Dursun Özbek açıkladı! Galatasaray'dan 1 yılda dudak uçuklatan faiz

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu. Sarı-kırmızılı takım başkanı senede 1 milyar 400 milyon TL faiz ödediklerini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2024 12:04 GÜNCELLEME 11.05.2024 12:04 Galatasaray
Dursun Özbek açıkladı! Galatasaray'dan 1 yılda dudak uçuklatan faiz
Dursun Özbek açıkladı! Galatasaray'dan 1 yılda dudak uçuklatan faiz

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına Galatasaray'da daha önce başkan yardımcılığı, başkanlık hizmetlerinde bulunduğunu belirterek başlayan Özbek, "Kulübü tanıyan, ihtiyaçlarını bilen, nereye taşınması, gitmesi gerektiğini, yol haritasını bilen birisiyim. Hizmet sürem içinde bu dönemde, daha önceki dönemlerde de Galatasaray'ın bir misyonu var. Galatasaray, 1905 yılında lisede talebeler tarafından kurulmuş bir kulüp ama ortaya bir misyon koymuşlar. Türkiye'ye, Türk insanına olimpik sporlarına tanıtmak, Türkler tarafından yapılması ve Ali Sami Yen Ağabey'in ortaya koyduğu 'Türk olmayan takımları yenmek' misyonu önemlidir. Sonraki yönetimler bu misyonla hizmet etmiştir. Hepimizin amacı Ali Sami Yen Ağabeyimizin misyonunu gerçekleştirmekten ibarettir. Futbol camiası, futbol kulüpleri bulundukları konum itibarıyla bazı konularda hassaslar." şeklinde konuştu.

İşte Dursun Özbek'in öne çıkan açıklamaları

"EN BÜYÜK TRANSFERİ YAPTIK"

"Biz Avrupa'da yarışıyorsak, Avrupalı takımlarla mücadele edeceksek, Ali Sami Yen Ağabeyin dediği gibi yabancı takımları yenmek üzere bir misyonumuz varsa birinci hedef mali yapıyı düzeltmek. Demiyorum ki bir anda Avrupalılar'ın seviyesine çıkarız ama en azından hedef gösterip çalışmaların yapılmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Sürdürülebilir bir başarı istiyorsak sürdürülebilir bir mali yapı şart. Bu tespit doğru mu? Kimsenin itirazı yok, nasıl olacak? Biz esas faaliyetimiz olan spordan böyle oyuncu yetiştirip ihraç edip falan para kazanan bir ülke değiliz. Koskoca 80 milyonluk ülkeden 1-2 oyuncu çıkıyor, Avrupa'ya transfer oluyor. Bu transfer bedelleri de 20 milyon euro falan. En büyük transferi biz yaptık, 35 milyon euro. Bunun farkına varmak lazım."

"DÜN MBAPPE'Yİ DUYDUM"

"Finansal yapı bu hassasiyetlerin başında geliyor. Bugün gelişen spor dünyası, özellikle futbolda dünyanın nereye gittiğine bakın. Ekonominin hangi boyutlara gittiğine dikkat edin. Şaşırtıcı. Dün bir haber aldım, bildiğiniz gibi Paris Saint-Germain Fransa'nın önemli kulüplerinden bir tanesi. Bir oyuncusu var Mbappe. Takım değiştiriyor, önümüzdeki sezon Real Madrid'e gidiyor. Kaça alınıyor, kaça satılıyor, önümüzde bir transfer dönemi var. Doğru mu yanlış mı teyit edemedim ama bana söylenen rakam 300 milyon eurolardan başlıyor. Bir oyuncu, bir takımdan diğer bir takıma geçiyor, 2-3 sene kontrat süresini bilmiyorum, oyunculara ödenen parayı düşünün. Bu transfer mukavelesi yapmak için bu mukabil rakamlardan söz ediyoruz."

"SENEDE 1 MİLYAR 400 MİLYON TL FAİZ ÖDÜYORUZ"

"Esas faaliyet yaptığımız işten para kazanamıyoruz ama bir misyonumuz var. Esas faaliyetimizin dışında kalan ve yapabileceklerimiz nelerdir bunları araştırmak lazım. Benim ve arkadaşlarımın yaptığı da bu. Bundan evvel de yaptığımız bu. Dolayısıyla çok önemli projelerimiz var. Bunları defalarca genel kurullarımızda ve Divan Kurulu'nda ifade ettik. Bu projeler şu anda yürümekte. Bu projeler, çok kısa süre içerisinde hayata geçecek projeler. Şurası muhakkak, kulüplerin borçlu yapı içinde olduğu herkes tarafından bilinen bir şey. Bir yapılandırma anlaşmamız var 2019'da bankalar konsorsiyumuyla beraber. Yapılmış güzel, yapılandırma iyi bir şey. Yapılandırma yapıldığı gün 2019'da yüzde 8.5-9, bugün 55'e çıkmış. Galatasaray Spor Kulübü kendi hesapları itibarıyla, İstanbul kulüpleri içinde en iyi finansal durumdaki kulüp. Bu benim değil, konsorsiyumu yöneten genel müdürlerin ifadesi. Senede 1 milyar 400 milyon TL faiz ödüyoruz. Ne üretirse üretsin, ne yaparsa yapın bu faizi ödüyor. Peki kardeşim, bu faizi ödedikten sonra Galatasaray'a ne kalıyor? Futbol takımı, 17 şubesi, sporcularıyla Galatasaray büyük bir holding. Bu faiz oranıyla yaşaması mümkün değil. Herkesin tespiti bu. Her sene faiz üzerine ekleniyor, büyüyerek gidiyor. Bir defa bunu çözmek lazım. Galatasaray, bir dünya markası. Avrupa'ya Amerika'ya Uzak Doğu'ya Afrika'ya gidin, Türkiye dediğiniz zaman Galatasaray akla geliyor. Bu kadar büyük bir markanın daha iyi bu manada pozisyonda olmasının gereğini düşünüyoruz."

"İFTİHARLA SÖYLÜYORUM VAAT ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPTIK"

"Biz bu maksatla yola çıktık, hedefler koyduk. Haziran 2022'deki seçimden önce hep anlattık, bizim bu mali yapıyı, bağımsızlığı gerektiğini anlatırken projelerimizi de sıralamıştık. Bugün iftiharla söylüyorum ki, vaat ettiğimiz her şeyi kelimesi kelimesine noktası virgülüne kadar yaptık. Önemli projelerimiz içinde ve başında bir husus geliyordu, bunun üzerinde dikkatli duruyorum. Hep dedik ki, camia içinde başarı istiyorsak, birlik ve beraberliğin ihtiyaç olduğunu hissediyorsak önce gelin bir barışalım. Barış olmadan sevgi olmadan biz Galatasaray'a önerdiğimiz projelerin hiçbirisini yapamayız. Şu anda gururla görüyorum, camiamızda sevgi ikliminin artık kanıksandığını ve başarıyla sürdüğünü görüyorum. Geçmişte hatırlayın Galatasaraylılar, şu tartışmalar oluyordu, liseli lisesiz atkılı kravatlı doğu tribünü batı tribünü. Bu tartışmalar olurdu. Maçlara gelenler bunu bilir. 2 senedir bu yok. Çünkü, biz bu kavgadan birlik ve beraberlikle çıkarız. En çok sevindiğim şeylerden biri bu, Galatasaray içine bu birlikteliği getirmiş olmak. Sonrası kolay geldi, çok kolay. Geriye kaldı finansal yapıyı düzeltmek için yapılacak çalışmalar. Bu çalışmalar meyvesini vermeye başladı."

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.
YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Böyle bu kadar fazla zarar ediyorsanız kapatın dükkanı. Kendi şirketiniz olsaydı aynı şekilde yapar mıydınız...
    Cevapla
  • musa gürkan 3 hafta önce Şikayet Et
    hepiniz batıksınız
    Cevapla
  • misafir53 3 hafta önce Şikayet Et
    Boşver borcu morcu, şampiyon olalım yeter ki. Adil yarış mı? şaibe mi? şike mi? hatır mı? tiyatro mu? farketmez illa da şampiyonluk gelsin.
    Cevapla
  • Ahmet Altıntaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Borç yiyen cebinden yermiş, bizim, şikeyle işimi, olmaz, biz gs liyiz. Borçsuz yarışırsak o zaman değil 24 şampiyonluk, bayern gibi ülke şampiyonluğu ile birlikte, şampiyonlar ligi şampiyonluğuna oynayalım, ülke şampiyonluğu ufak tefek işler olur. Haydi kal selametle.
    Cevapla
  • Murat 3 hafta önce Şikayet Et
    Onu fenerliler söylüyor du ama bilemedim.
    Cevapla
  • Murtaza ŞAVUKLU 3 hafta önce Şikayet Et
    söyleseydin TFF oderdi borcunuzu
    Cevapla
  • Gfresa 3 hafta önce Şikayet Et
    Yönetenler şu adamın aklıyla futbolu yönetiyorlar.En sonunda kendi koltuklarını kaybedecekler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR