Bolu'da gezilecek yerler listesi: 10 farklı adres

Bolu'da gezilecek yerler yeşili bol noktalardan oluşuyor. Herkesi huzura kavuşturan doğası muhteşem yerler Bolu'nun gezilecek adreslerini belirliyor. Bolu'da ne yenir hakkında da bilgi verdiğimiz haberimizde tüm detayları bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 13.08.2021 16:13 GÜNCELLEME 13.08.2021 16:13 Gezi Rehberi
Bolu'da gezilecek yerler listesi: 10 farklı adres
Bolu'da gezilecek yerler listesi: 10 farklı adres

Bolu'da gezilecek yerler herkesin doğasına hayran kaldığı adresler oluyor. Kamp yapmak için daha çok ziyaret edilse de Bolu'nun meşhur yemekleri de herkesi kendine çekiyor. Doğası muhteşem olan ilimizde yeşilin her tonunu görebilir ve huzura kavuşabilirsiniz. Ankara ve İstanbul arasında bulunan Bolu geçiş güzergahında olduğu için herkesin mutlaka doğa güzelliklerini keşfettiği bir yer olmuş bu zamana kadar. Her adımında farklı bir yeri keşfedebileceğiniz Bolu’da gezilecek en güzel yerleri tanımak için haberimizin detaylarına göz atabilirsiniz.

Bolu’da gezilecek yerler listesi içerisinde ilçelerindeki doğal güzellikler bulunduğu gibi tarihi noktalar da yer alıyor. Bolu’da gezilecek tarihi yerler herkesin mutlaka görmesi gereken yapılar oluyor. Tarihi konaklar ve daha nice eserler ziyaretçilerin akınına uğruyor.

BOLU’DA GEZİLECEK YERLER

Bolu’da geçtiğiniz her yerde eski tarihi evlerini görebilirsiniz. Bolu’da gezilecek yerler içerisinde çok güzel fotoğraf kareleri çıkartabileceğiniz yerlerdir evler. Bolu müzesini de ziyaret ederek kentin tarihini burada yakından görebilirsiniz. Müzede arkeolojik kazılar sonucu ortaya çıkartılan eserler sergileniyor. Mudurnu ilçesinde bulunan yıldırım Beyazıt Camii ise görülmeye değer bir diğer tarihi yapı. Bunun gibi yerlerin yanı sıra Göynük’te bulunan Zafer Kulesi ise 1923 yılından beri şehrin manzarasını misafirlerin önüne sermektedir.

 

 

1-Abant Gölü

Abant Dağları üzerinde yer alan göl herkesin mutlaka görmesi gereken bir doğa harikasıdır. Abant Gölü deniz seviyesinden 1325 metre yükseklikte bulunmaktadır. Doğa seven herkesi yaz kış kendisine çeken Abant Gölü kamp severlerin de en uğrak noktalarından biri olarak bulunuyor. Doğası öyle güzel bir yer ki çeşit çeşit ağaçlar ve bitkiler herkese huzur veriyor. Abant Gölü Bolu’ya 34 kilometre mesafede bulunuyor. Ankara’ya 225 kilometre mesafede ve İstanbul’a ise 258 kilometre mesafede bulunuyor. Türkiye’nin hemen hemen bütün illerinden Bolu’ya direkt seferler bulunuyor. Bolu’ya geldikten sonra taksi ya da minibüs ile göle ulaşmak mümkün.

Türkiye'deki gezilecek doğal göller listesi

2-Yedigöller Milli Parkı

Türkiye’nin milli parkları o kadar çok noktada bulunuyor ki hepsi de çok güzel doğaya sahip. Birbirinden farklı bitki türlerinin yer aldığı milli parklarda farklı canlılar da hayatlarını devam ettiriyorlar. Yedigöller Milli Parkı da bunlardan sadece birisi. Çok güzel doğası bulunan göl Bolu’ya 42 kilometre uzaklıkta bulunuyor. 1642 hektar büyüklüğe sahip olan göller çevresinde muhteşem bir doğa hakim. Seringöl, Büyükgöl, Nazlıgöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl, ve İncegöl adında yedi adet göl bu çevrede bulunmaktadır. 1965 yılında ise milli park olarak ilan edilmiş ve burası koruma altına alınmıştır. Yedigöller Milli Parkı hakkında daha ayrıntılı bilgiyi buradan öğrenebilirsiniz. 

3-Kartlakaya Kayak Merkezi

Kartalkaya kayak merkezi Bolu’da en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Özellikle kış döneminde herkesin kayak için tercih ettiği bir yer. Köroğlu Dağları’nın üzerine kurulmuş olan kayak merkezi ülkemizin de en önemli kayak merkezlerinden biridir. Kışın kar kalınlığı 3 metreye kadar ulaştığı yerde 13 adet kayak pisti bulunuyor. Hepsinin toplam uzunluğu ise 30 kilometre civarında. Türkiye'deki kayak merkezlerinin hepsi görülmeye değer. 

4-Yıldırım Beyazıt Cami

Bolu merkezde yer alan cami gezilecek en güzel yerlerden biridir. Tarihi eserleri görmeye meraklı gezi severlerin mutlaka görmesi gereken güzide bir camidir. Yıldırım Beyazıt tarafından 1382 yılında yaptırılan cami günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Büyük Camii olarak da bilinmektedir. Sebebi ise cami içerisinde birçok bölümün bulunmasıdır. Medrese, çifte hamam ve kütüphaneden oluşan bölümleri bulunmaktadır caminin. Medrese ve kütüphane bölümü günümüze kadar ulaşmayı başaramamış ancak diğer bölümleri sağlam. Bolu gezisinde görmeye değer en güzide eserlerden biridir.

5-Gölcük Tabiat Parkı

Doğası ile öne çıkan bir il oluğunu söylemiştik. Bolu gezilecek en güzel yerleri doğası ile sizlere sunan bir yer. Gölcük Tabiat Parkı da bunlardan biri. Gölcük Tabiat Parkı adını ise içinde bulunan yapay bir gölden alıyor. Abant ve Yedigöllerden sonra en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerden biri burası. Çevresinde binlerce güzel ağaç var ve farklı canlıları da barındırıyor.

6-Sülüklügöl

Mudurnu’da yer alan göl deprem sonrası çökmelerle oluşmuş. Çok güzel doğaya sahip. Çökme sonucu ağaçlar su altında kalmış ve günümüzde de suyun içerisinde ağaç gövdeleri de bulunmaktadır. Herkesin büyük ilgisini çeken Sülüklügöl kamp yapan herkes için birinci durak diyebiliriz. Türkiye'deki kamp yerleri içerisinde yer almaktadır bu sebeple. Çok güzel doğası ile huzuru çağıran göl ve çevresi ziyaret edilecek en güzel yerlerden.

7-Bolu Müzesi

 Bolu’da yapılan arkeolojik kazılar sonucu elde edilen eserlerin sergilendiği bir müze Bolu müzesi. Çok sayıda değerli parçalar bulunuyor burada. Müze gezmeyi seven herkes için keşfedecek güzel parçalar mevcut. 1975 yılında kurulan müze günümüze kadar hizmet vermeyi başarmıştır.

8-Seben Gölü

Göller diyarı diyebileceğimiz Bolu’da en güzel doğal gezi yerlerinden biri de Seben Gölü. Burada da doğanın sunduğu zenginlikler mevcut. Çeşitli canlılar burada da hayat buluyorlar. Bolu’ya 32 kilometre uzaklıkta bulunuyor bu güzide adres. Seben ilçesine ise 20 kilometre uzaklıkta bulunan yer tarım alanlarını sulanması için 2006 yılında yapılmış. 2010 yılında ise turizme açılan göl diğer yerlerde olduğu gibi kamp sevenlerin ve doğaya düşkün gezginlerin uğrak yerlerinden biri olmuş. Gölde olta ile balık tutmak mümkün ve kano, bot gibi turlar da bulunuyor.

9-Göynük Zafer Kulesi

Doğa harikası yerlerin izin verdiği ölçüde tarihi yerlerin de ziyareti yapılıyor. Tarihi bir hayli ski olan ve doğa harikaları kadar görülmesi gereken yerlerden biri de Zafer Kulesi. ‘Sakin şehir’ olarak adlandırılan Göynük ilçesi Anadolu’nun en iyi korunan kasabalarından da biridir ayrıca. 1960 yılında aslına uygun olarak restore edilen kule günümüze kadar gelebilmeyi böyle başarmıştır. Tüm ilçeyi tepeden gören Zafer Kulesi çıkılması gereken ve fotoğraf çekmek için iyi bir yer.

10-Tarihi Bolu Evleri

Bolu evleri her yerde görebileceğiniz mimariye sahip. Konaklar burada çok yaygın ve her adımda görebileceğiniz türde. Beypazarı evlerine benzese de Bolu evlerinin de kendine has karakteristik özellikleri de var. Türk kültürünü en iyi yansıtan evlerden. Göynük ve Mudurnu tarihi eski evlerin çok yaygın olduğu ilçelerdir. 20. Yüzyılın başlarında inşa edilen evler koruma altında bulunuyor. Tarihi değer niteliğinde sayılıyor ve Türk kültürünü en iyi yansıtan eserler.

11- Sünnet Gölü

Göller diyarı olan Bolu'da muhteşem doğası ve gezilmeye değer bütün adresleri ile Sünnet Gölü de harika bir rota sunuyor sizlere. Yemyeşil Bolu doğasını ve tabiatını burada da görmeniz mümkün. 

12-Mudurnu Köyü

Bolu'da gezilecek yerler içerisinde güzel bir adres olan Mudurnu Köyü sizlere ve tüm ziyaretçilere tarihi geçmişini sunuyor. Harika tarihi evleri ile konakları ile Osmanlı mimarisini yansıtan evleri görebilirsiniz. 

BOLU’DA NE YENİR?

Bolu’da ne yenir denildiğinde akla bir sürü yemek çeşidi geliyor. Keş denilen kurutulmuş yoğurt burada çok meşhur olmakla beraber aynı zamanda kaymakları da kendilerine has olarak üretiliyor. Köy ürünlerine çok değer veriliyor ve misafirlere yapılan yemeklerde kullanılan malzemeler kesinlikle organik oluyor. Bolu aşçıları ile de ünlü bir yer. Buradaki aşçılar bütün malzemeleri kullanacak bir yemek buluyorlar. Bu yüzden kebap gibi yemekleri değiştirdikleri gibi mantı gibi lezzetleri de kendilerine has usullerle yapıyorlar. Daha detaylı yemek rehberi için buraya tıklayarak Bolu’da ne yenir haberimizi okuyabilirsiniz.

Bolu’da gezilecek yerler yukarıda belirtildiği gibi doğal ve tarihi güzelliklerden oluşuyor. Bunların yanı sıra siz de hiç keşfedilmemiş doğal yerlerini keşfedebilir ve yine aynı şekilde tarihi yerlerini adım adım gezebilirsiniz. Bolu sadece yeşil doğası ve içeriğindeki binlerce canlı türü ile değil aynı zamanda mutfağı ile de sizi etkileyecek nadide bir kentimiz.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR