Ekşisözlük'le ilgili savcılığa suç duyurusu

Peygamberimize hakaret içeren ifadelerden dolayı bir internet sitesinin sorumlu müdürü ile siteye yazı yazanlar hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2013 21:46 GÜNCELLEME 24.07.2013 11:14 GÜNCEL
Ekşisözlük'le ilgili savcılığa suç duyurusu
Ekşisözlük'le ilgili savcılığa suç duyurusu

Avukat Reşat Petek tarafından sunulan suç duyurusu dilekçesinde, şüphelilerin, internette ''Ekşi Sözlük'' olarak bilinen ''www.eksisozluk.com'' internet sitesinden yayın yolu ile müsnet suçu işleyen, soruşturmada tespit edilecek kişiler ve sorumlu müdür olduğu belirtildi.

Dilekçede, ''www.eksisozluk.com'' adresinde yayımlanan yazıda, bir dinin kutsal değeri olan Hz. Muhammed'e hakaret edildiği, tahkir edici ifadeler kullanıldığı kaydedilerek, şüpheliler hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "aşağılama" suçlarından dava açılması talep edildi.

Avukat Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukuk devletinde hakların hukuk yoluyla aranacağını ifade ederek, ''Ekşi Sözlük'te yer alan kavramlar, eleştiri veya ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek ölçüdedir. İnsanların kutsallarını aşağılayan sözler dünyanın hiçbir yerinde hak değildir. İfade özgürlüğüne evet ama aşağılamaya, hakaret etmeye hayır'' diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Cemil 10 yıl önce Şikayet Et
    sanalingilizce'ye. "haksızlığa karşı susan haksızlığı yapmış gibidir". Haber 7 bunu haber yapmasın, tepki koymasın da haksızlık mı yapsın?
    Cevapla
  • sanalingilizce 10 yıl önce Şikayet Et
    Reklam kokan hareketler .... Sizin son günlerde yaptığınız haberlerle yaptığınız reklamı malum site milyarlar verse yapamazdı. Tebrik ederim.
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    ekşi sözlük'e suç duyurusu, peki ona ödül veren CHPye ne duyuracağız ?. ben içimden yüzlerce defa küfürü bastım , icab ederse yüzlerine karşıda tekrarlayacağım.!
    Cevapla
  • Nelano 10 yıl önce Şikayet Et
    Haber7 nin katkıları için teşekkürler. dinimize yapılan bu saldırıyı haber7 den başka haber yapan olmadı. baktılar ki işin reytingi iyi sonradan herkes atlamaya başladı. tabi ki inandığımız değerleri sonuna kadar savunmak görevimiz inancımız. bunları yapan teşvik eden suçlular cezalarını misli ile çekmeleri gerekmektedir. bir rabbimiz, bir peygamberimiz, bir kitabımız, bir dinimiz var. bunları da savunmazsak hiç yaşamayalım daha iyi. haber7 ye tekrar teşekkürler...
    Cevapla
  • Kenan GÜNEŞLİ 10 yıl önce Şikayet Et
    HalitBinVelit sen dilekçe verdin mi?. "Geç bile kaldınız derken" kendini muaf tutmaman lazım. Bu hepimizin görevi olmalı.Küfür cephesindekiler davaları için her şeyi göze alabildikleri halde, biz zahmet edip dilekçe örneğinden bir suret alarak savcılığa veremiyoruz. Adamlar da bu pısırıklığımızdan dolayı kudurdukça, kuduruyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR