TSK'dan devrim gibi yenilik! Resmen başladı
TSK ile özel bir anlaşma yapan Turkcell’in ücretsiz sunduğu Askercell ile Mehmetçik artık, belirlediği 7 telefon numarasıyla görüşebilecek.
ABONE OL
Vatani görevini yerine getiren er ve erbaşların cep telefonu özlemi son buldu.Genelkurmay Başkanlığı'nın cep telefonu uygulama emri tüm birliklere gönderildi. Artık Mehmetçikler mesai saatleri dışında, ücretsiz şekilde görüşebiliyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile özel bir anlaşma yapan Turkcell, Mehmetçiklere Askercell hizmetini ücretsiz sunuyor.
Uygulamaya göre Askercell özellikli hat sahibi askerler önceden belirledikleri 7 telefon numarasıyla saat 18.00 - 08.00 arasında görüşme yapabiliyor. Bu numaraların 5’inin yurtiçi cep telefonu olması gerekiyor. Diğer iki numara ise sabit telefon ya da yurtdışı telefon numarası olabiliyor.
İNTERNETE ERİŞİM YOK
Askercell hattının data özelliğinin kapalı olması nedeniyle internete erişim mümkün değil. Askerler mesai saatleri dışında nöbet tutsa da telefonu nöbet yerine götüremiyor. Askercell hattı tüm telefonlara uyumlu olsa da TSK, Mehmetçiklerin kullanabilecekleri telefonlar için belirli sınırlamalar getirdi. Akıllı telefonlar ile radyo, ses kaydı, fotoğraf ve video çekme özelliği olan telefonların kullanılması yasak.
KODLANARAK DENETLENECEK
Komutanlar, Mehmetçiğin telefonundaki hakkın Askercell olup olmadığını denetlemek istediğinde *199# numarasını kodluyor. Bu kodlama yapıldığında Askercell'in aktif olup olmadığı görülebiliyor.
-
Misafir 10 yıl önce Şikayet Et"Akıllı telefonlar ile radyo, ses kaydı, fotoğraf ve video çekme özelliği olan telefonların kullanılması yasak." bu özellikte cep telefonu piyasada var mı ki? Her halde ankesör telefonu kastediyor:)Beğen Toplam 1 beğeni
-
Yaşar PELVAN 10 yıl önce Şikayet EtAnkesör deyip geçme 2012 şubatında ıspartada askerlik yaparken gece karda çok ankesör sırası bekledimBeğen
-
mehmetcik bey 10 yıl önce Şikayet EtKaç yildir zam verecekler hep ayni yalanlar dedim yine mi zam almisiz baktım telefonmus hayrli olsunBeğen
-
Türkiyeli 10 yıl önce Şikayet EtAK Parti farkı yurdumuza,heryere dalga,dalga yayılıyor.saygılarBeğen Toplam 2 beğeni
-
tertip 10 yıl önce Şikayet Etaga zaten öteden beri cep telefonu vardı...Beğen
-
Misafir 10 yıl önce Şikayet EtGeç bile kalındı gencecik insanlara en güzel çağlarında Dünya'yı zindan etmenin alemi yokBeğen Toplam 6 beğeni