Hamburg'da gezilecek görülecek yerler: Almanya'nın en büyük liman kenti

Hamburg'da gezilecek görülecek yerler herkesin dikkatini çeken ve ülkemizden en fazla turistin ağırlandığı yerler oluyor. Rotasına Hamburg kentini de ekleyen tüm okurlarımız için güzel keşif noktaları sunan bu liman şehrini keşfedelim.

ABONE OL
GİRİŞ 01.09.2021 09:50 GÜNCELLEME 01.09.2021 09:50 Gezi Rehberi
Hamburg'da gezilecek görülecek yerler: Almanya'nın en büyük liman kenti
Hamburg'da gezilecek görülecek yerler: Almanya'nın en büyük liman kenti

Hamburg'da gezilecek yerler herkesin ilgisini çekecek doğal ve tarihi yerlerden oluşuyor. Herkesi kendine hayran bırakan Hamburg gezisi hakkında gezi seven herkes için çocukla seyahat edebilecekleri bu güzel kente dair tüm bilgileri verdik. Hamburg nerede, Hamburg'a nasıl gidilir, Hamburg'a ne zaman gidilir gibi konuları haberimizde bulabilirsiniz. Birbirinden güzel müzelerin ve doğal güzelliklerin bulunduğu şehirde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri de şehre tüm ününü veren liman oluyor. Limanını keşfedeceğiniz şehrin diğer tarihi güzelliklerini de fotoğraflamayı ihmal etmeyin. 

 

 

HAMBURG'DA GEZİLECEK YERLER

Fischmarkt (Fish Market) 

Fischmarkt (Fish Market)

 

 

Gezinizde mutlaka uğramanız gereken bir nokta da Fish Market. Sadece pazar günleri kurulan bir pazar yeri burası ve 70 bine yakın insan bir günde burayı ziyaret ediyor. Pazar adından anlaşıldığı üzere sadece balık ürünlerini satıldığı bir yermiş. Günümüzde ise meyve, sebze ve kıyafet ürünlerini de görebilirsiniz. Aileler sabah erken saatlerde pazara gelerek tezgahları geziyorlar. Sabah 05.00’de açılan pazar gece 09.30’a kadar açık.  

Rathausmarkt & Belediye Binası 

Rathausmarkt & Belediye Binası

Hamburg gezilecek yerler sıralamasının en başında hiç şüphesiz ki Rathausmarkt & Belediye Binası geliyor. Çok heybetli ve güzel bir görünüme sahip. Buradaki meydan da herkese çok ayrı bir enerji veriyor. Kalabalık ve eğlenmek için ideal bir meydan. Kafe ve restoranlar bulunan yerde dinlenmek için bu mekanları tercih edebilirsiniz. Rathausmarkt & Belediye Binası Hamburg’da fotoğraf çekilecek güzel bir nokta olarak da tercih edilebilir. Meydanda yer alan Hamburg Belediye Binası 1886 ile 1897 yılları arasında inşa edilmiş. Günümüzde konser gibi halka açık etkinlikler düzenleniyor. 17 bin metre kareye yayılan binayı rehber eşliğinde gezebilirsiniz. Ziyaret saatleri sabah 11.00 ile akşam 16,00 olarak belirlenmiş. Giriş ücreti ise 5 Euro. 

Planten un Blomen 

Planten un Blomen

Liman şehri Hamburg’da gezilecek yerlerden biri de bu yeşil alan. 47 hektarlık bir alanı kaplayan yeşil alan doğal güzelliklerin en muhteşem adreslerinden biri. Dilimizdeki kelime anlamı ise ‘Bitkiler ve Çiçekler’ olan parkta ilk ağaç dikimi 1821’de yapılmış. Cennet gibi bir gezi alanı olan bu yer her yıl daha fazla ağaç dikim yapılarak gelişmiş ve bugünkü görünümünü kazanmış. Her yıl haziran ayında okuma festivali yapılıyor bu güzide parkta. Konserler ve çeşitli etkinliklerin sabah akşam yapıldığı parka Hamburg gezinizde mutlaka uğramalısınız. Sabah 07.00’de girebileceğiniz park akşam 23.00’e kadar açık bulunuyor.  

Miniatur Wunderland 

Miniatur Wunderland

Dünyanın en büyük demiryolu minyatürünü burada görebilirsiniz. Tesisin temelleri ise 2000 yılında atılmış. 2018’de ise ‘İtalya’ temalı bölümü açılmış. Bundan sonraki dönemde de daha fazla alan inşa edileceği söyleniyor. Tamamı el yapımı 1040 tren bulunuyor. Minyatür müzede görmeye keşfetmeye değer yapıtları inceleyebilirsiniz. 1490 metrekare alana yayılan müzede 9250 araba, 4110 bina, 130 bin ağaç ve 385 bin aydınlatma bulunuyor. 21 milyon Euro yapımı için harcanmış. İçerisindeki bölümler Avusturya, Venedik, Orta Almanya, ABD, İskandinavya olarak biliniyor. Müzeye giriş saatleri sabah 09.30 ile akşam 18.00 arası. Giriş ücreti ise 15 Euro olarak belirlenmiş.  

Alster Gölü 

Alster Gölü

Liman şehrinde doğal güzelliklerin içerisinde huzur bulabileceğiniz bir başak adres de Alster Gölü oluyor. Gezi rotanıza ekleyebileceğiniz güzel bir yer. Özellikle hafta sonu geldiğinde yerli halk buraya akın ediyor. Bu göl adını Elbe Nehri’nin bir kolundan alıyor. Bisiklete binerek güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer. Çevredeki kuğular da ayrı bir huzur vererek bu adresteki saatleri daha keyifli hale getiriyor. Alster Gölü’nü keşfetmek için düzenlenen tekne turlarına burada katılabilirsiniz.  

Speicherstadt 

Speicherstadt Gezmekten asla pişman olmayacağınız bir güzel nokta da Speicherstadt diyebiliriz. UNESCO Dünya mirasları Listesi’nde bulunan bu yer çok eski zamanlarda endüstriyel hayatın kalbi olarak biliniyormuş. Kütükler üzerine inşa edilmiş evler sayesinde de UNESCO’nun koruması altına alınmış. Gotik tarzdaki binaları ile öne çıkan bu yer 1883- 1927 yılları arasında inşa edilmiş. Günümüzde ise yenileme çalışmaları yapılan yerde ziyaretçiler için gelişim devam ediyor.  

 
Hamburg Limanı (Landungsbrücken) 

Hamburg Limanı (Landungsbrücken) En başta tarihi bir liman kenti olduğunu söylemiştik. Genel olarak dünya üzerinde liman kentleri ticaretin çok iyi olmasından kaynaklanarak gelişmiş oluyor. Hamburg da bugün turizm açısından gelişen bir şehir olmasını bu limanına borçlu diyebiliriz. Limanı buradaki kültürün çeşitliliğini ve doğal, tarihi güzelliklerinin sayısını arttırmasına sebep olmuş. Hamburg gezisinde de mutlaka bu limanı görmelisiniz. 110 kilo metre alana yayılan limana metro seferlerinden faydalanarak ulaşabilirsiniz. Burada onlarca yelkenliyi bir arada görebilirsiniz. Müzeye dönüştürülen gemiler de klimanda ziyaretçilerini bekliyor.  

Tierpark Hagenbeck Hamburg Hayvanat Bahçesi 

Tierpark Hagenbeck Hamburg Hayvanat Bahçesi Çocukla gezilecek yerlerden biri olan hayvanat bahçesinde hayvanlar kendi doğal ortamında tüm ziyaretçilerle buluşuyor. Çocukların daha çok ilgisini çeken bu bahçe Hamburg’da gezilmesi gereken bir nokta oluyor. 1907 yılından beri faaliyet gösteren hayvanat bahçesi içerisinde vahşi yaşamın içerisinden tüm hayvanları görebilirsiniz. 27 hektarlık alanı kaplayan Tierpark Hagenbeck Hamburg Hayvanat Bahçesi’nde 500’ün üstünde canlı türü bulunuyor. Bahçeye giriş saatleri 09.00 ile akşam 18.00 olarak belirlenmiş. Tüm alanları gezmenin ücreti ise 30 Euro.  

HAMBURG NEREDE? 

Almanya’nın kuzeyinde bulunuyor Hamburg. Elbe, Alster, Bille nehirlerinin kesişim yerinde. Kuzey ve Baltık Denizlerini birbirinden ayıran Jutland Yarımadası’nın güney ucunda yer alıyor.  

HAMBURG’A NASIL GİDİLİR? 

İstanbul’dan Hamburg’a her gün direkt uçuşlar bulunuyor. Bunlardan birini tercih ederek kente ulaşabilirsiniz. Yolculuk ortalama 3 saat sürecektir.  

HAMBURG’A NE ZAMAN GİDİLMELİ? 

Almanya’nın en soğuk dönemleri aralık ve şubat ayları arasında yaşanıyor. -2 dereceye kadar düşen hava şartlarında bu şehri keşfetmek biraz sıkıntılı olabilir. Bu yüzden Bahar aylarında ya da temmuz ağustos aylarında seyahat edebilirsiniz. En yüksek sıcaklık 22 derece olarak ölçülmüş.  

HAMBURG’DAKİ RESMİ TATİLLER  

Yeni yıl: 1 Ocak  

Drei Königsfest Dini Bayramı: 6 Ocak  

Karfreitag Dini Bayramı: 2 Nisan 

Ostern Dini Bayramı:  4-5 Nisan  

İşçi Bayramı: 1 Mayıs  

Christi Himmelfahrt Dini Bayramı: 13 Mayıs  

Pfingsten Dini Bayramı: 23-24 Mayıs  

Corpus Christi Dini Bayramı: 6 Haziran  

Maria Himmelfahrt Dini Bayramı: 15 Ağustos  

Almanya'nın Birleşmesi: 3 Ekim  

Refosmasyın Günü: 31 Ekim  

Azizler Günü: 1 Kasım  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR