Cizre son dakika haberleri en son son durum ne?

Şırnak'nin Cizre ilçesi terör örgütü PKK ile özel harekat polislerinin savaş alanı oldu. Cizre son dakika haberleri ve son durum nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2015 09:43 GÜNCELLEME 13.09.2015 09:44 GÜNCEL
Cizre son dakika haberleri en son son durum ne?
Cizre son dakika haberleri en son son durum ne?

Cizre son dakika haberleri ve son durum nedir? Cizre'de ne tezgahlanmak isteniyor? Bir 'Cizre yalanı' daha ortaya çıktı. Cizre son dakika haberleri en son son durum nedir? Tüm gelişmeler haber7.com'da

Cizre'nin gerçek yüzü

Cizre'de ne tezgahlanmak isteniyor?

Şırnak'ın Cizre ilçesi geçmişten beri,  PKK'nIn öne çıktığı 90'lı yıllardan sonra toplumsal olayların en hareketli "merkezi" konumunda.

Şırnak Valiliği'nce 4 Eylül'den itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı, 6 gündür sürüyor. Güvenlik güçleri, ilçede özellikle teröristlerin hendek ve barikatlara patlayıcı yerleştirmesi ve sivillerin "canlı kalkan" olarak kullanılması nedeniyle operasyonu ihtiyatlı gerçekleştiriyor. 

TERÖRİSTLERLE ÇATIŞMA

İnsansız hava araçlarının da destek verdiği operasyonlarda güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarına karşılık verilmesi üzerine ilçede özellikle Cudi, Yafes ve Nur mahallelerinde yer yer çatışmalar yaşanıyor.

SİVİLLER "CANLI KALKAN" OLARAK KULLANILIYOR

Bazı siyasetçilerin sosyal medya üzerinden, Cizre'de sivil ölümler olduğuna dair teyitsiz paylaşımlarla halkı kışkırtan mesajları sürerken, güvenlik güçleri, teröristlerin sivilleri "canlı kalkan" olarak kullanmasının önüne geçmek için titiz çalışma yürütüyor.

Tehdit ve baskı ile yuvalandıkları evlerden güvenlik güçleriyle çatışmaya giren örgüt mensuplarına karşılık verilirken, sivillere zarar verilmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

VATANDAŞLARIN İHTİYAÇLARI KARŞILANIYOR

Valilikçe vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için her mahallede bir ekmek fırını ve eczane açık tutulurken, ilçede acil sağlık hizmetlerinin de verildiği belirtiliyor.

Vatandaşların temel ihtiyaç maddelerini temin etmek için bazı marketlerin de açık tutulduğu ancak terör örgütü yandaşlarının vatandaşları mağdur etmek için bu iş yerlerinin sahiplerini tehdit ettiği öğrenildi.

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İpekyolu'nu kullanan araçların geçişi ise kontrollü şekilde sağlanıyor.

Tüm bu yaşananların ardından dün  PKK'nın yayın organına bağlanan bir terörist, "gücümüz kalmadı" deyip ağladı.

PKK'DAN VE HDP'DEN YARDIM İSTEDİ

Operasyonların sürdüğü ilçeden PKK'nın yayın organı MED Nuçe TV'ye telefonla bağlanan bir terörist, güvenlik güçlerinin kendilerini çembere aldığını ve bitme noktasına geldiklerini ağlayarak itiraf etti. PKK'dan ve HDP'den yardım isteyen terörist, ağlamaya başlayınca sesi yayından alındı. 

DEMİRTAŞ VE HDP'LİLER ANINDA CİZRE'YE KOŞTU

Şırnak’ın Cizre ilçesine gitmek amacıyla dün yola çıkan ve geceyi İdil ilçesinde geçiren HDP’liler, sabah saatlerinde yeniden harekete geçti. Üç yerde önleri kesilen HDP’liler, Cizre ile İdil arasında oturma eylemi başlattı.

CİZRE NEDEN PİLOT BÖLGE SEÇİLDİ?

Cizre 90'larda terörün öne çıktığı yıllarda hareketlerin merkezi olarak seçildi. Yakın zamanda da kurtarılmış bölge ilan edilmek istendi. Özyönetim adı altında bir şey örgütlemek istediler. Bu iş devlet tarafından bertaraf edilince sivil öldürülüyor yalanına sarılarak devleti zor duruma düşürmek istediler. Amaçları Cizre üzerinden başlayacak bir sokak hareketini tüm Türkiye'ye yaymak.

 

Bir 'Cizre yalanı' daha ortaya çıktı

Cizre’de hayatını kaybeden 12 yaşındaki çocukla ilgili PKK yandaşları Filistin’de çekilen bir görüntüyü kullanarak manipülasyon yaptı.

Sokağa çıkma yasağının cuma gününden bu yana devam ettiği Şırnak'ın Cizre ilçesindeki çatışmalarda, 12 yaşındaki Cemile Cizir Çagırga adlı çocuk yaşamını yitirdi.

Terör örgütünün mahalle ve sokakları işgal altında tutması nedeniyle olası bir sivil kaybını engellemek için Valilik Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Sivil halk tarafından çağrılan ambulanslara da ateş açan ve sağlık görevlilerini de rehin alan terör örgütü yanlıları hayatını kaybeden 12 yaşındaki çocukla ilgili manipülasyon yaptı.

GAZZE'DE ÖLDÜRÜLEN ÇOCUĞU PAYLAŞTILAR

Terör örgütü PKK yandaşları son olarak İsrail'in geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Gazze'ye yönelik hava saldırılarında Refah'ta hayatını kaybeden küçük bir çocuğun derin dondurucudaki görüntüsünü Cizre'deki çocuk gibi sosyal medyada yaydı.

Cizre'den şok görüntüler geldi!

Cizre çatışma görüntüleri, Cizre'deki operasyon polis kamerası tarafından görüntülendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yollara hendek kazıp barikat kuran terör örgütü PKK mensuplarının güvenlik güçlerine yönelik saldırıları ve pusu hazırlıkları havadan görüntülendi. Emniyete ait insansız hava aracı (İHA) tarafından çekilen görüntüler, İçişleri Bakanı Selami Altınok tarafından düzenlenen basın açıklamasının ardından kamuoyuyla paylaşıldı.

Görüntülerde, ilçede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından teröristlere yönelik başlatılan operasyonda, PKK'lıların ara sokaklardan güvenlik güçlerine saldırıları yer alıyor. Terör örgütü PKK mensuplarının iş makineleriyle yollarda hendek kazması ve kamyonlarla getirdikleri hafriyatla sokak girişlerinde oluşturdukları barikatlar da İHA'nın kamerasına yansıyor.

ROKETARLI TERÖRİSTİN ETKİSİZ HALE GETİRİLMESİ KAMERADA

Güvenlik güçlerine roketatarla saldırıda bulunmak isteyen bir teröristin etkisiz hale getirilmesi de görüntülerde yer alıyor.

SİLAHLI TERÖRİSTLER SOKAKLARDA DOLAŞIYOR

Silahlı teröristlerin sokaklarda dolaştıkları görülüyor. Terör örgütü PKK mensuplarının tuzaklama yaptıkları esnada patlayıcı maddenin infilak etmesi de görüntülerde bulunuyor.

Bakanlık, operasyondan önce terör örgütü mensuplarının yollara yaptığı barikatlara ilişkin fotoğrafları da kamuoyuyla paylaştı.

Şırnak Valiliği'nden 2. Cizre açıklaması

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre İlçesi'ndeki iddialara ilişkin açıklama yaptı.

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı Cizre İlçesi'nde sosyal medyada yer alan güvenlik güçlerinin sokaklara bomba döşediği iddialarının azılsız olduğunu ve menfeze yerleştirilen patlayıcının imha edildiğini bildirdi.

Açıklamada şöyle denildi: "Sosyal medya üzerinden paylaşılan bazı görüntülerde, ilimiz Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerimizin sokaklara bomba döşediğine dair asılsız paylaşımlarla birlikte, bir video görüntüsünün paylaşıldığı müşahede edilmiştir. Yapılan araştırma sonucunda, söz konusu videonun Cizre İlçesi'nde Madak Sokak, Şaprak Sokak ve Dayar Sokak kesişimde, Basisik Deresi'nin üzerinde bulunan ve Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca menfeze yerleştirilen yüklü miktardaki patlayıcının zararsız bir şekilde imha edilmek amacıyla, bölgeye giden Bomba İmha Uzmanı ve onu koruyan güvenlik güçlerimize ait 11.09.2015 tarihli görüntüler olduğu tespit edilmiştir:"
 
 

EL YAPIMI PATLAYICIDAN 1 KİŞİNİN ELİ KOPTU
 
Şırnak Valiliği, hastaneye götürülen 1 kişinin el yapıma patlayıcı nedeniyle yaralandığını belirtti. Açıklamada, "12.09.2015 günü saat 09.45 sıralarında ilimiz Cizre İlçesi'nde bir vatandaşımız aracı ile seyir halindeyken, tanımadığı kişiler tarafından durdurulmuş ve yaralı 1 şahıs tanımadığı kişiler tarafından aracına bindirilmiş olup, yaralı şahsı Cizre Devlet Hastanesi'ne ulaştırmıştır. Cizre Devlet Hastanesi'nden alınan bilgilere göre yaralının sağ elinin bileğinden koptuğunu ve sol ayak bileğinden yaralandığı görülmüş olup, ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Şahsın el yapımı patlayıcının elinde patlaması sonucunda yaralandığı değerlendirilmektedir" denildi.

Cizre'de hayata bombalı dönüş!

Cizre’de dün sabah PKK’nın lastiğin içine yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesiyle 12 yaşındaki Y.Ş. bir el ve ayağını kaybetti.

Şırnak’ın 8 gündür dünyayla bağlantısı kesilen Cizre İlçesi’ndeki sokağa çıkma yasağı dün sabah kalktı.

Kentin cadde ve sokaklarında savaş sonrasını andıran görüntüler var. Çatışmaların yoğun yaşandığı Nur Mahallesi’nde evlerin duvarlarında ve işyerlerinde onlarca kurşun izi bulunuyor. Sokakların hemen hepsinde hendekler kazılmış, kum torbaları ve taşlarla barikatlar kurulmuş. Ev, işyeri ve araçlardaki mermi izleriyse yaşanan çatışmanın şiddetini gösteriyor. Çocuklar sokaklardaki boş kovanları topluyor. Mermi ve roket başlıkları bazı evlerin içerisine girmiş. Yolda yürüyen herkes birbirini uyarıp bastığı yere dikkat etmesini istiyor. 

PKK'NIN BOMBASI PATLADI

Sokakta, barikatın arkasında lastiğin içine yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu gürültüyle bir çocuk havaya fırladı, çevreye şarapnel parçaları yayıldı. Yere düşen çocuk dumanlar arasında yardım istiyordu. Çevredekilerden biri çocuğu kucağına aldı. Bir el ve ayağı parçalanan 12 yaşındaki Y.Ş. barikat nedeniyle kucaklarda ana caddeye taşındı. Otomobille Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Y.Ş. bir el ve ayağını kaybetti. Patlamada yaralanan Nalin Dadak da yakınları tarafından hastaneye kaldrıldı. 

YORUMLAR 16 TÜMÜ
  • Cani 10 yıl önce Şikayet Et
    Insanlik yok kalmamis hicbirinizde..yazik...
    Cevapla
  • şemsettin 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah devletimize vede musluman kardeslerimize zeval vermesin
    Cevapla
  • frdws 10 yıl önce Şikayet Et
    Allahım tüm müslüman kardeşlerimi korusun inşallah. Askerlerimize de güç kuwwet wersin. Amin...
    Cevapla
  • mehmet 10 yıl önce Şikayet Et
    hiç merak etmeyin, bayramdan sonra, en geç seçimden sonra "çözüm süreci" tekrar başlar. neden mi? pkk nın beli kırılmak üzere, yeniden yapılanması için ZAMAN lazım...
    Cevapla
  • MŞanlı 10 yıl önce Şikayet Et
    Çok zeki ve de komiksin...!
    Cevapla
  • YasinBaba 10 yıl önce Şikayet Et
    ilçenin içerisi silah mühimmat roket bomba mayın dolu onlar bulunana kadar sok.çıkma yasağı kaldırılmamalı. nette görüntüler videolar var 10-12 yaşındaki çocuklara bile molotof hazırlattırıp attırıyorlar işte bunlar böyle kalleş.
    Cevapla
  • hursit dilaver 10 yıl önce Şikayet Et
    cizre tamam denilse bile yer altı tünelleri ve evden eve geçişler nedeni ile 2 ay kadar sürer bu iş.ayrıca son bir huruç hareketi yaparak.bu tünellere tupgaz,bomba gübre falan hazırlayıp,son anlarında patlatıp sivil ölümler ve bina yıkımlarına yol açarlar. aman dikkat.TÜNELLERE SU BASIN.BOMBALAR KULLANILMAZ hale gelir. bu çeteler de oralarda saklanamaz,boğulurlar.deneyin bana dua edersiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR