Cumhuriyet ve Birgün hakkında soruşturma açıldı!

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin yaptıkları yayınlar nedeniyle Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri hakkında soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.03.2016 16:54 GÜNCELLEME 24.03.2016 16:56 Gazeteler
Cumhuriyet ve Birgün hakkında soruşturma açıldı!
Cumhuriyet ve Birgün hakkında soruşturma açıldı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet ve Birgün gazeteleri hakkında, Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin, bir polis memurunu hedef yapacak şekilde yayınlar yaptıkları iddiasıyla, ''Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçundan soruşturma başlattı.

Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten 3 cumhuriyet savcısı, Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinin, dosyada gizlilik kararı bulunmasına rağmen bir polis memurunu hedef yapacak şekilde yayınlar yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda, söz konusu gazetelerin Berkin Elvan olayının faili olduğu iddiasıyla bir polisin ismini ve fotoğrafını yayınlandıkları, ayrıca hedef gösterici yayınlar yaptıkları öne sürüldü.

Suç duyurusu üzerine soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nun, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve haberin yayımlanmasıyla ilgili sorumlular ile Birgün gazetesi yöneticileri hakkında ''Terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme" suçundan işlem yapacağı öğrenildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 3
  • Kasap Hayri 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede hiç bir zaman uçu işleyen görülmez hep arkadan kıvranılır ve suçlu yaradılır.
    Cevapla
  • nevşehirli 8 yıl önce Şikayet Et
    kapatın bu hainleri
    Cevapla
  • Alçaklar. 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve pydnin Türkiye şubeleri gibi çalışıyorlar. cumhuriyet gazetesi bu ülkenin en sinsi bölücü unsurudur. amaçları pkknın meşrulaştırılması ve bu ülkenin parçalanmasıdır. kimse bu gazeteyi(paçavrayı) cumhuriyeti falan savunduğunu zannetmesin. biraz göz gezdirince ne mal olduklarını kolayca görebilirsiniz... Uyanık ol TÜRKİYEM...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR