Batman ve Van'da 20 kişi tutuklandı!

Batman ve Van'da, IŞİD'in Kobani saldırıları bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınanlardan 20'si tutuklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.10.2014 00:16 GÜNCELLEME 11.10.2014 00:16 GÜNCEL
Batman ve Van'da 20 kişi tutuklandı!
Batman ve Van'da 20 kişi tutuklandı!

Batman'da düzenlenen izinsiz gösterilerle ilgili gözaltına alınan 42 kişiden 21'i daha, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından 4 kişi serbest bırakıldı, 17 kişi ise "terör örgütü üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, hırsızlık ve yağma" suçlarından mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme sonucu zanlılardan aralarında Suriyeli bir genç kızın bulunduğu 13'ü tutuklandı, 4'ü ise adli kontrol kararıyla serbet bırakıldı.

Öte yandan dün de adliyeye sevk edilen 21 zanlıdan 7'si tutuklanmıştı.

Van

Çaldıran ilçesi Vanyolu Caddesi'nde 8 Ekim'deki izinsiz gösteride güvenlik güçlerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdığı ileri sürülen 8 kişi, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 6'sı, mahkemece tutuklandı.

Başkale ilçesinde dün yola barikat kurdukları, 1 No.lu Sağlık Ocağı ve Kadın Konuk Evi'ni yaktıkları, polise taş ve havai fişekle saldırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 22 kişiden 1'i tutuklandı, diğerleri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bitlis

Bitlis İnönü Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, polise taşla saldırdı, Ulu Cami civarındaki bazı banka şubelerine molotofkokteyli atarak zarar verdi.

Grup, polisin müdahalesiyle dağıldı.

Bu arada, bir molotofkokteylinin seyyar satıcı tezgahına isabet etmesi sonucu tezgahtaki giyim malzemeleri yanmaya başladı. Alevler, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Mersin

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, yazılı açıklamasında, izinsiz gösterilerde yaralananları tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ettiğini belirtti.

Uzun, "Kardeşlik iklimini hedef alanlara fırsat verilmemelidir. Bu ülkenin huzuruna göz dikenlerin hedeflerine ulaşmamaları için vatandaşlarımızın oyuna gelmemeleri gerekmektedir. Herkesi ve her kesimin, sağduyulu davranması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile telefon görüşmesi yapıp güvenlik görevlisi ve araç takviyesi istediğini aktaran Uzun, Ala'dan, Kayseri'den Tarsus ve Mersin'e güvenlik personeliyle teçhizatın yola çıktığı bilgisini aldıklarını kaydetti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR