Okan Buruk'tan sol bek sorusuna yanıt!

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacağı Elfsborg mücadelesi öncesi Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 22.10.2024 12:23 GÜNCELLEME 22.10.2024 15:37 Galatasaray
Okan Buruk'tan sol bek sorusuna yanıt!
Okan Buruk'tan sol bek sorusuna yanıt!

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nin üçüncü haftasında yarın İsveç temsilcisi Elfsborg ile yapacakları maçı kazanarak RFS beraberliğini telafi etmek istediklerini söyledi.

Buruk, RAMS Park'ta yarın saat 17.30'da başlayacak müsabaka öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirilen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Kendileri için çok önemli bir maç olduğunu aktaran Buruk, "İlk maçı kendi sahamızda kazandık. İkinci maçta istemediğimiz bir sonuç aldık. Yarın kazanarak istemediğimiz sonucu telafi etmemiz gerekiyor. Hedefimiz Avrupa'da ilk 8'e girmek. Bunun için motivasyonumuz yüksek, moralimiz yerinde. Süper Lig'deki durumumuz, oynadığımız futbol, içerideki hava, arkadaşlık ve dostluk bir sonraki maça bizi güçlü bir şekilde taşıyor." diye konuştu.

Elfsborg'un iyi bir takım olduğunu ifade eden tecrübeli teknik adam, "Rakibimiz özellikle geçiş hücumunu çok etkili yapıyor. Bunun için dikkat etmemiz gerek. Kalitemizi sahaya koyduğumuzda, topun sahibi olmamız gerek. Genelde topu rakibe bırakan bir takımla oynayacağız. O yüzden top bizdeyken sakin olmamız, üretmemiz, hareketli olmamız bize pozisyon getirecek. Oyuncularıma, takımıma ve taraftarımıza güveniyorum. Galatasaray takımının genlerinde olan Avrupa'daki başarıyı sahaya yansıtmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

"EN BÜYÜK AVANTAJIMIZ KENDİ SAHAMIZDA OYNAMAMIZ"

Okan Buruk, müsabakanın İstanbul'da oynanmasının ev büyük avantajları olduğunu söyledi.

Favori oldukları maçlarda bazen konsantrasyon eksikliği yaşadıklarının söylenmesi üzerine Buruk, şunları kaydetti:

"Kendi sahamızda favori olduğumuz bir Avrupa kupası maçı oynayacağız. Eksiklerimiz olsa da çok iyi bir kadroyla maça çıkma potansiyelimiz var. Bunların hepsi bir motivasyon. Sezon başında bazen şanssızlıklar yaşıyoruz ama ben ve oyuncularım maç için hazırız, motiveyiz. Karşımızda da bir rakip var. Onların da bir planı var. Savunma yapmaya, geçiş hücumundan skor bulmaya çalışacaklar. Kalitemizi konsantrasyonumuzla birleştirmemiz gerek. En büyük avantajımız kendi sahamızda oynamamız. Stada girerken bile o havayı yaşıyoruz."

Elfsborg'un güçlü bir takım olduğunun altını çizen sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü, "Rakibimizin oyununu izleyince yaptıkları sürpriz değil. Avrupa'daki 10 maçta pozisyonları yüzde 60 oranında golle sonuçlandırıyorlar. Geçen sezon İsveç Ligi'nin ikincisi. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Roma'yı yendiler, AZ Alkmaar'dan da az kalsın puan alıyorlardı. Güçlü bir takıma karşı oynayacağız." şeklinde konuştu.

"SOL BEKTE KİMİ OYNATACAKSINIZ?"

Okan Buruk, saat 17.30'da başlayacak maçın saatiyle ilgili bir endişeleri olmadığını dile getirdi ve sol bekte Jakobs'un yokluğunda kimi oynatacağı ile ilgili gelen soruya şu yanıtı verdi:

"Bugün karar vereceğiz. Yarın maçta görürsünüz. Kadro seçimlerimizi antrenmanda deneyeceğiz, yarın maçtan önce dizilişi göreceksiniz. Oyuncu tercihleriyle ilgili hiçbir şey söylemedik bu zamana kadar."

"OSİMHEN SOYUNMA ODASI İÇİN ÇOK İYİ BİR FİGÜR"

Tecrübeli teknik adam, Victor Osimhen'in yaşına göre çok olgun bir futbolcu olduğunu söyledi.

Osimhen'in kendisinden baba olarak etkilendiğini söylemesi üzerine Buruk, "Oyuncuyla hep görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Bu görüşmedeki enerji çok önemli. Aldığım bilgiler, yüz yüze yaptığım görüşmelerde düşündüklerimi bire bir yaşıyoruz. Çok iyi bir profesyonel. Galatasaray'ı çok seviyor. Burada oynadığı için çok mutlu. Soyunma odası için de çok iyi bir figür. Yaşı 25 ama tüm konuşmaları ve davranışları çok daha oturaklı. İyi bir futbolcu ve insan transfer ettik. Bu sezon gelen tüm futbolcularımızın kalitesi ve karakterleri bizi sevindiriyor. Bunun için çok şanslıyız." diyerek sözlerini tamamladı.

Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Murat 1453 1 saat önce Şikayet Et
    Ya misafir her habere de yorum yapma be kardeşim senin yüzünden haber yorumlarına bakmaz oldum.işin gücün yokmu senin her şeyide bilme be kardeşim
    Cevapla
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    utanmadan bide genlerimizde avrupa var diyor 33 macta 3-4 galibiyetin var
    Cevapla
  • mardin47 5 saat önce Şikayet Et
    İlk 8 girmeyi ne idüğü belli olmayan takıma 2.0 öndeyken 2.2 berabere bitmesiyle kaybettin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR