PKK köşeye sıkıştı, Demirtaş harekete geçti

6-8 Ekim katliamının mimarı Demirtaş, köşeye sıkışan ve binlerce militanını kaybeden PKK’ya can simidi olmak için harekete geçti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.09.2015 03:57 GÜNCELLEME 10.09.2015 08:00 GÜNCEL
PKK köşeye sıkıştı, Demirtaş harekete geçti
PKK köşeye sıkıştı, Demirtaş harekete geçti

Tabanına 'sokakları yakın' emrini verdi, kıstırılan teröristleri kurtarmak için HDP’li 2 bakanı yanına alarak Cizre'ye gitmek istedi. 

Şırnak Cizre'de operasyonlar devam ederken, DBP'li Cizre Belediye Başkanı Leyla İmret'in, ''Cizre'de Türkiye’ye karşı iç savaş yürütüyoruz'' sözleriyle ortaya çıkan karanlık oyun güvenlik güçlerinin müdahalesiyle suya düştü. İlçede düzenlenen operasyonlarda çocuk, genç, yaşlı, kadın ve polis demeden haince saldıran, sokaklara hendekler kazıp, patlayıcı döşeyen çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

HDP'DE GÖREV CİZRE

Cizre'de PKK köşeye sıkışınca görev yine HDP'ye düştü. İlçeye gitme kararı alan HDP’li heyetin başkanı Selahattin Demirtaş önce Diyarbakır’da skandal bir açıklama yaptı. 50 kişinin katledildiği 6-7 Ekim olayları öncesinde yaptığı çağrıyı tekrarlayan Demirtaş, HDP binalarına cebinde parası olmayan ülkücülüren saldırdığını söyledi ve ''Size evinizi, işyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık verin. Onları anasından doğduğuna pişman edin'' çağrısında bulundu. 6 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede etkisiz hale getirilen teröristlerden ‘sivil’ diye bahseden Demirtaş, terörle bağlantıları olmadığını hedef gösterildikledini savundu.

HDP'YE İZİN YOK

Açıklamanın ardından Cizre'ye gitmek üzere yola çıkan HDP'li gruba güvenlik nedeniyle izin verilmedi. Aralarında HDP'li iki bakan ve milletvekillerinin bulunduğu grup, bunun üzerine Cizre'ye doğru yürüyüşe geçti. 11:00 sıralarında Diyarbakır'dan yola çıkan ve Midyat ile Karalar beldesinde jandarma tarafından yolu kesilerek uyarılan grup, akşam Cizre’ye 20 km mesafedeki İdil'e ulaştı. Bu sırada Cizre'de de bir grup gösterici, barikatlarla yolları kapattı, güvenlik güçlerine saldırdı. 

SİLAHLAN ÇAĞRISI

HDP eş bakanları ile vekillerinin söylem ve eylemleri ile belediyelerin örgütle olan ilişkisi gerçeği somut şekilde ortaya koyuyor. 6-7 Ekim'de PKK yandaşlarına ''Sokağa çıkın'' çağrısı yaparak 50 kişinin  ölümüne neden olan Demirtaş, Suruç'ta 34 ESP'li gencin öldüğü saldırıyla ilgili karanlık noktaları cevapsız bırakmıştı. Suruç provokasyonunun ardından halka silahlanma çağrısı yapan Demirtaş, Dağlıca saldırısından 1 gün önce de ''TSK kaybedecek, PKK kazanacak'' diye konuştu. 

YÜKSEKDAĞ: DİRENİN

Daha önce “Sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye ve PYD’ye yaslıyoruz” diyen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise  önceki akşam “Her yerde saldırı varsa, her yerde direniş olacak” çağrısı yaptı.

YORUMLAR 134 TÜMÜ
  • AĞRILI GURBETCİ 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu it sürülerine bir bakın ALLAH aşkına onlardan ne bekliyorsunuz bunlardan devlet yönetimi bekliyorsunuz bunlar kendilerini yönetemiyorlar kaldıki devleti yönetsinler yazıklar olsun PKK'ya ve PKK'ya destek olanlara lanet olsun.
    Cevapla
  • beykozlu 8 yıl önce Şikayet Et
    anayasayı tanımayıp komser yada komutan karşısında zora girince anayasının şu maddesi diye savunma yapan demirtaş senin ordaki tüm maddeler neyse anlayan anladı.
    Cevapla
  • hey 8 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli de orada olmalıydı.hayret
    Cevapla
  • nihat 8 yıl önce Şikayet Et
    kahrolsun.hdp
    Cevapla
  • zülfikar64 8 yıl önce Şikayet Et
    Kiraz kardeş çok güzel yazmışsın eline sağlık. Lakin dediklerinizi yaptığında ona destek çıkan olmayacak başta CHP ve diğer muhalefet karşı gelecek. Bunlar hapse girerse biliyorlar ki AKP yine 1. parti olarak iktidar olacak. Göreceksiniz 1 Kasım yaklaştığında 7 haziranda olduğu gibi oturup pilav dağıtıp yiyecekler.Onlar için memleket batmış şehit haberleri gelmiş hiç önemli değil Yeter ki AKP tek başına gelmesin. Hala Türk Milleti olarak üzerimizde oynanan oyunları anlamış değiliz. Terör daha AKP hiç kurulmadan önce de vardı. AKP yıkılıp kaybolsa da bitmeyecektir. Ha ne zaman biter Türkiye aciz siyasi askeri ve ekonmik olarak çökertildiği zaman.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR