Ardıl Barajı'nda çalışmalar sürüyor

 Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Gaziantep'te tesis edilecek Ardıl Barajı ve Ardıl Sulaması'nın inşaatları çalışmaları sürüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 18.09.2015 13:06 GÜNCELLEME 18.09.2015 13:06 GÜNCEL
Ardıl Barajı'nda çalışmalar sürüyor
Ardıl Barajı'nda çalışmalar sürüyor

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Araban ilçesinde inşa edilen barajında fiziki gerçekleşme oranı yüzde 42’ye ulaştı. 2017 yılında tamamlanması hedeflenen barajda bugüne kadar toplam 143 bin metreküplük gövde dolgusundan 52 bin metreküpü yapıldı. 

Gövde dolgusu 17 metre yükselen barajda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Projenin diğer ayağını oluşturan Ardıl Barajı Sulaması kapsamında inşa edilen yüksek basınçlı borulu sulama şebekesinde de damla ve yağmurlama sulama sistemi kullanılarak 25 bin 730 dekar zirai arazi cazibeli olarak sulanacak.

Sulama şebekesi inşaatı devam eden tesiste Ardıl Çayının sağ sahilindeki sulama alanının şebeke boruların 42 bin 534 metre ihzaratı, 4 bin 994 metre imalatı ve bin 200 metre de platform kazısı yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bakan Veysel Eroğlu, projelerin emin adımlarla ilerlediğini ifade etti.

Tesislerin en yakın zamanda yöre halkının hizmetine sunulacağını belirten Erdoğlu, şunları kaydetti:

"Nisan 2015 tarihinde sözleşmesi imzalanan Ardıl Barajı Sulamasını en yakın zamanda hizmete alacağız. DSİ tarafından yürütülen projelerin tamamlanmasıyla Ardıl Baraj gölünde depolanan 15,3 hektar metreküp hacminde su ile Ardıl çayı sağ ve sol sahilinde Gaziantep ili sınırlarında 25 bin 730 dekar zirai alan suya kavuşacak ve bölgenin münbit toprakları suya doyacak. Sulama şebekesinin yapılması ile yılda 13.6 milyon lira net gelir artışı sağlanacak. Ayrıca 3 bin 116 kişiye de istihdamın önü açılacak."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR