Kırmızı kart çıkmalı mıydı? Mertens'in pozisyonu gündem oldu

Galatasaray'ın sahasında Alanyaspor'u 1-0 mağlup ettiği karşılaşmada tartışmalı bir pozisyon yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2024 00:24 GÜNCELLEME 07.10.2024 00:25 Galatasaray
Kırmızı kart çıkmalı mıydı? Mertens'in pozisyonu gündem oldu
Kırmızı kart çıkmalı mıydı? Mertens'in pozisyonu gündem oldu

Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında konuk ettiği Corendon Alanyaspor'u 1-0 mağlup etti.

Rams Park'ta oynanan karşılaşmanın 9. dakikasında Alanyasporlu Augustu, Galatasaraylı Mertens'le girdiği ikili mücade sonrası yerde kaldı. 



Bu pozisyon sonrası Mertens'in kırmızı kart görmemesi tartışma konusu oldu. Sosyal medyada gündem olan pozisyonda Mertens'in rakibine dirseğiyle vurduğu ve kırmızı kart çıkması gerektiği yönünde yorumlar yapıldı.



Fırat Aydınus: Mertens kolunu silah olarak kullanıyor

Eski hakem ve TV 8,5 yorumcusu Fırat Aydınus, Mertens için kırmızı kart beklenen pozisyonu yorumladı. Aydınus söz konusu pozisyon için "Mertens Augusto pozisyonunda Mertens kolunu silah olarak kullanıyor. Dirseğini bilerek yukarı doğru kaldırıyor, bu hareket net kırmızı kart. VAR’daki Yaşar Kemal Uğurlu pozisyona müdahale etmedi." dedi. 

Aydınus açıklamalarının devamında "Maçın hakemi Mehmet Türkmen ilk yarıda Mertens’e vermediği kırmızı kartın etkisinde kalarak ikinci yarıda takdir haklarını Alanyaspor lehine kullandı." ifadelerini kullandı.

Trio ekibi yorumladı

Eski hakem ve yayıncı kuruluş yorumcuları Bahattin Duran, Bülent Yıldırım ve Deniz Çoban; Mertens'in tartışmalara neden olan pozisyonunu yorumladı.

İşte eski hakemlerin yorumları: 

Bahattin Duran:Dirseğini silah olarak kullandı

"Mertens'in yaptığı hareket şiddetli bir hareket ve bunun karşılığı da kırmızı kart. Mertens dirseğini silah olarak kullandı. Sağ dirseğini kaldırdı ve oyuncunun çenesinin yanına vurdu. Burada çok net bir kanır var. VAR müdahalesi de olmalıydı."

Bülent Yıldırım: Rakibinin çenesine vuruyor

"Dirsek ve yüz bölgesine yapılan müdahalelerde belli bir şiddetin altında olmadığı sürece şiddetli harekete girer ve kırmızı kart gerektirir. Sağ dirseğini omuz seviyenin üzerine çıkarıp rakibinin çenesine vuruyor. Bunun karşılığı kırmızı kart olmalıydı. VAR da müdahale etmeliydi."

Deniz Çoban: Net bir kırmızı kart var

"Mertens'in yaptığı hareketin şiddetli hareket olduğu net. Top için mücadele yok. Top gittikten sonra sen bu hareketi yapıyorsun. Kuraldaki şiddetli hareketle ilgili bir bölümde şu ifade var: "Top için mücadele edilmeyen durumlarda. Rakip oyuncunun veya diğer herhangi bir kişinin kafasına veya yüzüne eliyle veya koluyla bilerek vuran bir oyuncu çok hafif veya göz ardı edilebilir olmadığı sürece şiddetli hareketten suçludur ve kırmızı kartla cezalandırılır." Herhalde tam olarak bu pozisyonu tarif ediyor. Net bir kırmızı kart var."

Seyfullah KAYGUSUZ Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Seyfullah KAYGUSUZ

Editör Hakkında

1998 yılında Sivas'ta doğdu. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe 2016 yılında başladıktan sonra çeşitli TV, ajans ve haber sitelerinde görev aldı. 2021 yılında Haber7.com ailesine dahil oldu. Osmanlıca ve İngilizce bilmektedir. Mesleki hayatına Haber7.com’da devam etmektedir.
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    sizdemi helal olsun tabi ah Ali nelere kadirsin
    Cevapla
  • nevizade 1 saat önce Şikayet Et
    Bu pozisyon penaltı değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Pozisyon temiz, oyna devam...
    Cevapla
  • yaha 1 saat önce Şikayet Et
    22 puan hakemler doğru karar verse 15 puanda olucaklardı
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    Aynı hareketi Avrupa maçında da yapsın ya,onlarda biliyor Türkiye'de başka uygulanıyor ama Edirne'den dışarı ciktiklari vakit kızarıp kizarip geliyorlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR