Öğrenciler mehter takımı kurdu

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri mehter takımı kurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2015 09:51 GÜNCELLEME 27.03.2015 09:51 GÜNCEL
Öğrenciler mehter takımı kurdu
Öğrenciler mehter takımı kurdu

Kırıkkale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve okul idaresinin desteğiyle kurulan mehter takımı, gönüllü olarak seçilen öğrencilerden oluştu. Okula gelerek mehter takımı hakkında bilgi alan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin ilk çalışmasının coşku ve memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Çetin, mehter takımının ecdadın tanınmasında önemli bir nokta oluşturduğunu belirterek, mehterin tarihi kültürel zenginliklerden biri olduğunu vurguladı.

Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından mehter takımının kurulduğunu kaydeden Çetin, kentte yapılan bu çalışmanın ilk olduğuna değindi. Mehter takımı kurularak bu geleneğinin kentte yaşatılmasının güzel bir duygu olduğunu belirten Çetin, şöyle devam etti:

"Bu bağlamda okulumuza ve öğrencilerimize destek olduk. Öğrencilerin kısa süre önce başlayan çalışmalarına bugün tanıklık ederek ilk çalışmalarının güzel bir safhaya gelmiş olduğunu gördük. Bu sonuçtan son derece memnunuz. Öğrencilerimizin bu çalışmalarının zamanla daha iyi bir noktaya geleceğine emininiz. Mehterin kurulmasında ve öğrencilerimizin yetişmesinde emeği gecen ve destek olan tüm arkadaşlara teşekkür ediyor, genç mehteranlarımıza da başarılar diliyorum. Kırıkkale'ye güzel bir kurum olan mehter takımını kazandırdığımız için de mutluluk duyuyoruz."

Okul Müdürü İdris Akgül de öğrencilerin 2 haftalık eğitim çalışmaları sayesinde bu noktaya geldiğini ve oluşturulan mehter takımının bundan böyle önemli gün ve haftalarla resmi törenlerde görev alarak tarihten gelen bu geleneği sürdüreceklerini belirtti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR