E-OKUL, TEOG Taban puan boş kontenjan listesi

TEOG nakil sonuçları açıklandı mı? TEOG yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasını bekleyen öğrencileri şimdiden nakil telaşı sardı

ABONE OL
GİRİŞ 23.08.2015 09:30 GÜNCELLEME 23.08.2015 09:30 GÜNCEL
E-OKUL, TEOG Taban puan boş kontenjan listesi
E-OKUL, TEOG Taban puan boş kontenjan listesi

TEOG nakil başvuru tarihleri ne zaman? TEOG nakil sonuçları hangi tarihlerde duyurulacak? Lise nakilleri nasıl yapılacak? Merak edilen tüm detaylar burada... TEOG nakil başvuru sonuçları ne zaman duyurulacak? TEOG tercih yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını merakla bekleyen öğrencilerin en büyük derdi nakil başvuruları.TEOG nakil başvuruları hangi tarihlerde yapılacak? TEOG nakil sonuçları hangi tarihlerde duyurulacak.Nakil başvuruları e-okul üzerinden gerçekleştiriliyor.TEOG nakil başvuru ve sonuçları haberimizde.İşte merak edilen tüm ayrıntılar...

meb.gov.tr

oges.meb.gov.tr

e-okul.meb.gov.tr

TEOG SONUÇLARI İÇİN - TIKLAYIN

TEOG yerleştirme sonuçları 14 Ağustos 2015 cuma günü Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kendi internet sitesinde yayınlanacak.

İlk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak.Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise:  24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos - 4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak.

TEOG NAKİL TERCİH BAŞVURULARI HANGİ TARİHLERDE

İl veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları  7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG (Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) Nedir? sorusunu cevabı Milli eğitim Bakanlığı resmi sitesi www.mebk12.meb.gov.tr 
adresinde şöyle aktarılıyor:

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Bu yeni sisteme göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınava girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşeceksin. 6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olacak. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanın hesaplanacak. 6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girdiğin bütün sınavlar baz alınarak yıl sonu başarı puanların hesaplanacak ve bu puan senin liseye yerleşme puanını etkileyecek. Sınavlara kendi okulunda gireceksin ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğrularını etkilemeyecek. Yeni sistemin kavramlarını inceleyecek olursak: Yıl Sonu Başarı Puanı (YBP): Bu tanıdık olduğun bir kavram. Sene içerisinde girdiğin sınav (yazılı – test) puanların esas alınarak hesaplanır. Her sınavdan aldığın puan o dersin ders saati ile çarpılır. Senin gözünde 85 de 95 de 5 olarak görünürken bu hesaplamaya göre 95 daha öndedir. Bilgi eksiklerini kapatmak için Dersanem´in fırsatlarından faydalanmalısın. Ağırlıklandırılmış Merkezi Sınav Puanı: 6 temel dersten girdiğin merkezi sınavların ağırlık katsayılarına göre oluşturulur. YBP mantığıyla aldığın her fazla puanın önemi büyüktür. Yerleştirmeye Esas Puan: 6, 7 ve 8. sınıfta aldığın yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalamasının %30´u alınır ve 8. Sınıf ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanının %70´i ile toplanır. Bu toplam senin liselere yerleşeceğin puanı verir. Sonuç olarak hem okul hem dershane öğretmenini iyi bir şekilde dinlemen gerekiyor. Sınav sistemleri değişse de altın kural değişmiyor: Sıkı ve verimli çalışmak. 

E OKUL HABERLERİ 

 

YORUMLAR 2
  • Helin 8 yıl önce Şikayet Et
    Yorumunuz seni tebrik ediyorum kardesim insanllah bende kazanirim daha iyi yerlere giderim
    Cevapla
  • ilknur 8 yıl önce Şikayet Et
    Benim puanim 457 hangi liseye giderim ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR