Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot

Ankara da yapılması planlanan Camii ve Cemevi projesine karşı olan bazı Alevi iş adamları Cem Tv'yi boykot etti. Boykota ünlü Alevi sanatçılar da destek verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2013 08:44 GÜNCELLEME 14.09.2013 17:27 GÜNCEL
Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot
Alevi işadamlarından CEM TV'ye boykot

Sünni ve Alevilerin birlikteliğine önemli katkı sağlaması beklenen 'Cami-Cemevi Kültür Merkezi'nin temeli törenle atıldı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde hayata geçirilecek olan proje, Hacı Bektaş Veli Kültür Eğitim Sağlık ve Araştırma Vakfı ile Cem Vakfı tarafından yürütülecek. Projenin finansmanını ise Alevi ve Sünni iş adamları üstlenecek.Bu projeyi destekleyen Alevi kurumları olduğu gibi karşı çıkanlar da oldu. Bu ayrışmaya son olarak  Türkiye'nin önde gelen müzik şirketleri de katıldı

Türkiye'nin önde gelen müzik şirketleri aldıkları ortak kararla İzzettin Doğan'ın sahibi olduğu Cem Tv ve Cem Radyo‘ya boykot kararı aldılar.

EŞİTLİKTEN SÖZ EDEN İŞ ADAMLARININ TAVRI ŞAŞIRTTI

Alevi iş adamlarına ait olan Kalan Müzik, Seyhan Müzik, Anadolu Müzik, Şah Plak, Arda Müzik, Güvercin Müzik ve Akkiraz Müzik şirketleri kendilerine ait olan albümlerin ve kliplerin Cem TV ve Cem Radyo‘da yayınlanmasını yasakladılar.

Müzik şirketleri tarafından Cem TV ve Cem Radyo'ya gönderilen resmi yazı  şöyle:

İngilizcede şok eden devrim! Klasik yöntemler rafa kalkıyor. Nasıl mı? Tıklayın!
" Aşağıda isimleri yazılı müzik şirketleri olarak ürettiğim ve kapağı üzerinde logolarımızın olduğu albümlerin ve kliplerin "Cem Radyo - Cem TV" kanalarında yayınlanmasına bugünden itibariyle izin vermediğimizi tarafınıza iletir, yayınlarda kullanılması halinde gerekli yasal işlemlerin başlatılacağını bildiririz "

Alevilere ait olan müzik şirketleri Halk ve Özgün müzik alanında Türkiye'nin en önemli müzik şirketleri arasında. Halk, etnik ve özgün müziğin önde gelen sanatçıların albümleri  bu müzik şirketlerinin etiketleriyle çıkarılıyor.

Müzik şirketlerinin yayın yasağı İzzettin Doğan'a vurulan büyük bir darbe. Zira Doğan'ın sahibi olduğu radyo ve tv kanalı bu şirketlerden çıkan albüm ve klipler büyük ilgi görüyordu. Özelikle Alevi müziklerine geniş yer veren  Cem Radyo ve Cem TV bundan böyle bu şirklere ait albüm ve klipleri yayınlayamayacak. Bu da izleyici ve dinleyici kaybı demek.

BOYKOTA ALEVİ SANATÇILAR DA DESTEK VERDİ

Alevi sanatçılarda İzzettin Doğan'a tepki göstererek Cem Vakfı'nın gece ve organizasyonlarında yer almayacaklarını açıkladılar.

İzzettin Doğan'ın Fetullah Gülen ile "cami-cemevi" projesinde yer almasına tepki gösteren Tolga Sağ ve Gani Pekşen, Cem Vakfı Ankara Şubesi'nin Ankara'da yapacağı konser etkinliğinde yer almayacaklarını açıklamışlardı.

YORUMLAR 50 TÜMÜ
  • Mustafa Kemal 12 yıl önce Şikayet Et
    Panik yok beyler herşey yolunda. Yalnız şunu bilmemiz lazım nasıl 5 parmağın 5 ide aynı değilse Alevi ve Sünninin yaşam tarzıda, hayata bakışıda çok farklı. Aslında bugün bir çok Sünni de Alevi gibi yaşamakta. Bu bağlamda herkesin inandığı gibi yaşamasında bir sorun olmaması lazım. Bugün Aleviler Sünnilerden daha özgür. Sorun yasal statü. Buda aşılacağa benziyor.
    Cevapla
  • fahri aydın 12 yıl önce Şikayet Et
    insanın . yavuz ne kadar haklıymış diyesi geliyor...!
    Cevapla
  • yuu ksel 12 yıl önce Şikayet Et
    camide ne eksik - dert cami mi. camide neyi eksik- fazla buluyorsunuz. yoksa dert cami değil de kürtle bölemedik alevi ile bölelim mi. efendimiz zamanında da alternetif bi mescid yapılmıştı, Allah cc da akıbetlerini bakın ne yapış onların. SİZ İSTEDİĞİNİZ KADAR YIRTININ ALLAH CC DİNİNİ BU TOPRAKTA YENİDEN İKAME EDECEK. SİZİN DAĞLAR FARE DOĞURUR ARTIK
    Cevapla
  • mehmet şerif yüksel 12 yıl önce Şikayet Et
    bu ayrım neden. hükümet bir adım atmış işte daha ne istiyorsunuz siz cem evlerinde ibadet harici provakatif hazırlığımı yapıyorsunuzda karşı geliyorsunuz ayrı bir dinimi temsil ediyorsunuz ya arkadaş bu bırakın bu işleri amacınız memleketi bölmek başka bir amacınız yok
    Cevapla
  • Samil Bayram 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu proje ilk değil ki, neyi tartışıyorlar.. Yıllardır bu şekilde yaşayan Alevi-Sünni'ler yokmu.Bu projeye karşı çıkanların Alevi olduğunu sanmıyorum, alevilik kisvesiyle ateistlik yapanlar bunlar.Öyleki aleviliğin ayrı bir din olduğunuda söyleyen okumuş cahillerde var.Tek dertleri yüzyıllardır bu ülkede Alevi-Sünni çatışması çıkarmak.Allah bu canilere fırsat vermesin inşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR