Galatasaray'ın Sporting maçı kamp kadrosu belli oldu: 3 yıldız yok!
Şampiyonlar Ligi'nde ilk sınavını Sporting karşısında verecek Galatasaray'ın kamp kadrosu belli oldu. Takımın 3 önemli yıldızı sakatlık nedeniyle kafilede yer almadı.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Sporting'e konuk olacak Galatasaray'ın kamp kadrosu açıklandı.
Sakatlıkları bulunan Victor Osimhen, Mario Lemina ve Wilfried Singo kafilede yer almadı.
Galatasaray'ın Sporting CP maçı kamp kadrosu şu şekilde:
Uğurcan Çakır, El Chadaille Bitshiabu, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Gabriel Sara, Leroy Sane, Yunus Akgün, Eren Elmalı, Lesley Ugochukwu, İlkay Gündoğan, Deniz Gül, Jankat Yılmaz, Rafael Leao, Lucas Torreira, Abdülkerim Bardakcı, Barış Alper Yılmaz, Enes Emre Büyük, Renato Nhaga, Berat Luş, Aleksey Batrakov
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında 9 Eylül Çarşamba günü Portekiz'in Sporting takımıyla deplasmanda karşılaşacak.
Lizbon'daki Jose Alvalade Stadı'nda TSİ 22.00'de başlayacak mücadelede Norveç Futbol Federasyonundan Espen Eskas düdük çalacak.

SPORTING'LE İLK RANDEVU
Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında yarın konuk olacağı Portekiz temsilcisi Sporting ile ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.
Avrupa serüveninde 1956-57 sezonuyla başlayan farklı organizasyonlarda 37 farklı ülkenin 113 takımla karşılaşan sarı-kırmızılı ekip, toplamda 340 maçta boy gösterdi. Başkent Lizbon temsilcisi ise UEFA turnuvalarında 390 kez sahne aldı.
Sporting, Galatasaray'ın Avrupa'da mücadele ettiği 114. farklı takım olacak.
PORTEKİZ TAKIMLARINA KARŞI 9 MAÇTA 3 GALİBİYET
Sarı-kırmızılı ekip, Portekiz temsilcileriyle yaptığı 9 Avrupa kupası maçının 3'ünü kazandı.
"Cimbom" 2008'deki Benfica maçıyla başlayan süreçte Portekiz temsilcileriyle 6'sı UEFA Şampiyonlar Ligi, 3'ü UEFA Avrupa Ligi olmak üzere 9 kez karşılaştı. Sporting, daha önce Benfica (5), Braga (2) ve Porto (2) ile mücadele eden Galatasaray'ın 4. Portekizli rakibi olacak.
Galatasaray, söz konusu maçlarda 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı. Sarı-kırmızılılar, bu maçlarda 10 kez fileleri havalandırırken kalesinde 12 gol gördü.
PORTEKİZ'DEKİ SONUÇLAR İYİ
Sarı-kırmızılı ekip, Portekiz takımlarına karşı deplasmanda daha iyi sonuç aldı.
Portekiz temsilcileriyle sahasında 4 maça çıkan Galatasaray, 1 galibiyet, 3 yenilgi yaşadı. Portekiz ekiplerine 5 kez konuk olan "Cimbom" ikişer galibiyet ve yenilgi ile 1 beraberlik aldı.
İç sahada 5 gol atıp, 8 gol yiyen Galatasaray, deplasmanda ise 5 gol atarken rakiplerinin 4 golünü engelleyemedi.

TÜRK TAKIMLARINA KARŞI SPORTING
Portekiz'in yeşil-beyazlı temsilcisi, Türk takımlarıyla yaptığı 10 maçın 5'ini kazandı. Üç mücadeleden beraberlikle ayrılan Sporting, 2 kez de mağlup oldu.
UEFA Kupası'nda ilk kez 1993'te Kocaelispor'a rakip olan Sporting, sonrasında Gençlerbirliği (2), Başakşehir (2) ve Beşiktaş (4) ile karşılaştı.
1993-94 sezonunda Türkiye'de Kocaelispor ile 0-0 berabere kalan Sporting, sahasındaki maçı 2-0 kazandı.
2003-04 sezonunda UEFA Kupası'nda Gençlerbirliği ile eşleşen Portekiz temsilcisi, Ankara'da 1-1 berabere kaldığı kırmızı-siyahlılara sahasında 3-0 yenildi.
Beşiktaş ile 2015-16 sezonunda UEFA Avrupa Ligi, 2021-22 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde rakip olan Sporting, 3 galibiyet (3-1, 4-1, 4-0) ve 1 beraberlik (1-1) yaşadı.
OKAN BURUK, BAŞAKŞEHİR'LE 4-1 YENDİ
UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda 2019-20 sezonunda Başakşehir ile eşleşen Sporting, sahasında 3-1 kazandığı maçın rövanşında İstanbul'da 4-1 yenilerek elenmekten kurtulamadı. O karşılaşmada Başakşehir'in başında Okan Buruk bulunuyordu.
-
oğuzhan 20 dakika önce Şikayet EtOsimhen yoksa leao var evvel allahBeğen
-
Topkapı 22 dakika önce Şikayet Etanlaşılan kaleci ve osemienin yokluğunda ne yaparız problemi bu senenin kronik problemi olarak çok konuşulacakBeğen
-
Sakin 26 dakika önce Şikayet Etİşi her lazım olan Avrupa maçında olmuyor ne yazık okan bu ikinci yilBeğen
-
cemm 29 dakika önce Şikayet Et3 veya 4 farkla yenilir... okan istifa eder...Beğen
-
birisi 41 dakika önce Şikayet EtZor dostum zor...Beğen