Manavgat'ta gezilecek yerler | Gezi rehberi

Şelalesiyle ünlü Manavgat'ta nerelere gidilir diye merak ediyorsanız bu gezi rehberi tam size göre....

ABONE OL
GİRİŞ 13.07.2021 17:31 GÜNCELLEME 13.07.2021 17:31 Gezi Rehberi
Manavgat'ta gezilecek yerler | Gezi rehberi
Manavgat'ta gezilecek yerler | Gezi rehberi

Ülkemizin en güzel tatil noktalarından biri olan Manavgat, Antalya'nın en büyük ikinci ilçesidir. 64 kilometrelik sahil şeridiyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Antalya'nın popüler ilçelerine nazaran Manavgat daha sakindir. Bu sakinlik pandemi dönemiyle birlikte Manavgat için bir avantaja dönüşmüş durumda. Mümkün oldukça kalabalıktan uzak durmak isteyen yerli ve yabancı turistler Manavgat'ı tercih etmeye başladı.

Sırtını Toroslar'a yaslamış, yüzünü Akdeniz'e dönmüş olan bu muazzam ilçede gezilecek birçok nokta bulunuyor. Bunlarından başında tabii ki dünyada da adını duyurmuş şelaleler ve ırmaklar yer alıyor. Doğasıyla ve tarihiyle yerli ve yabancı turistleri büyüleyen Manavgat adeta bir cennet.

Dolu dolu bir tatil yapmak isteyenler için Manavgat en doğru adres olabilir. Hem denize girerek keyif yapabileceğiniz, hem eşsiz doğasında yürüyüşler yapabileceğiniz hem de geçmiş tarihe yolculuk yapabileceğiniz harika bir tatil bölgesi.

Manavgat'a gitmeye ikna olduysanız, sıra geldi nereleri gezeceğinizi araştırmaya. Hiç merak etmeyin hiç sıkılmadan dolu dolu bir tatil yapacaksınız. Manavgat'ta o kadar gezilecek yer var ki nereden başlayacağınızı şaşıracaksınız. İşte Manavgat'ta gezilecek yerler

1- Manavgat Şelalesi

Tabii ki listemizin başında dillere destan olmuş Manavgat Şelalesi var. İsmini ilçeden alan şelale, dünyada da adından söz ettiriyor. Manavgat Şelalesi yaklaşık 5 metrelik falezlerden dökülür. Aslında yükseklik olarak çok büyük bir potansiyelde değildir. Fakat şelalenin aktığı alan geniştir. Bu genişlik ise şelaleye ayrı bir görsellik katar. Debisinin yüksek oluşu, aktığı yerin alçak oluşunun önüne geçer. Ve siz izlemeye doyamazsınız suyun akışını.

2- Side Antik Kenti

Tarih kokan bir kent Side... Burada geçireceğiniz her saniyede Roma döneminin izlerini göreceksiniz. Eğer tarihe ilginiz varsa bu antik kentte saatlerce vakit geçirebilirsiniz. Side Antik Kenti içinde tiyatro, agora, tapınaklar, sütunlu caddeler ve hamamlar yer alıyor.

3- Side Müzesi

 Roma döneminin ihtişamlı yapısı olan Agora Hamamı, günümüzde Side Müzesi olarak hizmet vermektedir. Side Antik Kenti’ni gezip burayı es geçmek olmaz. Müzenin içerisinde çok kıymetli eserler mevcut. Gösterişli lahitler, heykeller, Side kenti kazılarında ele geçirilen eserler ve dahası...

4- Manavgat Boğazı ve Kleopatra (Boğaz) Plajı

O meşhur Manavgat Şelalesi’ne hayat veren Manavgat Çayı’nın Akdeniz’e ulaştığı yer Manavgat Boğazı'nı görmeden olmaz. Antik dönemdeki ismi Melas olan Manavgat Nehri yaklaşık 93 km uzunluğa sahiptir. Nehir en son Akdeniz’e ulaşmadan evvel kıyıda bir boğaz oluşturur. Bu boğaz bölge turizminde büyük bir yere sahiptir.

5- Titreyen Göl

Burası bölgenin en çok tercih edilen yerlerinden bir tanesi. Hem göle yakın olayım hem de denize diyorsanız Titreyen Göl tam size göre. Göl konum olarak denize oldukça yakın ve gölün kenarından birçok otel bulunuyor. Özellikle yaz sezonunda bu oteller oldukça talep görüyor.

Doğası ve sakinliğiyle turistlerin ilgisini çeken Titreyen Göl, Manavgat Nehri’nin bir koludur. Bu gölün bölge halkı tarafından anlatılan bir efsanesi de var. Konumuz dağılmasın diye hikayeyi anlatmayacağız ama boş bir vaktinizde muhakkak okumanızı tavsiye ediyoruz.

6- Köprülü Kanyon Milli Parkı

Manavgat'a gitmişken Köprülü Kanyon'una uğramamak olur, tabii de olmaz.. Muhteşem bir doğaya sahip olan bu kanyonda saatler vakit geçirip, kafa dinleyebilirsiniz. Köprülü Kanyon aynı zamanda rafting severler içinde bulunmak bir nimet. Antalya ve çevresinden buraya rafting yapmak için gelen birçok gruplar oluyor.

7- Selge Antik Kenti

Toroslar’ın bağrında bir hüzünlü çocuk gibidir Selge. Görkemli ve zengin Pisidya kenti Selge, hayranlık uyandıracak doğası, yapıları ve tiyatrosu ile gelenleri hem mest ediyor hem de hüzünlendiriyor. 1250 metre yükseklikte Toroslar’a aşık bu kenti mutlaka ama mutlaka görmelisiniz. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR