfired Zaha: Yüzde 100’ümü vermem beklenemez

Galatasaraylı futbolcu Wilfried Zaha, “Ben buraya geldim 4 ay boyunca sakattım. O sakatlıktan kurtulup tekrardan sahaya döndüm. İlk senemde Galatasaray’da yüzde 100’ümü vermem beklenemez. Çünkü bu bir süreç. Bu zaman alan bir şey” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2024 17:45 GÜNCELLEME 27.03.2024 17:45 Galatasaray
Wilfired Zaha: Yüzde 100’ümü vermem beklenemez
Wilfired Zaha: Yüzde 100’ümü vermem beklenemez

Milli maçlar nedeniyle verilen arada kamp yapmak için Antalya'ya gelen Galatasaray’da antrenman öncesi futbolculardan Wilfried Zaha, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Sezon başında hazırlık kampı geçirmediğine dikkat çeken Wilfried Zaha, “Bununla ilgili ne diyebilirim ki. Sezon başından beri 47 maç oynadık. Bunlardan kaç tanesinde ilk 11’de başladım. Belki 14-15 maçta. Baktığınız zaman aslında sezon başında bir hazırlık kampı geçirmedim ve sakattım. Buna rağmen oynadığım maçlarda 9 gol attım. Dolayısıyla da sakatlıktan iyi bir geri dönüş olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“AVRUPA’DA TAKIM OLARAK EN İYİSİNİ YAPTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Avrupa’da en iyi kulüplere karşı oynadıklarını söyleyen Zaha, “Benim için inanılmaz bir deneyimdi. İlk defa Şampiyonlar Ligi deneyimi elde ettim. Kendi açımızdan baktığımız zaman da Avrupa’da takım olarak en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Diğer taraftan da Avrupa’nın en iyi kulüplerine karşı oynadık. Tabii burada takım deneyimi de devreye girdi. Ancak biz elimizden gelenin en iyisini yaptığını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“ŞU ANDA TÜRKİYE’NİN EN İYİ TAKIMI OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Sezon sonunda şampiyon olacaklarını ifade eden Fildişi Sahilli oyuncu, “Şu anda Türkiye’nin en iyi takımı olduğumuzu düşünüyorum. Sezon sonuna kadar baktığınız zaman da oynadığımız bu oyunu devam ettirirsek sezon sonunda da şampiyon olacağımızı düşünüyorum. Kamp genel olarak baktığınızda oyuncuları daha da yakınlaştırıyor. Uzak duran oyuncular da kamp süresince birbirine daha çok yakınlaşıyor. Bir arada mesai harcıyorsunuz, çalışmalar ve antrenmanlar yapıyorsunuz. Dolayısıyla kamp genel olarak oyuncuları birbirine yakınlaştırır. En yakın arkadaş olarak da diyebileceğim kişiler; Tanguy, Ziyech ve Sacha… Ama gitti. Onun yanında da Serge var. Onu söyleyebilirim” yorumlarında bulundu.

“4 AY BOYUNCA SAKATTIM"

Sakatlık sonrasında toparlanmanın zaman aldığını söyleyen tecrübeli kanat oyuncusu, “Ben daha önce dediğiniz gibi İngiltere’de oynadım ancak İngiltere’de oynadığım süre 13 yıldan fazla. Burada tartışılan şey ise ben buraya geldim, 4 ay boyunca sakattım. O sakatlıktan kurtulup tekrardan sahaya döndüm. Her şey bir anda olmuyor. Benim sosyal medyada videolarım yayımlanıyor. İngiltere’de şöyle oynadı gibi. Ancak bunu gerçekleştirmem ve o performansı sergilemem için de 10 yıllık bir çalışma gerekti. Bunu gerçekleştirmek bir anda olmuyor. Bir günde bunu gerçekleştiremiyorsunuz. Benden de ilk senemde Galatasaray’da yüzde 100’ümü vermem beklenemez. Çünkü bu bir süreç. Bu zaman alan bir şey” dedi.

“TÜRKİYE ÇOK GÜZEL BİR YER”

Antrenman programlarının yoğunluğundan dolayı dışarı çıkamadığını ifade eden 31 yaşındaki oyuncu, “Dürüst olacağım. Antrenman programlarımızdan dolayı yoğun çalıştığımız için çok fazla dışarı çıkma imkanı bulamadım ama diğer taraftan baktığımız zaman Türkiye çok güzel bir yer. Burada da ailem ve oğlum inanılmaz vakit geçiriyor. Onlar için gayet güzel” şeklinde konuştu.

“TAKIMIM İHTİYACI OLDUĞU İÇİN FARKLI POZİSYONLARDA OYNADIM”

En çok tercih ettiği mevkinin sol kanat olduğunu söyleyen Wilfired Zaha, “Çok anlayamıyorum. Ben genellikle sol kanatta oynadım. Baktığınız zaman Crystal Palace’ta sol kanat oynuyordum. Ancak burada takımım ihtiyacı olduğu ve benim de takıma yardım etmem gerektiği için farklı pozisyonlarda oynadım. Oradaki hocamız da benim bir sol kanat olduğumu, en çok tercih ettiğim ve sevdiğim mevkinin sol kanat olduğunu biliyordu. Ancak ihtiyaçtan dolayı o taraflarda oynuyordum. Dolayısıyla ben sol kanadım, Serge sağ tarafta oynuyor. Onun için çok bir bağlantı yok” diyerek sözlerini noktaladı.

SeyfullahKAYGUSUZ Haber7.com - Editör
Haber 7 - SeyfullahKAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Spor Editörü' olarak devam etmektedir. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Reis 4 hafta önce Şikayet Et
    Maaşının yüzde kaçını alıyosun
    Cevapla
  • Özel biri 4 hafta önce Şikayet Et
    Sen 2 sene sonra ancak alısirsin aldığın paraya göre fazla maaş az iş yatmaya gelmişsin iyi olmak senin elinde onuda son maçlarda yap keremin gölgesi olmak sana yakışmıyor .
    Cevapla
  • Büyük Yıkım 4 hafta önce Şikayet Et
    Burası Türkiye hiç kimsenin senden bir beklentisi yok. Ara sıra antrenmanlara katılman yeterli olur.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Ozaman %20 versinler maaaşının... Olmazmı
    Cevapla
  • Misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    ücretinide %100 vermemiz beklenemez ozaman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR