İdam edilen Türk garsonla ilgili acı gerçek

Suudi Arabistan'da idam edilen Türk garsonla ilgili, Türkiye'nin bir çok girişimde bulunduğu, fakat idamı engelleyemediği ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 22.11.2014 16:01 GÜNCELLEME 22.11.2014 16:03 GÜNCEL
İdam edilen Türk garsonla ilgili acı gerçek
İdam edilen Türk garsonla ilgili acı gerçek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, uyuşturucu kaçakçılığı suçlamasıyla Suudi Arabistan mahkemelerince idama mahkum edilen Türk vatandaşı Ali Ağırdaş'ın cezasının 20 Kasım'da infaz edildiğinin üzüntüyle öğrenildiğini belirtti.

"SÜREÇ BAŞINDAN İTİBAREN TAKİP EDİLDİ"

Bilgiç, konuya dair bir soruya verdiği cevapta, Ağırdaş hakkındaki adli sürecin, başından itibaren gerek Dışişleri Bakanlığı gerek Riyad Büyükelçiliği tarafından yakından izlendiğini ve cezasının hafifletilmesine yönelik girişimler her seviyede sürdürüldüğünü kaydetti. 

"İDAMIN, HAPİS CEZASINA ÇEVRİLMESİ İSTENDİ"

Türkiye'nin, verilen idam kararının hapis cezasına tebdil edilmesi talebimiz son günlere kadar devam eden müteaddit girişimlerle ilgili Suudi makamlara iletildiğini vurgulayan Bilgiç, "İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, her düzeyde ve sıklıkla dile getirdiğimiz bu talebimizin dost bir ülke tarafından karşılanmaması üzüntü ve hayal kırıklığımızı artırmıştır. Merhum Ağırdaş'a Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve metanet diliyoruz" dedi.

YORUMLAR 34 TÜMÜ
  • yolcudur abbas 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahın verdiği canı yanlız Allah alır,suudinin başındakiler tam siyonist uşaklarıdır,bunların şeriati başkasınadır,Allah zalimlere mutlaka hesabını sorar,soruyorum size bu işi yapan amerikalı olsaydı ingiliz olsaydı bu adamı idam edebilirlermiydi ?
    Cevapla
  • osmanlıcılık ... 9 yıl önce Şikayet Et
    siz neden bahsediyorsunuz bu arapların alayı uyuşturucu kullanır helle helle krakliyet ailesinin tamamı o hapları yüksek ücret ödeyerek alır..içkinin gırlla aktığı partiler yaparlar sonrada kabak bizim zavallı kuryelere kesilir..paranın yüzü sıcak tabii Türk bu çok parayı görünce kendini kaybeder tıpkı kumar gibi ... osmanlıya gelince o ecdanın günahları o kadar çok ki buna kefalete senin yeddi ceddinin gücü yetmez...bunu ne islam ile ne din ile ne vatan sevgisiyle açıklayamassınız ..osmanlı hiç bir zaman islam devleti değildi bildiğin vahşi diktatörlük ile yönetilirdi...
    Cevapla
  • kutsal petro dolarları 9 yıl önce Şikayet Et
    önce bu işi kimin için yapıyordu ard alandakiler kimlerdi tek başına mı hareket ediyordu buldular garibanı kestiler cezayı. sahi bu durum bir suud vatandaşının başına gelse o zamanda aynı adalet uygulanır mıydı? veya hanedana yakın kişiler yapsa veya yaptırsa ne olurdu? nerde olursanız olun bu topun üstünde yaşayan canlılar adalet beklemesin adalet para ve güç demek varsa birisi yırttın kefeni. birde kutsal topraklarda bu kafa yapan şeylerin ne işi var, herhalde 30 milyonu 150 milyona çıkarmak için değil.
    Cevapla
  • rosetta 9 yıl önce Şikayet Et
    petrolünüz bitince görücem sizin renginizi, uyuşturucusuz duramıycaksınız...
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    idam edilmesine uzulmedim cunku kullanmak ıcın degıl tıcaretıymıs ısı anladıgım kadarıyla su testısı su yolunda kırılır ve bence ulkemızdede belırlı sucların cezasının ıdam olması lazım bence. Ama dıs ıslerı bakanlıgının taleplerının önemsenmemiş olması üzücü bu devlet itibarı. Ama unutmayalım ki S. Arabistanda kralıyetle yonetılıyor son yıllardakı TÜRKİYEnin polıtıkaları BU devletlerın ıslerıne gelmıyor mısır örneği gibi. bu nedenle ilişkiler bıraz limoni..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR