GTO Başkanı Bartık, radyo programına katıldı

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, TRT Çukurova Radyosu'nda "Akdeniz'den Toroslara" programına katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2015 16:28 GÜNCELLEME 09.10.2015 16:28 GÜNCEL
GTO Başkanı Bartık, radyo programına katıldı
GTO Başkanı Bartık, radyo programına katıldı

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bartık, programda, Antep işinin coğrafi işaretinin tescil sürecini ve bu sanatın inceliklerini anlattı.

Antep işinin meşakkatli bir el sanatı olduğunu vurgulayan Bartık, el sanatının coğrafi işaretini 3,5 yıl süren çalışma sonunda aldıklarını hatırlattı.

Sanatın Avrupa Birliği (AB) sürecini başlattıklarını aktaran Bartık, Antep işinin dünyaca bilinmesini istediklerini kaydetti.

Bartık, Antep işinin sabır isteyen el sanatlarından biri olduğunu vurgulayarak, kumaşı da ipi de ipek olan Antep işinin uzun günler alan zahmetli bir çalışma olduğunu bildirdi.

Gaziantep'in ticaret ve sanayide başarılı bir şehir olmasının altında birçok etken olduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:

 "Yıllar önce bir araya gelen kadınlar yardımlaşarak Antep işi yapmaya başlamış, bu ürün meşakkatli olmasının yanı sıra pahalı bir el sanatı. Kadınlar hazırladıkları Antep işini satarak ekonomik hayata katılıyor. İş hayatına atılan bu kadınların sayısının artmasını istiyoruz. Antep işi moda sektörüne de dahil edilerek bu nakışı bilen kadınlara yeni alanlar açılabilir. Antep işinin çeyizlik ürünlerin yanı sıra, giyim, hediyelik eşya gibi alanlarda da değerlendirilmesi bu el sanatının tanıtımına ciddi destek sağlayacaktır." 

Türkiye'de kadın çalışan nüfusunun az olduğunu ve önemli bir bölümünü ekonomik hayata katamadıklarını belirten Bartık, "Kadın çalışanların oranı yüzde 22, yüzde 28'de çalışmayan kadın var. Bu insanları iş hayatına katarsak Türkiye'nin büyümesine de katkı sağlarız" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR