Galatasaray'da Yunus Akgün bilmecesi

Galatasaray'ın geçen yaz Leicester City'ye kiraladığı Yunus Akgün yurt dışında kalmak istiyor. Şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonuyla İngiliz ekibine geçici olarak transfer olan milli oyuncu kariyerine Avrupa'da devam etmek istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2024 13:02 GÜNCELLEME 17.04.2024 13:02 Galatasaray
Galatasaray'da Yunus Akgün bilmecesi
Galatasaray'da Yunus Akgün bilmecesi

Galatasaray'da Yunus Akgün bilmecesi yaşanıyor... Sarı-kırmızılı kulübün geçen yaz şartlara bağlı satın alma opsiyonuyla Leicester City'ye kiraladığı milli oyuncu, Leicester City'nin bonservisini almaması halinde de Galatasaray'a dönmeye sıcak bakmıyor.

Championship'ten Premier Lig'e dönme mücadelesi veren Leicester City, şu an için Yunus Akgün'ün bonservisini almaya sıcak bakmıyor. İngiltere'de mali şartlara uymadığı gerekçesiyle denetime giren ve muhtemel puan silme cezası ve kısıtlayıcı yaptırımlarla karşılaşacak olan Leicester City, tedbirler nedeniyle kısıtlanacak olan kaynaklarının büyük bölümünü Yunus'a ayırmayı düşünmüyor.

İNGİLTERE'YE ADAPTE OLMAKTA ZORLANDI

Tempo ve fiziksel kalitesiyle ün salan liglerden olan Championship'te ilk başta bocalayan Yunus Akgün, İngiltere'ye adapte olmakta da zorlandı. Yabancı dilini kulübün beklentisi seviyesinde ilerletemeyen milli futbolcunun takım arkadaşlarıyla kaynaşmakta zorlandığı öğrenildi.

YILLIK ÜCRETİ, G.SARAY'DAKİNİN İKİ KATI

Galatasaray'da 16 milyon TL kazanan Yunus Akgün'ün Leicester City'deki maaşı ise 800 bin pound. İngiltere'de, sarı-kırmızılılarda kazandığının iki katı yıllık ücret elde eden 23 yaşındaki futbolcu, bir süre önce menajerlik şirketini de değiştirdi.

YOLUNA AVRUPA'DA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Yunus Akgün, Leicester City'nin bonservisini alıp almamasından bağımsız olarak yoluna Avrupa'da devam etmek istiyor. Hem Galatasaray'da geçirdiği sürede aldığı rol hem de yıllık ücreti düşünen 23 yaşındaki futbolcu kariyer planlamalarını da Avrupa'da kalmak üzerine yapıyor.

PİYASASINI YÜKSELTMEYİ HEDEFLİYOR

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ile Adana Demirspor günlerinde iyi bir uyum yakalayan milli oyuncu, EURO 2024'te sıçrama yaparak piyasasını yükseltmeyi hedefliyor.

LEICESTER 8M€ ÖDERSE ALABİLİR

Galatasaray, Yunus Akgün'ün Leicester City'ye kiralık transferinden 500 bin Euro bedel elde etmişti. İki kulüp arasındaki anlaşmaya göre Leicester City, 8 milyon Euro ödediği durumda 23 yaşındaki futbolcunun bonservisini alabilir. Diğer yandan anlaşmaya göre Leicester City, Premier Lig'e döner ve Yunus Akgün 25 maça ilk 11'de oynarsa 8 milyon Euro'luk opsiyon zorunlu hale geliyor.

23 yaşındaki futbolcu şimdiye kadar ligde 8, toplamda 12 müsabakada ilk 11'de forma giydi. Leicester City ligin kalan süresinde sadece dört maç yapacak. (Habertürk)

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Hayri 1 hafta önce Şikayet Et
    Gs futbolcu gönderirken yanında bir de hakem göndersin.
    Cevapla
  • nitekim 1 hafta önce Şikayet Et
    hayırlısı
    Cevapla
  • Osimen 1 hafta önce Şikayet Et
    Zor gibi yine Galatasay da kalır performansı iyi değil kendini geliştiremedi en sonunda yine Anadolu Kulüplerine kiralanır.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 hafta önce Şikayet Et
    Acun alır belki
    Cevapla
  • Emre Can 1 hafta önce Şikayet Et
    Gelsin tetenin yerine oynasın. teteden bin kat daha iyidir. zaten neden yunusu gönderip teteyi aldık ki. adam hiç bir işe yaramıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR