Kaş'ta gezilecek yerler | Kaş'ta nerelere gidilir?

Antalya'nın en güzel ilçelerinden biri olan Kaş'ta gezilecek yerleri sizler için listeledik. İşte en detaylı Kaş gezi rehberi

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2021 16:00 GÜNCELLEME 13.09.2021 16:00 Gezi Rehberi
Kaş'ta gezilecek yerler | Kaş'ta nerelere gidilir?
Kaş'ta gezilecek yerler | Kaş'ta nerelere gidilir?

Kaş'ta nerelere gidilir, nereler gezilir diye bir araştırma yapıyorsanız doğru adrestesiniz. Muhteşem bir yaz tatili yapmak istiyorsanız Kaş en doğru tercihlerden biri olabilir. Kaş antik dönemden kalma tarihi eserleri, turkuaz renkli plajları ve katılabileceğiniz harika aktiviteleriyle size güzel bir tatil deneyimi sunacak.

KAŞ'A NASIL GİDİLİR?

Öncelikle Kaş'a gitmeye karar verdiyseniz, bu güzel ilçeye nasıl gideceğinizi araştırıyor olmalısınız. Kaş'a gitmek isteyenler genelde yanlış havalimanı tercihinden bulunuyor. Kaş Antalya'nın bir ilçesi bu sebepten dolayı genelde uçak biletleri Antalya Havalimanı'nda alınıyor fakat bu yanlış tercih sebebiyle gideceğiniz yol bir hayli uzayacak. Doğru olan tercih ise Muğla'nın Dalaman Havalimanı'na biletinizi almak olacaktır. Çünkü Antalya Havalimanı'ndan Kaş'a 3 saat 25 dakikada, Dalaman Havalimanı'ndan ise 2 saat 25 dakikada ulaşabiliyorsunuz.

Peki havalimanından Kaş'a ulaşım nasıl?

Daha yakın mesafe olduğundan dolayı Dalaman Havalimanı'na gittiğinizi düşünürsek Kaş'a ulaşmak için karşınızda birçok ulaşım aracı bulunuyor. Bunlar; shuttle, VIP transfer araçları, taksi ve rant a car. Bu seçeneklerin dışında otobüsle de gidebilirsiniz fakat sizin için biraz zahmetli olabilir. Havalimanından HAVAŞ ile Fethiye otobüs terminaline gidip, oradan Kaş’a giden Batı Antalya minibüslerine binmeniz gerekiyor. Tabii bu şekilde daha ucuza ulaşım sağlayabilirsiniz. Yok ben hiç para harcamak istemiyorum diyorsanız otostop çekerek de gidebilirsiniz.

KAŞ'TA NELER YAPILIR?

Kaş, Türkiye'de dolu dolu bir tatil geçirebileceğiniz en iyi noktalardan biri. Birbirinden güzel tarihi mekanları gezebileceğiniz gibi, yapabileceğiniz onlarca eğlenceli aktiviteler bulunuyor. Antik kentlerden tuttun muhteşem plajlara, tekne turların doğa yürüyüşlerine dopdolu bir tatili sizi bekliyor.

KAŞ'TA GEZİLECEK YERLER

Patara Antik Kenti

Sizi Orta Tunç Çağı'nın derinliklerine götürecek muhteşem bir tarihe sahip Patara, Kalkan ve Demre arasındaki Ovagelemiş Köyü sınırları içinde yer alıyor.

2020'de yılın teması için Patara Antik Kenti seçilince bu dönemde sonra antik kentin popülaritesi gün geçtikçe artmaya başladı ve yerli/yabancı turistlerin sık sık ziyaret etmeye başladığı turistik merkez haline geldi. Siz de Kaş'a kadar gitmişken bu tarih kokan kenti ziyaret etmelisiniz. 

Kekova

Size Kaş'ta gidebileceğiniz en muhteşem yerden bahsetmek istiyoruz. Evet, burası muhteşem doğasıyla huzur bulabileceğiniz, dalış yaparak antik kenti keşfedebileceğiniz ve salaş balık restoranlarında lezzetli yemekler yiyebileceğiniz Kekova'dan başka bir yer değil. Kekova aynı zamanda 'batık şehir' olarak da anılıyor. Bunun sebebi ise 2. yüzyılda yaşanan bir deprem sonucu yok olan Dolkisthe Antik Kenti. Kekova'ya gittiğinizde her yerde batık şehrin kalıntılarını görmeniz mümkün. Bu şirin adaya Kaş’tan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz.

Antiphellos Antik Kenti

Roma döneminin en şaşaalı kentlerinden olan Antiphellos, günümüzde maalesef harabe durumunda. Antik kentten geriye sadece bir tiyatro ve kaya mezarları kalmış. Antiphellos Antik Kenti’ne yaz aylarında gitmeniz durumunda konser ve tiyatro gibi etkinliklere denk gelme şansınız var.

Kalkan

Yunan adalarına tatile gitmenize gerek yok, çünkü Kalkan size çok daha fazlasını sunuyor. Kaş'a bağlı bir belde olan Kalkan masmavi denizi, muhteşem koyları ve yemyeşil doğasıyla size harika bir tatil fırsatı sunacak. Ülkemizin saklı kalmış cenneti olan Kalkan aynı zamanda nesli tükenmekte olan caretta carettalara ev sahipliği yapıyor. 

Kaş'tan Kalkan'a gitmek istiyorsanız aradaki mesafe 27 km, bu da aşağı yukarı 25 dakikalık bir süre demek. Sıkı durun, bu güzergahta sizi harika bir plaj bekliyor olacak. Tabii ki bu Kaputaş Plajı'ndan başka bir yer değil. Manzarası, çarşaf gibi denizi ve harika kumsalıyla mutlaka uğramanız gerek bir yer.

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Milli Parkı'nda yer alan Saklıkent Kanyonu 18 km uzunluğunda, 300 metre derinliğinde, dik ve dardır. Bu özellikleriyle Avrupa'nın en uzun üçüncü kanyonu olarak kabul edilir. Bölgenin 'saklı cenneti' olarak anılan kanyon, Kaş'a 64 km uzaklıkta yer alıyor.

Antalya'nın o kavurucu sıcağından bunaldığınız anda gitmeniz gereken ilk yer Saklıkent Kanyonu olmalı. Sessiz sakin ortamlıyla kafa dinleyebilir ve buz gibi sularında serinleyebilirsiniz. Sadece bu kadar mı diyorsanız, tabii ki değil. Suyun üzerine kurulu yer sofralarında muhteşem manzaraya karşı mutlaka yemek yemelisiniz. Ve macera seviyorsanız yapmanız kesinlikle rafting yapmanızı tavsiye ederiz.

Kral Mezarı (Aslanlı Lahit)

Tarihi gezilecek yerler arasında en merkezi yerde bulunan Aslanlı Lahit, kent halkı tarafından Kral Mezarı olarak isimlendirilmektedir. Kaş’a gelip, Kral Mezarı’nı görmeden gitmeniz imkânsızdır çünkü çarşının en başında, sizi tüm görkemiyle karşılıyor olacaktır.

Xanthos Antik Kenti

Likya Kentler Birliği’nin idare merkezi Xanthos, zamanında yaklaşık 40.000 kişinin yaşadığı dev bir kentken günümüzde dünyanın her köşesinden gelen tarih meraklıların buluşma noktasına dönüşmüş. Xanthos hakkında pek çok efsane var. Likya Kralı Sarpedon’un şehri olarak bilinen bu antik kent hakkındaki efsaneleri bölge esnafından dinlemek çok keyifli. Buradan çıkarılan bazı tarihi eserler, British Museum’da görülebiliyor.  

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR