Baransu'yu dinlemede askerlere hapis

Mahkeme, Taraf Gazetesi Muhabiri Mehmet Baransu'yu sahte belge düzenleyerek PKK'lı diye dinledikleri iddiasıyla yargılananan askerlerle ilgili kararını verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2011 17:40 GÜNCELLEME 23.05.2011 17:40 Gazeteler
Baransu'yu dinlemede askerlere hapis
Baransu'yu dinlemede askerlere hapis

Baransu'yu sahte belge düzenleyerek PKK'lı diye dinledikleri iddiasıyla yargılanan Van Jandarma Komutanlığı'nda görevli 4 askere 5 yıl 10 ay hapis cezası verilirken, 1 asker ile 1 PKK itirafçısı ise 2 yıl 6'şar ay hapse mahkum edildi.

Gazeteci Mehmet Baransu'nun suç duyurusu üzerinde Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında karar açıklandı. Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Vecihi Halil İyigün, eski İl Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Burhan Erol, Jandarma Astsubay Muharrem Yaşar ve uzman çavuşlar Murat Gürsoy, 'Haberleşmenin ihlali ve görevi kötüye kullanmaktan' 2 yıl altı ay, resmi belgede sahtecilikten ise 3 yıl 4 ay toplamda 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Van Jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde görevli Uzman Çavuş Osman Berk ile İstihbarat Şubesi'nde çalışan PKK itirafçısı Abdülkadir Karataş da 'haberleşmenin ihlali, görevi kötüye kullanma' gerekçesiyle 2 yıl altı ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezaları ertelenmeyen sanıklar, kararın Yargıtay tarafından onanması halinde hapse girecek.

Yasadışı dinleme nedeniyle ceza alan sanıkların Baransu'nun eşi Esra Baransu'yu da aynı yöntemle dinledikleri ortaya çıkmıştı.

Esra Baransu'nun eşiyle ilgili kararın çıkmasından sonra ertelediği suç duyurusunu bu hafta savcılığa vereceği, ayrıca eşiyle birlikte idare ve şahıslar hakkında bu hafta tazminat davası açacakları öğrenildi.

CİHAN

YORUMLAR 3
  • Serhat AKINCI 13 yıl önce Şikayet Et
    Ya Türkiye'yi Dinleyenlere... Çok merak ederim ya Türkiye'yi dinleyenlere ne kadar hapis cezası verilecek? VERİLMEZ, VERİLEMEZ...ÇÜNKÜ DEVİR DEĞİŞTİ...Meselenin hukukla, gugukla ilgisi yok...Herkesin, her dönemin, her iktidarın kendine göre hukuku var; sadece o işletiliyor...
    Cevapla
  • aydın temel 13 yıl önce Şikayet Et
    bence kamufle cezası. adamlar yanlız hareket etmiyorki.emri verenler onları içerde gösterip başka derin görevlerde kullanmayacaklarına nasıl inanacaz.
    Cevapla
  • sessiz çığlık 13 yıl önce Şikayet Et
    baransuyu ne diye dinletiyor bu askerler. baransu yoluyla ortaya çıkarılan gerçekler birilerini fena kızdırmış ve onların ipliğini pazara düşürünce adamlar huylanmışlar.ne olucaktı sanıyorsunuz gerçekleri insanların gözünden ne kadar saklayabilirsiniz.Bu mümkün değil yapılan ahlaksızlıkların üstü kapatılamayacak kadar büyümedimi.Ayrıca artık böyle bir ortamda buna elverişli değil.Birileri eski devirlerin özlemini çekiyor gibi.Nerde o uygun adım marş dönemleri.Rüyanızda görürsünüz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR