Muhbir ihaneti: 329 jandarma muhbiri deşifre oldu

Paralel yapı, CHP’li İlhan Cihaner’in yargılandığı Ergenekon davasında PKK’ya karşı istihbarat toplayan 329 jandarma muhbirini deşifre etti.

ABONE OL
GİRİŞ 16.09.2015 11:33 GÜNCELLEME 16.09.2015 11:34 GÜNCEL
Muhbir ihaneti: 329 jandarma muhbiri deşifre oldu
Muhbir ihaneti: 329 jandarma muhbiri deşifre oldu

Haber elemanlarının isim, adres ve telefon bilgilerini dosyaya koyan özel yetkili savcılar hakkında “istihbaratı zaafa uğrattıkları” için suç duyurusunda bulunuldu.

CHP'li İlhan Cihaner'in yargılandığı Ergenekon dosyasına giren belgeler aracılığıyla, terör örgütü PKK'ya karşı mücadelede etkin olan haber elemanları deşifre edildi. Jandarma muhbiri 329 kişinin isim, adres ve telefon bilgilerinin dosyaya konulması da yargıya taşındı. Zirve Yayınevi davası sanıklarından Abuzer Yıldırım'ın avukatlığını yapan Mert Eryılmaz Paralel Devlet Yapılanması'nın askeri istihbaratı deşifre edip, devletin terörle mücadelede zafiyete uğramasına neden olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

GİZLİ BELGELER ORTAYA SAÇILDI

Eryılmaz, eski Erzincan Başsavcı İlhan Cihaner, 2. Ordu Komutanı Saldıray Berk ile bazı subay ve MİT görevlilerine açılan Erzincan Ergenekon davasında birçok gizli belgenin ortaya saçıldığını belirterek Erzincan Ergenekon soruşturmasını yürüten dönemin özel yetkili savcıların yargılanmasını talep etti.

Suç duyurusunun yapıldığı savcılık da dosyayı HSYK'ya gönderildi. Dilekçede, dönemin özel yetkili savcılarının, “Devlet Sırrı" kapsamındaki belgeleri mahkeme heyetinin görebileceği şekilde değil de delil klasörüne koyarak kamuoyuna açmasının suç olduğu belirtildi. Avukat Eryılmaz, “Devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme ve açıklama" suçlarının işlendiğini vurguladı.

LİSTEYİ DOSYAYA KOYDULAR

Özel yetkili savcılar hakkında bu eylemlerinden ötürü dava açılmasını isteyen Eryılmaz, dilekçesinde şu bilgilere yer verdi: “Dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklandığı Ergenekon dosyasının delillerinin yer aldığı ek klasörlerde jandarmanın böldedeki istihbarat yapılanması ortaya dökülmüş dosyadaki 5 nolu klasöre soruşturma sırasında tutuklanan jandarma üsteğmen Ersin Ergut'un bilgisyarında bulunan muhbir listesi de girmiştir. Ergut'ta bulunan 'Haber Elemanı Durum Çizelgesi', 'Haber Elemanları Müdüre verilecek Olanı', 'Elemanların Adresleri, Telefon Numaraları ve Özellikleri', 'Elemanların Bilgileri' ve 'Aşırı Sağ faaliyetler Timine Ait Haber Elemanları' isimli belgelerde jandarmanın kullandığı 329 haber elemanına ait bilgiler bulunmuştur."

İSTİHBARAT ZAAFİYETİ

Erzincan Ergenekon soruşturmasında görev yapan dönemin Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Tarık Gür ile savcılar Osman Şanal, Rasim Karakullukçu ve Mehmet Yazıcı'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri istihbaratını zafiyete uğrattıkları belirtildi.

Dilekçede, “Savcılar, 'devlet sırrı' kapsamında olan belgeleri, dosyalara koyup mühürleyerek adli emanete kaldıracağı, belgelerin içeriğini sadece mahkeme heyeti görebileceği yerde belgelerden kamuoyu haberdar olmuştur. Bu şekilde şüpheliler, jandarmanın bölgedeki istihbarat yapılanmasını ortaya dökerek, terörle mücadelede bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin askeri istihbaratının zafiyetine neden olmuşlardır" denildi.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • caner! 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar haini nasil yetistiriyoruz?? mazzallah fabrika dan cikiyorlar sanki? varmi bir uretim yeri?
    Cevapla
  • Türko 8 yıl önce Şikayet Et
    önce devlette gizlilik olmaz diyerek destekleyen, sonra kandırıldık diyenlere bişey yok mu?
    Cevapla
  • tezata bak 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlarki kıldıkları namazdan gafildirler. İbadetleri onları ıslah etmez bilakis küfrünü artırır. Paralelciler, hem takva dersi veriyor hem vatana ihanet ediyor. TEZATA BAK !
    Cevapla
  • yilmaz 8 yıl önce Şikayet Et
    Derhal infaz edilmeli vatana ihanet eden bu şeref yoksunlari
    Cevapla
  • atak 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu Hainlere paralel hatla elektrik akımı verip kendi hatlarıyla temizleyecen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR