Galatasaray'a Dortmund'dan bedava yıldız! Transferi 'TFF'nin kararı belirleyecek
Galatasaray, transfer listesine Dortmund ile sözleşmesi sona eren Alman yıldız Julian Brandt'ı ekledi. 10+4'lük yabancı kuralına takılan bu transfer, TFF'nin kuralı değiştirmesi durumunda gerçekleşebilir.
ABONE OL
Süper Lig şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi için kadrosunu güçlendirmek istiyor.
HEDEF BRANDT, ENGEL YABANCI KURALI
Sarı-kırmızılı ekip bu doğrultuda transfer listesine Julian Brandt'ı ekledi. HT Spor'da yer alan habere göre, 30 yaşındaki yıldızın menajeriyle temasa geçilirken, TFF'nin yeni sezonda 10+4'lük yabancı kontenjanı belirlemesi ise transferin önündeki en büyük engel olarak görülüyor.

TFF'NİN VERECEĞİ NİHAİ KARAR TRANSFERDE BELİRLEYİCİ OLACAK
Bonservisi elinde olan ve Şampiyonlar Ligi, Almanya'dan tanıdığı Leroy Sane, Roland Sallai gibi faktörlerle Galatasaray'a sıcak bakan 30 yaşındaki Alman yıldızın Sarı-kırmızılılara muhtemel transferini ise tamamen Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) vereceği nihai yabancı kuralı belirleyecek.
Mevcut kurala göre; kulüpler kadrolarında 23 yaş üstü en fazla 10 yabancı bulundurabiliyor ve kalan 4 kontenjanı sadece 23 yaş altı genç oyunculara ayırabiliyor.
Hali hazırda sözleşmesi devam eden oyuncular ve kalması planlanan isimlerle birlikte Galatasaray’ın 23 yaş üstü 10 yabancı kontenjanı tamamen dolu.
Bazı kulüplerin TFF’yle bu konuyu görüştüğü ve 10+4 kuralının 12+4 olarak revize edilmesini talep ettiği Riva'dan gelen haberler arasında.

KURAL DEĞİŞMEZSE TRANSFER RAFA KALKABİLİR
Eğer TFF geri adım atmaz ve kural 10+4 olarak kalırsa, 30 yaşındaki Julian Brandt transferi Galatasaray'da rafa kalkabilir.
Borussia Dortmund’da geçirdiği 7 başarılı yılın ardından takımdan ayrılacak Brandt, Avrupa transfer piyasasının en gözde isimlerinden biri durumunda.
Julian Brandt, Dortmund kariyerinde 307 maçta 57 gol atarken 70 kez de asist yaptı.
-
recep 27 dakika önce Şikayet EtTFF öz evladını olan Galatasarayın kalbine kırmaz şaampiyonluğu bile esirgemeyen TFF transfer edilecek bir oyuncu için yönetmenliğe iki cümle ilave etmek zor gelmemeliBeğen
-
Misafir 59 dakika önce Şikayet Etbu kural yeni değil adamlar bunu açıklamış siz hala kural değişsin derdine düşmüşsunuz bütün takımlar için bu geçerli bunu bildiğiniz halde hala daha milleti taraftarı kışkırtıyorsunuz yazikBeğen
-
GSFF 1 saat önce Şikayet EtYani neden kural değişiyor. GS de bir anadolu takımına bedava yabancı oyuncu versin.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Konyalı 1 saat önce Şikayet Ettff ye kaldıysa Galatasarayın lehine hiçbir şey yapmaz.İcardiyi gönderin alın bu adamı. Birde genç yedek forvet bulun.Beğen Toplam 1 beğeni
-
Misafir 1 saat önce Şikayet EtAdamın emekliliği gelmiş emekliliğiBeğen