Baldız cinayetinde 30 yıl hapis cezası

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, kendisini tecavüzle suçlayan baldızını av tüfeğiyle öldüren, eşini de öldürmeye teşebbüs eden sanık, 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2011 12:05 GÜNCELLEME 28.04.2011 12:05 Genel olaylar
Baldız cinayetinde 30 yıl hapis cezası
Baldız cinayetinde 30 yıl hapis cezası

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Şerif Ali Kaval ile öldürülen baldızı Çilem Kolbastı'nın babası Fuat Kolbastı ve avukatlar katıldı. Davanın tutuksuz sanığı Erdal Yıldırım ise duruşmaya katılmadı.

Son sözü sorulan Kaval, daha önceki savunmalarını tekrarlayarak, ''Bu iş sizin adaletinize kalmış'' dedi.

Kaval'ın avukatı, müvekkilinin davaya konu suçu tahrik altında işlediğini, olayda kullanılan tüfeğin yanlışlıkla ateş aldığını söyleyerek, ceza verilecekse bu durumun dikkate alınmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şerif Ali Kaval'ı baldızı Çilem Kolbastı'yı ''kasten öldürmek'' ve eşi Zehra Kaval'ı ''öldürmeye teşebbüs etmek'' suçundan ikişer kez ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında ''tahrik'' ve ''iyi hal'' indirimlerini de uygulayan mahkeme heyeti, Kaval'ı her iki suçtan toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, ''suça teşvik'' ve ''silah temin etmek'' suçundan hakkında dava açılan tutuksuz sanık Erdal Yıldırım'ın ise beraatını karar verdi.

Öldürülen Çilem Kolbastı'nın babası Fuat Kolbastı, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, verilen cezayı az bularak, ''Bari serbest bıraksalardı. Onun cezasını kendi ellerimle vermek istiyorum'' diyerek gözyaşı döktü.

Bu arada Şerif Ali Kaval'ın eşi Zehra Kaval'ın da bir suçtan dolayı 20 gün önce tutuklandığı öğrenildi.

OLAY

7 ay cezaevinde kalan 29 yaşındaki Şerif Ali Kaval, geçen yıl temmuz ayında ayrı yaşadığı eşinin kız kardeşinin evini av tüfeğiyle basmış, 2008 yılında ''eniştem bana tecavüz etti'' diyerek kendisine iftira attığı, cezaevine girmesine ve ceza almasına neden olduğu gerekçesiyle baldızı 19 yaşındaki Çilem Kolbastı'yı öldürmüş, 25 yaşındaki Zehra Kaval'ı da öldürmek istediği öne sürülmüştü.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR