Mavi Marmara davası için skandal karar

Uluslararası Ceza Mahkemesi, savaş suçunu makul bulmakla birlikte, suçun mahkemenin görev alanına girecek ağırlıkta olmadığına hükmetti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.11.2014 01:11 GÜNCELLEME 06.11.2014 01:14 GÜNCEL
Mavi Marmara davası için skandal karar
Mavi Marmara davası için skandal karar

Reuters'ın özel haberine göre, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) savcıları İsrail'in Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısını kovuşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin başvurusunda, İsrail'in savaş suçu işlediği savunulmuş ve İsrail Başbakanı, Milli Savunma Bakanı, Deniz Kuvvetleri Komutanı ve Genelkurmay Başkanı başta olmak üzere sorumluların yargılanması talep edilmişti.   

Başvuruyu inceleyen savcılar, İsrail askerlerinin savaş suçu işlediği suçlamasının makul gerekçelere dayandığına, ancak söz konusu suçun mahkemenin görev alanına girecek ağırlıkta olmadığına hükmetti.

YORUMLAR 30 TÜMÜ
  • Kahrolsun siyonist mahkeme......!!!!!!!!!!!! 9 yıl önce Şikayet Et
    Siyonist güdümlü Mahkeme zaten böyle bir şeye cüret edemezdi.Bu şu demek oluyor; Ey Müslümanlar biz sizi her fırsatta ezip yok edeceğiz.Demekir.
    Cevapla
  • adalet 9 yıl önce Şikayet Et
    doğru kararmısın nesin laflarına dikkat et koçumm
    Cevapla
  • sami baharlar 9 yıl önce Şikayet Et
    savas sucu ama? ama ne ?Bundan sonra uluslar arasi kurumlarda Israil aleyhinde kolay kolay hic bir karar cikmaz.artik kongres ve senato Obamanin aaleyhinde obama da onlar olmadan hic bir karar alamiyacagina gore.
    Cevapla
  • barış 9 yıl önce Şikayet Et
    yahu dün yaptığınız haber bu haberin yüz seksen derece tersi yöndeydi. güya ucm karar almıştı. savaş suçu olarak onaylanmıştı. övüp duruyordunuz ne oldu.
    Cevapla
  • ceco 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlar suçlu ama ne yapalım bunlar zalim denmiş resmen !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR