Opsiyonu karşılayamadı! Galatasaray, Mario Lemina için karar aldı

Galatasaray, sözleşmesindeki uzatma maddesinde opsiyonun henüz devreye girmediği Mario Lemina ile yeni sözleşme imzalamak istiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2026 14:20 GÜNCELLEME 02.01.2026 15:09 Galatasaray
Opsiyonu karşılayamadı! Galatasaray, Mario Lemina için karar aldı
Opsiyonu karşılayamadı! Galatasaray, Mario Lemina için karar aldı

Galatasaray'da hem orta sahada hem de stoperde başarılı bir performans ortaya koyan Mario Lemina'nın takımdaki geleceği konusunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Gabon Milli Takımı, grup aşamasına Afrika Uluslar Kupası'na veda ederken yeni yıl izni verilen Mario Lemina, birkaç gün içerisinde Galatasaray'a dönecek.

LEMİNA'YA YENİ KONTRAT

Sarı-kırmızılılar, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan ve kontratındaki opsiyon maddesini karşılayamayan Lemina ile ilgili yola devam etme kararı aldı.

Mukavelesinde +1 yıllık uzatma opsiyonu bulunan ve bunun devreye girebilmesi için müsabakaların yüzde 60'ına ilk 11'de başlaması gereken Gabonlu orta saha, Galatasaray'da sezonun ilk yarısında 24 karşılaşmada boy gösterdi. Sarı-kırmızılı takımda 14 kez 11'e giren 32 yaşındaki futbolcu, yüzde 58'le bu kriteri karşılayamadı.

Yaşadığı sakatlık sorunlarına rağmen forma giydiği maçlardaki performansı ile taraftarların gönlünde taht kuran Lemina için teknik heyet ve yönetimin, opsiyon maddesinden bağımsız olarak oyuncuyla 1 sezon daha devam etmek istediği aktarıldı.

Mario Lemina, Fenerbahçe-Galatasaray maçında İsmail Yüksek'le mücadele içinde

OKAN BURUK ARTIK ÇOĞUNLUKLA STOPERDE GÖREV VERECEK

Zaman zaman zorunluluktan stoperde forma giyen ve pozisyon bilgisi ile bu bölgede de başarılı maçlar çıkaran Lemina için Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk da karar aldı.

Okan Buruk, sezonun ikinci yarısında Mario Lemina'yı çoğunlukla stoperde kullanmayı düşünüyor.

Mario Lemina, bu sezon Galatasaray'da 17 karşılaşmada forma şansı buldu. Gabonlu futbolcu, bu maçlarda 1 asist üretti.

32 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri 6 milyon euro.

KAYNAK : Sabah
Osman Kocaer Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • recep 1 saat önce Şikayet Et
    lemina jakops singo transferlerini yapan kişiler pek iyi niyetli değiller bence. kimsenin almadığı sakat adamlara ederinin çok üstünde para verdiler.
    Cevapla
  • Fener hastası 46 dakika önce Şikayet Et
    Recep bu kez doğru söylüyor beyler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR