Tuz Gölü'nde milli füze atışı

İlk yüzde yüz yerli alçak irtifa hava savunma füzesinin test görüntüleri yayınlandı. 2 yıldır üzerinde büyük bir gizlilikle çalışılan füzeler sayesinde Türkiye, bu konuda yıllardır yaptığı dışarıdan alımdan da kurtulacak.

ABONE OL
GİRİŞ 07.10.2013 20:03 GÜNCELLEME 08.10.2013 00:43 GÜNCEL
Tuz Gölü'nde milli füze atışı
Tuz Gölü'nde milli füze atışı

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) alçak irtifa hava savunma ihtiyacının milli olanaklarla karşılanması amacıyla 2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan, Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (HİSAR-A) Projesi kapsamında yurt içinde geliştirilen ve üretilen füzelerin ilk deneme atışları başarıyla gerçekleştirildi. Savunma Sanayii Müsteşarlığından yapılan yazılı açıklamada, proje çerçevesinde yurt içinde geliştirilen ve üretilen füzelerin ilk deneme atışlarının Tuz Gölü atış sahasında yapıldığı bildirdildi.

Yapılan testlerde füzenin, fırlatma aracından sorunsuz bir şekilde ayrıldığı ve hesaplanan yörüngede kararlı bir şekilde uçuşunu tamamladığı belirtilen açıklamada, "Deneme atışları sırasında radar ve diğer ölçüm cihazlarıyla füzeye ilişkin veriler planlandığı şekilde alındı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ana yükleniciliğini ASELSAN firmasının yürüttüğü HİSAR-A Projesi'nde, radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemlerinin ASELSAN, füze sistemlerinin de ROKETSAN firması tarafından geliştirildiği, projede yurt içinden çok sayıda sanayi kuruluşunun da görev aldığı kaydedildi.

Alçak irtifa hava savunma füze sisteminin Türk mühendisleri tarafından tasarlandığına işaret edilen açıklamada, dikey fırlatma kabiliyeti sayesinde tüm hava unsurlarına karşı koruma sağlayan sistemin  2017 yılında TSK envanterine girmesinin planlandığı hatırlatıldı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • HalitBinVelit 10 yıl önce Şikayet Et
    furkan demir? ...notredamus kafirdir.....şaşırma?.... ...önce kafir kime denir öğren?...yazdıklarımı ben demiyorum?....kafirin kahini kafir notredamus diyor?....ama ben burada başka şeye işaret ediyorum onu bile anlamamışsınız?...doğrusunu söyleyen Hadislerdir..hadisi şeriflerde zaten kıyamet işaret ediliyor?..ben notredamusa göre 2016 ile 2020 yazdım siz 300 yıl koydunuz üstüne etmeyin eylemeyin? birde sizinle 20.miydi 300,dü diye pazarlıkmı yapacam? bu kadar uzatmayın?.kıyamet sürecine girildi her an her şey olabilir? siz sabah kalkarkan bakalım daha ne kadar Oh be bu sabahda gözümü açtım diyeceksiniz?.....ama siz kurtuluş için gelin töğbe edin? imana gelin? korkunuz geçsin?..korkunun ecele faydası yok!...kıyamet islam olmayanların üstüne kopacak!!..ne yazıkki bu gerçek...:):):):):):)..
    Cevapla
  • mehmet arslan 10 yıl önce Şikayet Et
    arslan. halit bin velid adli kişiye:burada dini şahsi çıkarların için kullanma. anlamsız yazılar yazmışsın..nifak alametleri çok günahtır. sen böyle yapmakla müslümanlıktan çıkıyorsun zaten. boş fos fiyasko...
    Cevapla
  • furkan demir 10 yıl önce Şikayet Et
    Halit bin velid e. Ne saçmaladığının farkında mısın? Kafir diye, İslam dışındaki kişiye denir! Laflarına dikkat et de şamar yemeyesin.
    Cevapla
  • ABDÜLHAMİT 10 yıl önce Şikayet Et
    Evet Büyüklük. ABD de değil. ABD yi büyük görenlerdir. Esas büyüklük TAKVA dır. TAKVA da ilerleyince biz ileri gidebiliriz. Tabiki ilim, fen, tarih,coğrafya,sosyoloji vs...lerde araştıma, geliştirme yaparak ve çalışarak her şeyi yapabiliriz.
    Cevapla
  • Sultan-ı Yegah 10 yıl önce Şikayet Et
    Füze ve Mehdi... Kardeşim yüz yıldır bir füze yapamadık, yaptığımız yarım yamalak bir denemeyi de marifet gibi sunuyoruz.. Üstüne de Mehdi gelecek, bizi kurtaracak muhabbetine sarılıyoruz.. Mehdi gelmesine gelir de, siz ona layık vatandaş olur musunuz ona bakın.. Herşeyi de Mehdi'den beklemeyin.. Resulullan (ASM)'nın kendine layık ashabı vardı ve onlarla beraber cihad etti.. Sizler Mehdi ile cihad edebilecek adamlar mısınız? Eğer öyle ise, dünyada kaç kişiye Allah'ı anlattınız da İslam'ın dünyayı fethetmesine destek oldunuz? Yoksa kılıç harici fetih bilmez misiniz?? Yan gelip yatıp da Mehdi gelip bizi kurtaracak diye beklemek, şeytanın oyunudur, gaflettir.. Herkes kendine bir baksın..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR