Gümrükte 'sütyen' ve 'külçe altın' operasyonu

İran'dan Türkiye'ye giriş yapan bir tırda 100 bin adet kaçak sütyen, bir yolcu otobüsünde de 6 kilo 105 gram ağırlığında külçe altın ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2012 12:01 GÜNCELLEME 25.01.2012 12:01 Genel olaylar
Gümrükte 'sütyen' ve 'külçe altın' operasyonu
Gümrükte 'sütyen' ve 'külçe altın' operasyonu

AA muhabirinin Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, İran'dan Türkiye'ye girmek üzere Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesindeki Gürbulak gümrük sahasına gelen sürücülüğünü İran vatandaşı A.K'nin yaptığı İran plakalı tır, risk kriterleri kapsamında değerlendirilerek X-Ray tarama sistemine sev edildi. Sürücünün, metal ve ahşap eşya yüklü olduğunu beyan ettiği tırda, X-Ray taramasında farklı yoğunluk tespit edilmesi üzerine araç üzerinde bulunan gümrük mührü kopartılarak detaylı arama yapıldı.

Aramada, tırdaki yükün metal ve ahşap eşya değil, yüzlerce koliden oluşan sütyen olduğu görüldü. Yapılan sayımda 100 bin adet olduğu belirlenen sütyenlerin piyasa değerinin ise 800 bin lira olduğu tespit edildi. İç çamaşırlarına el konulurken olayla ilgili beyan sahibi S.Ö. ve araç sürücüsü A.K. savcılığa sevk edildi.

-Külçe altın ve sigara kaçakçılığı-

Gürbulak sınır kapısındaki diğer operasyonda da yine İran'dan gelen bir yolcu otobüsünde her biri 2 kilo 35 gram ağırlığında 3 külçe altın ile 3 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

İran vatandaşı S.S.B. idaresindeki İran plakalı otobüsü, polis giriş ve gümrük tescil işlemlerinin tamamlanmasının ardından şüphe üzerine arandı. Otobüsün bagaj bölümündeki döşemelerin altında özel bölmeyi fark eden ekipler, burada 3 adet külçe halinde altın ile çok sayıda kaçak sigara buldu.

Hassas terazide yapılan tartımlarda her biri 2 kilo 35 gram gelen altınların gümrüklenmiş değerinin 552 bin lira olduğu tespit edildi. Aynı bölmede ele geçirilen 3 bin paket kaçak sigaranın ise 15 bin lira değerinde olduğu belirlendi.

Otobüste ele geçirilen külçe altınlara ve sigaralara el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR