Twitter neden kapatıldı? Twitter kapatıldı mı?

Twitter, Facebook, ve YouTube'a kapatma kararı. Twitter'a bir süredir erişim sağlanamıyor. Twitter neden kapatıldı?

ABONE OL
GİRİŞ 06.04.2015 16:46 GÜNCELLEME 06.04.2015 16:46 GÜNCEL
Twitter neden kapatıldı? Twitter kapatıldı mı?
Twitter neden kapatıldı? Twitter kapatıldı mı?

Twitter, YouTube ve Facebook'a girmeye çalışan ve erişemeyen kullanıcılar bir süredir sitelere erişim sağlayamıyor.

Savcının rehin alınma karelerinin yayınlanması üzerine, yargıdan sosyal medyaya yönelik erişim engelleme kararı çıktığı öne sürülüyor. Facebook ve Twitter’a bir süredir erişim sağlanamıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Erişim Sağlayıcılar Birliği (ESB) Bülent Kent, Cumhuriyet Savcılığı'ndan bu yönde bir yazının kendilerine geldiğini; ancak sürecin devam ettiğini kaydetti. 

ESB'nin kararının TTNET, Turkcell, SuperOnline, Avea ve diğer erişim sağlayıcılara kararın iletilmesi bekleniyor. İlk gelen bilgilere göre TTNET kararı uygulamaya aldığı için sosyal medyaya bu kanaldan ulaşım sağlanamıyor. Diğer operaratörlerin de adım adım bu kararı uygulaması bekleniyor. 

Twitter'dan Türkiye açıklaması!

Twitter yetkilileri, Türkiye'de yaşanan erişim sorunuyla ilgili Türkçe ve İngilizce tweet atarak kullanıcıları bilgilendirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Hizmetimizin #Türkiye’de kesintiye uğradığı bilgilerini aldık. Kullanıcılarımıza en kısa sürede erişimi tekrar sağlamak için çalışıyoruz."

Twitter nedir?

Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir mikro-blog servisidir.Twitter; her geçen gün karmaşıklaşan internet dünyasına basit bir takip mekanizması sağlamaktadırTwitter

Dört Adımda Twitter

1. www.twitter.com adresinden kendinize yeni bir kullanıcı hesabı açın
2. Takip etmek istediğiniz kişilerin adını arama kutusuna yazarak «follow» butonuna basın ve takip etmeye başlayın
3. Mesaj kutusuna 140 karakteri geçmeyen bir tweet yazarak ilk mesajınızı yollayın
4. Tüm twitter platformunu kolayca takip etmek için bilgisayarınıza bir program yükleyin, benim tavsiyem www.tweetdeck.com programı olacaktır
 

- Siz bir marka olarak twitterda olsanız da olmasanızda sosyal medyada kişiler sizden bahsetmektedirler, bu mecrayı görmezden gelemezsiniz.

- Son yıllarda artan takip yazılımları sayesinde medya ne demek?" href="http://sosyalmedya.nedir.com">sosyal medyayı takip etmek oldukça kolay bir hal almıştır. Böylelikle anlık olarak sosyal medyada markanız hakkında neler yazıldığını takip edebilir, bazı sorunlar ve eleştiriler büyümeden konuyu çözebildiğiniz gibi olumlu yorumlardan da haberdar olabilirsiniz.

- Şirketinizdeki pazarlama departmanında bir sosyal medya sorumlusu belirleyebileceğiniz gibi bu işi dışkaynak kullanarak bu hizmeti veren bir ajans üzerinden de sürdürebilirsiniz. Unutmayın sosyal medya twitter, facebook, windows Live Messenger, friendfeed gibi birçok servisten oluşmaktadır.

- Sadece dinlemek yerine aktif olarak twitter platformunu markanız için kullanabilirsiniz.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR