Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Van milletvekili adayı Beşir Atalay, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'a yönelik saldırıya ilişkin, "Ahmet Hakan'a çok menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bunu şiddetle kınıyorum, lanetliyorum" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2015 12:25 GÜNCELLEME 01.10.2015 12:54 GÜNCEL
Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi
Gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesi

Seçim çalışmalarının startını vermek amacıyla Van'a gelen Atalay, Ferit Melen Havaalanında AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılandı.

Buradan AK Parti İl Başkanlığına giden Atalay, "Bismillah" diyerek seçim çalışmalarını başlattı.

Atalay, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, gazeteci Ahmet Hakan Coşkun'un darbedilmesine değindi.

"Ahmet Hakan'a çok menfur bir saldırı oldu. Öncelikle bunu şiddetle kınıyorum, lanetliyorum" diyen Atalay, şöyle devam etti:

"Şiddetin her türlüsünü kınıyorum. Biz daima şiddete karşıyız. Hele bir basın mensubuna yapılan bu saldırıyı büyük bir şanssızlık olarak görüyorum. Kendisine şifa diliyorum, geçmiş olsun diyorum. Havaalanından buraya gelirken İstanbul valimizle telefonla görüştüm. Saldırıyla ilgili 4 kişi yakalanmış, ifadeleri alınmış. Bana bazı bilgileri verdi ama ben o bilgileri burada vermeyeceğim. Bir saat içinde İstanbul valilimiz açıklama yapacak. Saldırganlarla ilgili bilgileri onlar kendileri verecek ama 4 yakalanmış ve emniyetin elinde. Sevindirici olan bu."

- "Van'da çok güleryüzlü pozitif bir kampanya yürüteceğiz"

Bugünden başlayarak 1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmaları yürüteceklerini dile getiren Atalay, Van'da olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi. 

Depremin ardından kentin yeniden inşası konusunda büyük bir çaba gösterdiklerini anlatan Atalay, şunları söyledi:

 "Van'dan aday olmak memnuniyettir. İnşallah Van'da çok güleryüzlü, pozitif bir kampanya yürüteceğiz. Sizde göreceksiniz planlı iyi çalışılmış, arkadaşlarımızın iyi hazırlandığı bir kampanya yürüteceğiz. Herkese ulaşacağız. İlimizde, ilçelerimizde, büyükşehir sınırları içinde huzurlu kampanya için elimizden geleni yapacağız. Seçim kampanyası ortamının huzurunu bozacak hiçbir şey AK Parti mensuplarından vuku bulmayacak. Huzuru bozanlara da asla müsaade etmeyeceğiz. Bu bir demokrasi şölenidir. Seçimlerin olmazsa olmazı seçim ortamının güvenliği ve huzurudur. Seçimlerin sağlıklı şekilde yürütülmesi demokrasinin ön şartıdır, bizde bunu en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden gelen çabayı göstereceğiz." 

Ankara'da 4 Ekim'de partilerinin 1 Kasım seçimleriyle ilgili beyanname ve önceliklerinin anlatılacağı toplantının ardından Türkiye'nin her tarafına dağılarak kampanya yürüteceklerini sözlerine ekleyen Atalay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçim güvenliğinin en iyi şekilde sağlanması, Van'da da bizim hassasiyetimiz, bunu en iyi şekilde yürütmek olacak. Bütün kesimlerle çok iyi görüşmelerimiz olacak. Van'ı kendi seçim bölgemden daha iyi biliyorum. Çünkü Van'ın yeniden kurulmasına 2 yılımızı verdik ama bundan sonrasına yönelik de aday arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Van'ın ekonomisiyle, turizmiyle ilgili tekliflerimizi ortaya koyacağız."

Atalay, konuşmasının ardından partililerle bir araya geldi. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR