BTB, tahıl analiz cihazı aldı

 Burdur Ticaret Borsası (BTB) buğday, arpa, mısır ve yulaf gibi ürünlerin analizlerinin yapılabileceği tahıl analiz cihazı aldı. 

ABONE OL
GİRİŞ 23.07.2015 14:20 GÜNCELLEME 23.07.2015 14:28 GÜNCEL
BTB, tahıl analiz cihazı aldı
BTB, tahıl analiz cihazı aldı

BTB Başkanı Yılmaz Başar, gazetecilere yaptığı açıklamada, temmuz ayında tahıl analiz odasının tamamlanmasının ardından, yönetim kurulu tarafından siparişi verilen tahıl analiz cihazını alarak kurulumunu yaptırdıklarını söyledi. 

Cihazın buğday, arpa, mısır ve yulaf gibi ürünleri öğütmeye gerek duymadan 1 dakikada protein, rutubet, hektolitre ağırlığı, gluten ve sedimantasyon değerlerini ölçebildiğini anlatan Başar, şöyle konuştu:

"Borsamızda uzun yıllardır eksikliği hissedilen tahıl analiz cihazımız geçen hafta hizmet vermeye başlamıştır. Cihazımın alınmasında emeği geçen yönetim kurulu üyelerimize ve personelimize teşekkür eder, üyelerimize, üreticilerimize ve Burdur'umuza hayırlı olmasını dilerim."

Tahıl analiz cihazının hem üretici hem de hububat satışı yapan esnaf için büyük öneme sahip olduğunu anlatan Başar cihazın, buğdayın fiziksel özellikleri ve buna bağlı olarak değişen un kalitesi hakkında da bilgi verdiğini kaydetti. 

 
KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR