İstanbul Valisi'nden 1 Mayıs açıklaması

İstanbul Valisi Avni Mutlu ile İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla İstanbul'da yaşanan olaylarla ilgili Taksim'de bir basın açıklaması yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.05.2013 15:58 GÜNCELLEME 01.05.2013 19:24 GÜNCEL
İstanbul Valisi'nden 1 Mayıs açıklaması
İstanbul Valisi'nden 1 Mayıs açıklaması

Mutlu'nun açıklamasından konu başlıkları şöyle:

- Kazlıçeşme meydanında bir kutlama yerine, marjinal grupların kendilerini gösterdikleri bir güne tanık olduk.

- Öncelikle siz sevgili İstanbullular'dan ve değerli emekçi kardeşlerimizden, Taksim Meydanı'na gelmeyecekleri konusunda bir sağduyu beklediğimizi yinelemiştim. Tam beklediğimiz gibi aklı selim içinde İstanbullular bugün Taksim Meydanı'na gelmedi.

Emekçi kardeşlerimize teşekkürler

- Riskli Taksim Meydanı'na gelmeyen emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum.

- Bugün emekçi kardeşlerimiz risk nedeniyle alana gelmedikleri görülmüştür. Marjinal grupların ise, sayıları 3 bin 3 bin 5 yüz civarındaki bu grupların, Şişli, Beşiktaş, Tarlabaşı başta olmak üzere çeşitli muhitlerde güvenlik güçlerimize saldırıda bulunmuşlardır.

25 polis, 3 vatandaş yaralandı

- Hazırlıklı olan emniyet güçlerimiz bulundukları yerlerde üzerilerine düşen görevi mükemmel bir şekilde yerine getirerek Taksim Meydanı'na girişi önlemişler, ancak ne yazık ki 25 polisimiz yaralanmıştır.

- Yaralanan polislerimizden biri, atılan demir bilyelerle beyin travması geçirmesi nedeniyle ameliyata alınmıştır.

- Memurlarımızın biri ayağından, diğeri ayak bileğinden yaralanmış, şu an hastanede ameliyata alınmak için tedavi altına alınmıştır.

- Geriye kalan personelimiz tedavi altına alındıktan sonra taburca edilmiştir.

- Ne yazık ki, sivil vatandaşlarımız da yaralanmıştır. Bunlardan bir tanesi, aldığı darbelerden dolayı kafa travması geçirdiği için tedavi altına alınmıştır. Bu vatandaşımızın geçirdiği travmanın nedeni, kendi gruplarının attıkları taşlardan kaynaklanmaktadır.

- Yaralı vatandaşlarımızın marjinal grupların üyeleri olduğuna dair elimizde çok net kayıtlar vardır. Kendilerine tabii şifalar diliyorum.

- Fiziki bir şiddete maruz kalmaksızın yasak bölgeden vatandaşları uzaklaştırmaya çalışılmıştır.

- Ne yazık ki, bütün çabalarımıza rağmen 3 vatandaşımız yaralanmıştır. Bu vatandaşların da örğüt kayıtları var.

- Olaylarda 72 gözaltına alınmıştır.

İstenmeyen bir 1 Mayıs yaşandı

- Alınan bütün tedbirlere rağmen, istenilmeyen bir 1 Mayıs yaşanmıştır.

- Türkiye Komünist Partisi tarafından gerçekleştirilen mitingin hiçbir problem yaşanmaksızın gerçekleşmesi sağlanmıştır.

- Netice itibariyle Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarının, özellikle çelenk sunma seremonisinin gerçekleştirilmesini sağlamaya çalıştık. Ancak üzülerek söylüyorum ki, bazı sendikalar buna yanaşmamıştır.

- Bu vesileyle, başta ulaşım, transfer, güvenlik konularıyla ilgili almış olduğumuz tedbirler sonucu, bu bahar gününü evlerinde geçirmek zorunda kalan İstanbullular'dan da özür diliyorum.

- Gönlümüz böyle bir bayram, böyle bir bahar günü yaşanmasını istemezdi.

Sendikalar Kadıköy'deki gibi bir miting yapamadı

- Kadıköy'deki mitingi ise Türkiye Komünist Partisi, gayet güzel bir şekilde gerçekleştirdi.

- Metro hariç bütün ulaşım vasıtalarını tamamen normale döndürdük. Metro ile ilgili uygulamayı en kısa zamanda normalleştirme niyetindeyiz.

- Bu olayların içerisinde güçlükle görevlerini yapmaya çalışmış basın mensubu arkadaşlarımıza da geçmiş olsun diyorum.

- Bu marjinal grupları gaz ve su ile dağıtmaktan başka bir yol varsa, televizyona çıkanlar bize anlatabilir, biz öğrenmeye hazırız.

- Size taş atıyorlar, demir bilye atıyorlar. Biz kimseye demir bilye atmadık. Neticede sıkılan gazdan bizim polis memurlarımız da etkilendi. Belki çevredeki halk da etkilendi. Bunun için ben İstanbullular'dan özür diledim.

- İstanbul'da toplam 40 bin memurumuz var. 22 bin memur bugün alınan tedbirlerde görev aldı. Bunların içinde çevre illerden gelen memurlarımız da mevcuttur.

- Çok disiplinli bir şekilde müdahalelerimizi gerçekleştirmeye gayret ettik.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • gökkaya 9 yıl önce Şikayet Et
    binlerce polise rağmen nasıl olurda mantar gibi taksimde biterler bu koministler. otelleri vs yerleri oraya o kadar polisi yığanlar düşünmezmi devletle alay etmişler
    Cevapla
  • EREN GURAY 11 yıl önce Şikayet Et
    her zaman senaryo aynı.. polis hep savunmada, eylemciler saldırıda.....?????...!. hükümet polisi ya düzenleyecek yada tüm dünya önünde suçluluk pskozunda olacak. çağdaş ortam için vatandaşını korumak zorundadır. eylemcilerin işçi- memur- mühendis- avukat -gençlik ve doktorlardan ibaret olduğu asla unutulmamalı. yani kendi halkına tavır almamalıdır........
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    @ MUSTAFA AKGEDİK :MHP lisin bir diyeceğim yok .!. yalnız fasulya gibi hava yapıyon, neymiş teröristleri yakalayıp cezalandıraydınız 35 seneden beri yakalana bilenler yakalandı. şimdi barış zamanı artık askerimizi tuzakta yatanlara bile bile ölüme göndermek istemiyor millet .
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    @ GÖNÜLDEN yazar : ve Türk polisine düşman !. sen sapanınla kaç bilya attın polisimize,veya hangi binaya molotof attın, beyoğlunda çiçek pasacını yaktınız ermeni malımıydı ama ermenimalını yakmazsınız, türk malı yakılır değilmi.!
    Cevapla
  • Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Et
    aha işte buraya çiziyorum ............. 1 mayısa hiç gitmedim !. ya evde çocuklarımla geçirdim yada iş yerinde çalıştım .! devlete karşı gelmek isteyenler ve sendika kuklası olanlar gidebilir.!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR