O yabancı ajanlar DHKP-C'li çıktı!

İstanbul'da Suriyeli mültecileri kışkırtmaya çalışan Alman ve Fransız kadın ajanların, geziden önce DHKP-C toplantısına katıldığı belirlendi

ABONE OL
GİRİŞ 23.09.2015 10:55 GÜNCELLEME 23.09.2015 11:06 GÜNCEL
O yabancı ajanlar DHKP-C'li çıktı!
O yabancı ajanlar DHKP-C'li çıktı!

Esenler Otogarı'nda sığınmacılara tahsis edilen otobüslere binmeyip Avrupa hayalini gerçekleştirmek isteyen yaklaşık 500 kişilik mülteci grubun arasına katılan ajanlar ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Polislere taş atarken yakalanan Alman Nora Sophiave Fransız Charlotte Lecaılle'nin DHKP-C terör örgütü ile bağlantısı ortaya çıktı.

İki kadın provokatörün Gezi olayları döneminde ortaya çıkan ve DHKP/C'in talimatlarıyla hareket eden “Gezici anarşistler" adlı grubun içinde oldukları belirlendi. Ajan kadınların Gezi eylemlerinden günler önce İzmir'de DHKP-C toplantısına katıldıkları ve ardından eylemler için İstanbul'a geldikleri belirlendi.

Edirne'ye yürüyen mültecileri kışkırtmak için de görevlendirilen ajanların, son olarak biri yabancı uyruklu iki DHKP/C üyesi ile uzun süredir irtibatlı olduğu tespit edildi.

GEZİ AJANIYLA İRTİBAT TESPİT EDİLDİ

Fransız ve Alman ajanlarla birlikte hareket ederek mültecileri provoke etmeye çalışırken yakalanan Bağdat doğumlu olan Suriyeli 27 yaşındaki Muhammed Fares, abisi 30 yaşındaki Ali Fares ve Halep doğumlu 23 yaşındaki Abdalsalam Sakkal'ın da irtibatları deşifre oldu. Şüphelilerin, Suriyeli mültecilerle ilgilenen bir derneğin koordinatörü olan Rezzak isimli bir şahıs ile sürekli irtibatta oldukları tespit edildi.

Mültecilerin arasına karışabilmek için Rezzak'la iletişim kurması gereken iki ajan kadın, bunu için Muhammed Fares'le irtibata geçti. Fares aracılığıyla Rezzak'a kolayca ulaşan ajan kadınlar, mültecilerin arasına girdi. Rezzak isimli şahsın ise Gezi olayları sırasında ajan şüphesiyle polisin takibine takıldığı belirlendi.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 2'si ajan 5 kişi Kumkapı'da bulunan Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin devam eden işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi. Alman Nora Sophia ve Fransız Charlotte Lecaılle'nin ifadelerinde kendilerini aktivist olarak tanımladıkları söylendi.

Türkiye'nin imajını zedelemek istiyorlar

REZZAK AJANLARI GRUBUN ARASINA SOKTU

Yetkililer, 2 milyon mülteciye kapılarını açarak dünyaya insanlık dersi veren Türkiye'nin imajının ajanlar aracılığıyla zedelenmek istendiğine vurgu yaptı. Mültecilerin polise taş atmalarını isteyen ajanların, polis ile mültecileri karşı karşıya getirmeye çalıştığını belirten yetkililer, “İnternet üzerinden Gezi olaylarında olduğu gibi kendilerine taraftar bularak toplumsal olay yaratmaya çalışan odaklar, Batı ülkelerinin mülteci sorununda Türkiye Cumhuriyeti'ni başarısız göstermeyi hedeflediklerini ortaya koyuyor" dedi. Mültecilerin deniz yoluyla Avrupa'ya kaçma girişimleri sırasında yaşanan ölümlü kazalar sonrası baskı hisseden batılı ülkeler mülteci alacaklarını duyurdu. Mülteciler, Avrupa'ya ulaşmak için riskli olan deniz ulaşımı yerine karayolunu kullanmaya başladı. Bunun üzerine mülteci kamplarında yaşayan Suriyeliler, Avrupa'ya geçmek için karayoluyla Edirne'de bulunan sınır kapısına gitmek için otogarlara yöneldi. Yığılma üzerine mülteci temsilcileriyle kısa süre önce görüşme yapıldı ve Avrupa ülkelerinden gelecek mülteci taleplerine olumlu yanıt verileceği belirtildi.

KAYNAK : Yeni Şafak
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • can 8 yıl önce Şikayet Et
    neden iade ediliyorki? bunları öldürüp faili mechul gibi denize atsak ya
    Cevapla
  • niğdeli 8 yıl önce Şikayet Et
    infaz edilmeleri gerekirdi!
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden sınırdışı ediyorsun? tutuklasana, gücün mü yetmiyor? Senin kaç tane istihbarat elemanını teslim ettiler? Almanya'da tutuklu olanlar var hala !!!
    Cevapla
  • Ömmeer 8 yıl önce Şikayet Et
    Bunları öyle bir hale getirin ki bir ömür Türkiye Cumhuriyetini saygı ile anıp güçlü olduğumuzu doğduğu yere kaçacak kadar korktuklarını anlasınlar.
    Cevapla
  • izmirli 8 yıl önce Şikayet Et
    Neden sınırdışı ediyoruz ya hapse atalım ya infaz edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR