Galatasaray-Rizespor maçında TFF talimatlarında olmayan kural uygulandı!

Galatasaray ile Çaykur Rizespor arasında oynanan maçta her iki takımın bir oyuncu fazla değiştirmesi, IFAB kurallarında yer alsa da TFF talimatlarında yok. Bu durum, "karşılaşmada kural hatası yapıldı" tartışmalarına neden oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.09.2024 12:46 GÜNCELLEME 15.09.2024 12:46 Galatasaray
Galatasaray-Rizespor maçında TFF talimatlarında olmayan kural uygulandı!
Galatasaray-Rizespor maçında TFF talimatlarında olmayan kural uygulandı!

Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında Çaykur Rizespor'u 5-0 yendi. 4'te 4 yapan Cimbom, liderliğini sürdürdü. Karşılaşmada iki takım da altışar oyuncu değişikliği yaptı. Konuyu değerlendiren spor yazarları ve hakem yorumcuları 6. değişikliğin müsabaka talimatında henüz olmadığını ifade etti.



İKİ TAKIM DA ALTIŞAR OYUNCU DEĞİŞTİRDİ

Çaykur Rizespor'un Özbek futbolcu Husniddin Alikulov'un beyin sarsıntısı nedeniyle oyuna devam edemezken, kurallar gereği iki takım da fazladan birer oyuncu değiştirme hakkı elde etti. Müsabakada hem Çaykur Rizespor hem de Galatasaray, altışar oyuncu değiştirdi.



"MÜSABAKA TALİMATINDA YOK"

Ancak eski hakem Mustafa Çulcu 6 oyuncu değişikliğinin müsabaka talimatında henüz olmadığını bildirdi. Çulcu, "Beyin travmasından dolayı yapılan 6. değişiklik müsabaka talimatımızda henüz yok. Büyük sıkıntı." dedi.



SERDAR ALİ ÇELİKLER'DEN TFF'YE ELEŞTİRİ

Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, takımlara beyin sarsıntısı sebebiyle 6. oyuncu değişikliği hakkını tanıyan kuralı ve TFF'nin bu kurala karşı tutumunu değerlendirdi.

Çelikler, "Beyin sarsıntısı sebebiyle +1 oyuncu değişikliği hakkı kuralının TFF tarafından statüye eklenmesi gerekiyor! Ya Rize kötü niyetli olsa ve Galatasaray 6 değişiklik yaptı diye hükmen mağlubiyet istese ne olacak?" şeklinde konuştu.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.
YORUMLAR 99 TÜMÜ
  • Tarafsız 2 gün önce Şikayet Et
    Galatasaray 6 değil 16 değişiklikte yapsa fark etmez TFF /hakemler / VAR tarafından daima koruma altında bu sezonda Galatasaray Şampiyonluk olacak diğer takımlar boş yere yırtınmasın teknik direktör Okan bey saha içine giriyor kart yok başkası girdiğinde anında kart var Galatasaray’ın destekli şampiyonluğunu şimdiden kutluyorum
    Cevapla
  • S.mehmet 2 gün önce Şikayet Et
    G.saray demeyin Bjk.ve fb.tuyleri diken diken oluyor simdiden basladilar algiya
    Cevapla
  • Vatansever 3 gün önce Şikayet Et
    asinur 5-0 nasıl oldu fb ye çamur atıyordunuz
    Cevapla
  • Erkan 3 gün önce Şikayet Et
    Vay be morinho hemen ali koç olmuş maşallah ya arkadaş fener her sene en çok penaltı kazanan takım ama söylemezler en sarıyı gs görmüş ya 10 yıl boyunca 6 şampiyonluk yaşamış bir takım elbette fb gibi kart görmeyecek fbde osterweld denen adamı izleyin yeter.
    Cevapla
  • ZaZa 3 gün önce Şikayet Et
    Değişiklikler tamamen nizami fakat Galatasaray maçı olduğu için herzamanki gibi algı haberleri yapılıyor tabi normal ama başka takımların maçında aynı şey yapılsa haber bile yapılmazdı bu da bir gerçek
    Cevapla
  • Adnan 2 gün önce Şikayet Et
    Bütün kurallarda hep GS maçlarında oluyor nedense hep torpil hep torpil nereye kadar sürecek bu düzen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR