THY uçağında büyük panik

İstanbul'dan KKTC'ye gitmek üzere havalanan THY uçağında kabin basıncı arızası yaşanınca büyük panik yaşandı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.09.2014 13:02 GÜNCELLEME 14.09.2014 16:30 GÜNCEL
THY uçağında büyük panik
THY uçağında büyük panik

 Antalya Havalimanı'na acil iniş yapan uçağın yolcuları büyük panik yaşarken, bir yolcu da o anların fotoğrafını çekti

Türk Hava Yolları’nın, İstanbul’dan KKTC’ye gitmek için dün akşam Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, kabin basıncı arızası nedeniyle Antalya Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı. Oksijen maskelerinin açılması bazı yolcular paniğe kapıldı.



THY’nin İstanbul- Ercan seferini yapacak TK970 sefer sayılı yolcu uçağı, dün saat 20.20’de Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan havalandı. Ancak uçak kalkışından kısa bir süre sonra kabin basıncı arızası meydana geldi.



135 yolcu taşıyan uçağın kaptan pilotu, Antalya Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek arızanın bilgisini verdi. Bu sırada oksijen maskelerinin açılmasıyla birlikte uçaktaki yolcular arasında panik başlarken, THY uçağı, Antalya Havalimanı’na sorunsuz iniş yaptı. Terminale alınan yolcular, THY’nin tahsis ettiği başka bir uçakla yaklaşık 4 saatlik gecikme sonrasında saat 01.30’da Ercan’a gönderildi.



Uçakta oksijen maskelerinin açılmasının verdiği telaş anlarını cep telefonunun kamerasıyla görüntüleyen uçak yolcularından Ece Değirmenci, "Hiçbir şey anlamadık, aniden uçak hızla alçalmaya başladı ve oksijen maskeleri açıldı.Kimse bize bir şey anlatmadı. Aniden Antalya’ya iniş yaptık ve rötar sonrasında başka bir uçakla Ercan’a havalandık" dedi. 

(DHA)

YORUMLAR 5
  • MUHAMMET AKSAKAL 9 yıl önce Şikayet Et
    KABİN BASINCI ?. Yerden yükseldikçe havadaki oksijen miktarıda düşer basınçta azalır. . 2500-3000 metreden sonra insan için gerekli oksjien miktarı sağlıklı bir şekilde alınamayabilir , uçaklarda çok daha yüksekten uçtukları bulundukları yükseklikte doğal olarak hem hava basıncı daha azdır. Uçaklarda bulunan cihazlar uçağın iç basıncını ve oksijen miktarını ayarlarlar. Böyle bir basınc arızasında uçak yüksekteyse oksijen maskeleri ucağın oksijen ve basınç değerlerininn normalleşeceği seviyeye inene kadar yetecek oksijen sağlar, uçağın hızla alçalmasıda yaşam seviyesine inmesi içindir. bu arızalar uçak düşürecek arızalar değildir. ancak durumun anlatılmamış olması bilgi verilmemiş olması yolcularını paneğe sevketmiş. thy pilotları ve kabin ekibi bu tür durumlarda yeterli bilgiyi vererek yolcuları sakin tutmalıdırlar.
    Cevapla
  • yavuz kemal 9 yıl önce Şikayet Et
    yavuz altın öyleyse. milletvekili ortalığı karıştırırsa heryerden indirilir, adam ekonomik bilet alıp lükste seyahat etmeye kalktı indirildi yok öyle 3 köfte 5 kurus. Bu arada sana benden bir soda
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    ne cins bui milletiz orda belkide ucak dusuyo ece denen yolcu kisa metraj cekme derdine dusmus. allah bilir cep telefonu da acik vaziyette belkide ucak modunda bile degil idi cunku bana her ucusda denk gekiyor gerzegin teki her defasinda ucak kalkar iken yada iner iken gorusme yapma ihtiyaci duyuyor basinc dusmesi de gayet normal bi olay asil normal olmayan bu tip seyleri habere mahiyetinde sunmak bu firmalarin borsadaki durumuna direkt etki yapar
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    artisleri indirmek değil de hiç bindirmemek gerek. teknik eğitimde şaka kaldırmaz ciddi olmayanlarıda işden atın kardeşim lak lak yeri değil orası pardon sözü söylenemez hata yapan ikinci şans asla olmamalı
    Cevapla
  • Yavuz Altın 9 yıl önce Şikayet Et
    THY; milletvekilini uçaktan indireceğine,,,. uçakalrın güvenliğini arttırsın...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR