Şahinbey Belediyesi 2 milyona yakın kitapseveri buluşturmanın gururunu yaşıyor

Şahinbey Belediyesi, düzenlediği toplam 8 fuarda 2 milyona yakın kitapseveri ağırlamanın gururunu yaşıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 21.10.2024 09:25 GÜNCELLEME 21.10.2024 10:11 ÜLKE'DE BUGÜN
Şahinbey Belediyesi 2 milyona yakın kitapseveri buluşturmanın gururunu yaşıyor
Şahinbey Belediyesi 2 milyona yakın kitapseveri buluşturmanın gururunu yaşıyor

Şahinbey Belediyesinin düzenlediği 8'inci kitap fuarı 12 Ekim tarihinde Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde ziyaretçilere kapılarını açmıştı.

"Şahinbey Kitap Günleri" temalı kitap fuarını, açılış gününden bu yana 150 bini aşkın vatandaş ve öğrenci ziyaret etti.

Şahinbey Belediyesinin düzenlediği toplam sekiz kitap fuarını ise 2 milyona yakın kitapsever ziyaret etti. 

"AMACIMIZ OKUMAYI TEŞVİK ETMEK"

"Şahinbey Kitap Günleri Fuarı'na öğrencilerin ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dokuz gün süren fuarda 131 yazar ve 170 yayınevini ağırladıklarını kaydetti. 

Vatandaşların, gençlerin ve çocukların yazarlarla tanışıp söyleşilerini dinlediğini aktaran  Başkan Tahmazoğlu, "Yeni kitaplarla tanışıp kitabın kokusunu aldılar. Düzenlediğimiz sekiz kitap fuarı boyunca 2 milyona yakın vatandaşımız fuarımızı ziyaret etti. Sekizinci kitap fuarında da 150 bini aşkın vatandaşımız Şahinbey Kitap Günleri’ Fuarını ziyaret etti. Amacımız gençlerimizi kitaplarla buluşturup onları daha çok okumaya teşvik etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. 

"DAĞITTIĞIMIZ 16 MİLYON KİTAP EVLERDE BİRER KÜTÜPHANE OLUŞTURDU"

Düzenledikleri fuarla amaçlarına ulaştıklarına dikkat çeken Tahmazoğlu, "Çok güzel bir fuar oldu. Bu amaçla Şahinbey Millet Kütüphanesini şehrimize kazandırdık. Kütüphanemiz 7/24 açık ve gençlerimize her türlü kitap okuma imkânı sunuyoruz. Dağıtığımız 16 milyon kitap evlerde birer kütüphane oluşturdu. Amacımız her yaştan insanı daha fazla okuması ve gençlerimizi ilime ve bilime teşvik etmek." diye konuştu.

KAYNAK : Haber7, İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR